Új hozzászólás Aktív témák

  • meoindil

    aktív tag

    Üdv mindenkinek!

    Én is felraktam az új 11.4-et. (KDE 64bit) Nem tapasztaltam, hogy a telepítője lassabb lenne mint az Ubuntué (azt szoktam még kipróbálni).
    Egy bosszantó hibába viszont belefutottam, ami bármelyik nálam is kezdőbb kedvét elveheti az egésztől:
    A net beállítása nem ment (Digi kábeles, gyakorlatilag DSL-ként kell beállítani, eddig ez működött is). A YAST-on keresztül próbáltam a megszokott módon.
    Yast => hálózati eszközök=> DSL=> hozzáadás=> (eszköz aktiválása rendszerindításkor), végül értelemszerűen felhasználónév, jelszó. Na és itt két hiányzó csomagot jelzett, amit net nélkül ugye nem tudott keresni sem! Ez szerintem elég nagy hiba, hisz innen egy abszolút kezdő nem nagyon tud továbblépni. Hozzáadtam a telepítési forrásokhoz a dvd-t, így legalább az egyik hiányzó csomag felment (ez is lehetne alapból.) Viszont még mindig nem volt net SUSE alatt. Rákerestem a linux-atm-lib csomagra az openSUSE csomagkeresőjében, de nincs 11.4-hez! Végül letöltöttem és visszabootolva SUSE alá telepítettem a 11.3-hoz való csomagot. Így már be tudtam állítani a netet, és működik is. Remélem szép lassan minden csomag bekerül a tárolókba. A codec pack [link] telepítése után működik szépen. Eddig jónak tűnik (leszámítva a netes küszködést az elején).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák