Új hozzászólás Aktív témák

  • lzolka

    csendes tag

    válasz maki0308 #8009 üzenetére

    Ha jól értettem azt kérdezed mi is a NAS-ról való film lejátszás és az Emby:
    A NAS (hálózati elérésű tároló) önálló kis dobozban egy csendes, minimális fogyasztású kis számítógép kijelző nélkül, benne 1-2 vagy 4 HDD, hálózati eléréssel.
    Ilyeneken vannak tárolva a filmek, sorozatok, zenék, és a belső hálózaton a lakás bármelyik tv-jéről el tudom érni a rajta tárolt anyagokat. Előnye hogy nem kell egy asztali számítógépet bekapcsolva tartani. A letöltések is ezen futhatnak, éjjel-nappal.
    A NAS-on lévő könyvtárakat olvasásra meg lehet osztani, a DLNA protokolt minden mai tv ismeri. A tv-n a hálózatot tallózva megjelennek a NAS-on megosztott könyvtárak a filmekkel és a tv belső lejátszója már játszhatja is.
    Ennél egy fokkal jobb pl. az Emby vagy a Plex médialejátszó program.
    A szerver rész fut a NAS-on, ez a háttérben végigpásztázza a megosztott könyvtárakat és a filmek, sorozatok tartalmát, borítóképeket, szereplők fotóit, adatait az internetes forrásokból összegyűjti.
    A kliens részt kell a tv-re feltelepíteni és akkor a tv beépített lejátszójához képest sokkal kulturáltabban jeleníti meg ezeket az adatokat. A tv-n ilyen felületet fogsz látni mint az alábbi fotókon.
    Mellékszolgáltatásként még röptében át is tud konvertálni bizonyos formátumokat amit a tv beépített lejátszója nem játszana le. Ilyen pl a Q70 tv esetében a DTS hang, amit AC3-ra átkonvertál vagy a régebbi sorozatok AVI fájljai aminek divx vagy xvid formátumát a tv nem lenne hajladó lejátszani. Lehet mondani hogy manapság már ki néz avi-t, de van pár régi sorozat amit nem lehet megszerezni HD-ben.
    Az LG OLED tv beépített lejátszója sem játsza le a TRUEHD hangot, ezzel a megoldással viszont lejátszható, más kérdés hogy a soundbar felé nem adja ki a 7.1 HD hangot csak lebutítva.
    Szóval nem feltétlenül kell külső médialejátszó + soundbar hogy a DTS hangú film lejátszható legyen a tv-n. Persze ha van akkor annál jobb.





Új hozzászólás Aktív témák