Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! NAS-os fejlesztésen gondolkodom, a következőkre lenne szükségem: jónak mondható fájlsebességek (legalább 40-50MB/s), és hogy a transmission, meg pl. a miniDLNA vagy egy ehhez hasonlóan jó mediaserver progi fusson róla. Tudtok ajánlani valami jó tipust ami ezeknek megfelelne?!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egyenlőre csak ismerkedem a Syno rendszerrel, és lenne pár kérdésem, mert WD MyCloud után kicsit más a DSM.
Első kérdésem az lenne, hogy az alapértelmezett /video a /music és a /photo tényleg csak így külön megosztásként működnek rendesen, vagy én bénázok? A MyCloud-on volt egy fő "Data" megosztásom, azon belül voltak ezek és minden más mappám amiket egy Z meghajtónak felcsatoltam Win10 alatt. Itt ha létrehozok egy Data mappát és abba szeretném tenni a zene film és egyéb könyvtáraimat akkor pl. az audio manager nem látja a számaimat, nem tudom megadni hogy itt keressen. Valamit én csinálok rosszul, vagy erre tényleg csak az alapértelmezett mappákat lehet használni?
Másik kérdésem, hogy a DS Video androidos app nem játszik le filmet? Látja a video mappában lévő fájlokat, de mikor rákattintok választani akar, hogy VLC vagy más külsőleg telepített programban nyíljon meg. Itt is én állítottam el valamit esetleg vagy ez ilyen?
-
-
Kroni1
veterán
válasz Proci85 #57642 üzenetére
Van egy külső 2.5"-esem ugyanekkora, arra minden fontos adat le van mentve róla, de lekopogom, a fenti hibákból egyenlőre semmi nem jelentkezett egyenlőre, talán még elmegy egy darabig a csere előtt...
Igazából azon is gondolkodtam, hogy ha cserélek akkor egy kis 2.5"-ösre kéne átklónoznom a RED-et. Halkabb és hűvösebb is lenne egyúttal, de gondolom az nem menne el ennyit. Látom van 2.5" RED is, de az csak 1TB-os..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egy két vagy négylemezes Syno NAS-t szeretnénk vásárolni otthoni használatra. Filmek, Képek, Zene, plex, torrent, és a szokásos. Nem ismerem a Synot nagyon, csak a hírét, eddig zyxel és wd nasokkal el voltam, Cobian Backupot használtam az adatok biztonsági mentésére.
Az a terv, hogy nem raidben használnánk a lemezeket, mert az ugye nem visszaállítható biztonsági mentés, hanem mondjuk bizonyos lemez(ek)en lennének az adatok, a többire meg menne a visszaállithatóság miatt növekményes mentés. Van a syno-nak valami olyan programja vagy telepíthető rá valami amivel ez megoldható?
Tipusból ha az árat nem nézzük melyiket ajánlanátok erre a célra?
Mégegy kérdés. A wd-be csak 3.5" hdd ment bele, a synoba bele lehet tenni 2.5-est vagy ezekbe is csak 3.5-es átalakítókerettel lehet ezt megoldani?
Minden javaslatot megköszönnék! :R
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Borisz76 #65042 üzenetére
Köszi az infókat és a linket! Igen, igazából ismerősnek csinálnám, és árban ő is pont a ds420+ megy a 920+ közt gondolkodott venni valamit. a 920+-nak van értelme a 918+ helyett? Árban kb egykutya.. Én a gyártó oldalán a 918-at nem találtam, de a 420+ hoz képest se láttam egetverő különbségeket a dupla ram-on kívül.
Igyekszem mindennek utána akarok nézni mielőtt valami hülyeséget ajánlok neki.Olvasom egy ideje a topikot, az SHR-t is néztem, de az ha jól tudom a syno féle raid megoldás, ergo azzal sem tudom elérni, hogy ha pl. véletlenül valaki letöröl valamit és ezt két hét múlva szeretné visszaállítani. Bár lehet tényleg egy 4-es raid tömb, és a biztonsági mentést egy külső hdd-re kéne megoldani a fontos személyes adatokról, ha jól látom azt is lehet...?!
Azt néztem, ezek 19dB körül vannak, nagyon zajosak 4 lemezzel? A srác azon gondolkodott, hogy 4db 1TB 2,5" RED vinyót rakna bele, (kevés mentendő adatjuk van) de én inkább valami olyan helyre próbálnám rakatni vele ahol nem zavaró a hang, bár ezt jelenleg nehezen tudja megoldani..
-
Kroni1
veterán
Biztos? Nálam windows 10-es szervergépen fut, és incremential backup-nál ugyan mindig minden mappát lemásol, a legtöbb így üres, de ahol volt változás a legutóbbi full backup-hoz képest, ott megvannak a fájlok. nem olyan szofisztikált megoldás az igaz, a win server saját biztonsági mentése kultúráltabb, de azért ingyenes programként nem rossz ez sztem.
-
Kroni1
veterán
A fájlok nagyrésze az a full backupban van. A többinél csak azt találod meg amiben történt változás a full óta. Nálam így van, és működik. Melóhelyen is ezt használjuk nasokon, és megy, rendszergazda oktatóm is ezt használja és ajánlotta nekünk is, linux alatt is ment gond nélkül..
-
Kroni1
veterán
válasz Borisz76 #65049 üzenetére
Na igen, költözés előtt álnak, úgyhogy az új helyen majd nem lesz gond az elhelyezés de akkor meg mondjuk jobban járna 3.5" Red-hdd-kkel. Nekem a 2.5-esekkel is jók a tapasztalataim, bár vibráció azokkal is lesz az tény.
A linkelt gyűjteményben olvastam a Hyper Backup-ról, az jó lenne külső 2.5" hdd-vel szerintem neki, vagy egy olyan megoldás is, hogy csak néha rádugja és olyankor csinál backupot. Na de ez már részletkérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz AiRLAC #65051 üzenetére
Köszi az infót!
Olvastam a btrfs-ről, a syno oldalán ódákat zengenek róla, gondolom most már az ext4 helyett ezt használni. Azt hiszem akkor a snapshot-ok lenne a legegyszerűbb a törlés ellen. Ha jól látom méretet is meg lehet határozni, hogy melyik mappa snapshotja mennyi helyet foglalhasson. Ezt használva ha jól sejtem akkor nincs is szükség külön visszaállító szoftverre, mondjuk a time backup programra, igaz?
Biztonsági mentés: Eddig a hyper backup-ról olvastam borisz leírásában, de ez az active backup is jó alternatíva! Megnéztem róla egy negyedórás vidit, nem lenne rossz...
Lehet olyat csinálni, hogy az usb-t csak bizonyos időközönként kapcsolja be a NAS, hogy a rádugott eszközt csak a mentés idejére csatolja fel és ne pörögjön feleslegesen 24/7-ben?
A 4 lemezes megoldást ajánlották a barátomnak, de én úgy gondolom célszerűbb lenne első körben úgy felosztani a költségvetést, hogy egy 2 vagy 3 lemezes SHR tömb és egy (akár fizikailag máshol tárolt) külső vinyó is férjen bele az igazán fontos adatok mentésének, aztán ha kell lehet még a nast bőviteni. Bár magamból kiindulva a fizikailag máshol tárolt hdd rádugása egy idő után elsikkad, jobb lenne itt is valami automatikus dolgot beállítani..
-
Kroni1
veterán
Egy olyan kérdesem lenne, hogy tavolról használva milyen appal lehet elérni a ds220+ nas tartalmát win10es gépen??? A DS File erre a megoldás? Otthon a felcsatolt meghajtó megy de távolról ez nem opció..
-
Kroni1
veterán
válasz Sanyi.mTs #65375 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek!
Ismerősömnek igyekszem segíteni, a QuickConnect-et már sikerült beállítani a NAS-on.
Mégegy kérdés: használná a Download Stationt úgy, hogy iphone-ról küldi rá a torrent linkjét. Ha jól láttam iOS-re a DS Get már nem elérhető, ezt a Download Stationt hogy lehet elérni azonos hálózaton belül lévő iphone-ról? Van ennek is olyan böngészőből elérhető webszerveres elérhetősége, mint pl. a qBittorrentnél a 8080-as porton?
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Beélesítettem két kamerával a survaillance stationt, nagyon tetszik de lenne egy kérdésem.
A figyelőközpontban ahogy látom már vissza tudok nézni több napot is akár teljes egészében, de a felvételeknél ugye csak azok a részek kerülnek elmentésre ahol némi mozgás tapasztalható. Ez nem is rossz így, híszen könnyebb visszakeresni. De felmerült bennem a kérdés, hogy lenne-e jobb úgy beállítani hogy folyamatosan mentse a felvételeket? hely az volna neki bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Renault, Dacia topik
- Szólánc.
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest