Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz b0bcat #3092 üzenetére

    Szerintem egy aktív nyelvtanárnál szakmai követelmény, hogy napra készen tartsa a tudását, mivel azt soha nem lehet befejezni, csak félbehagyni. Én magyarul már nem nagyon értem a mostani tinik szlengjét (adom, bástya) wtf? Pedig ez az anyanyelvem. A nyelvtanárnak ebből is felkészültnek kell lennie. Ahogy egy orvosnak is állandóan a szakirodalmat kell búnjnia.

    Angolul beszélő emberként már egy jó ideje nem tanulok tudatosan, de ez nem azt jelenti, hogy már "megtanultam" a nyelvet. Ebben az értelemben ez a befejezett formájú ige nem is értelmezhető, mivel, ahogy fentebb is írtam, nincs a nyelvtanulásnak sose vége. Én mindenfélét csinálok angolul. A Quorán is szoktam válaszolgatni írásban. Ez csak egy edzés a sok közül. Szórakoztat, elütöm az időt vele, és frissen tartom a nyelvtudásomat. Igen, néha van olyan téma, amiért elő kell vennem a szótárat, üsse kő, nem baj. Ezen kívül külföldi szakmai fórumokba is írok feltett kérdésre válaszokat, megoldásokat.

    Szóval ha a második nyelvet azután akarod elkezdeni, miután az angolt befejezted, akkor sose fogod elkezdeni, mert az angoltanulás sosem ér véget. :)

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák