Új hozzászólás Aktív témák

  • kezdosql

    tag

    válasz Ispy #3267 üzenetére

    Varni mindossze emberi hozzaallast varok. :R

    Persze, tudom, a nagyfomeltosagu programozo urak allando stresszben vannak a megrendeloi meg egyeb oldalon, es lefele taposnak, elvarjak, hogy pontosan azt az adatot kapjak, amire szukseguk van, a tobbi nem erdekli oket.

    En pedig most pont azon az oldalon vagyok, amit a hozzatok hasonlok taposni fognak, amikor majd eldontik, hogy mifele adatbazist meg egyeb programokat fognak csinalni es milyen adatokat fognak hozza hasznalni. Csakhogy addigra nekem keszen kell lennem a nyilvantartassal, hogy milyen adatok vannak, es azoknak mi a formaja, jellemzoje es milyen idotartamra, stb. vonatkoznak, es hol talalhatoak.

    Merthogy az excels - vagy "szigetuzemu" - adattarolasnak az a realitasa itt, hogy mindig az adott adatrogzitotol fugg, hogy milyen adatot rogzit es milyen formaban, es ha elmegy, akkor masok nem nagyon tudjak, hogy mit es miert csinalt. :W

    Ha ezeket verge belatjatok, akkor visszaterhetunk a kiindulo kerdesemhez:
    Milyen nyilvantartasi megoldast javasoltok, ami a hozzatok hasonlo programozok munkajat megkonnyiti?

    Mert jelen helyzetben megtehetem, hogy csinalok egy mezei excel tablat par ezer sorral, es odaadom majd a hozzatok hasonloknak, hogy talaljatok ki, hogy melyik fajl melyik oszlopanak adatait tudjatok hasznalni.

    Vagy csinalok egy egy olyan nyilvantartast, amibol azonnal lathatjatok, hogy milyen adatok hol vannak es mikkel vannak kapcsolatban. ehhez viszont tudnom kene, hogy mit szoktatok kerni a munka elvallalasakor, milyen adatokra, informaciokra van szuksegetek az adatokat illetoen. ;)

Új hozzászólás Aktív témák