Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz GML #1751 üzenetére

    Azért uraim, mert én nyitottam annak idején (egy éve kb. ) mert a házimozi fórumon nem nézik jó szemmel a soundbarosokat.
    Én sem azért nyitottam, hogy megmondjam az okosat mindenkinek, hanem épp azért, hogy a nálam okosabbaktól segítséget kérjek.

    Ezért nincs sem összefoglaló, sem ajánlás az elején. (legalább mivel saját tapasztalatom a 390-es és az SB350 híján nincs, így nem tartanám korrektnek, ha elkezdenék itt netes listák alapján márkákat és típusokat ajánlani) Ha van nálam okosabb, van olyan (tutira nem lesz), aki képben van az aktuális felhozatallal és valós tapasztalat alapján tud típusokat sorrendbe állítani, ajánlani/nem ajánlani, azt én is, mint mindenki szeretettel fogjuk fogadni.

    Másrészől az a véleményem, hogy ma a soundbar, mint olyan egyszerűen annyira rétegtermék a mai napig, hogy igen kevés ember mélyedt bele komolyabban a témába. Aki nagy hifis-házimozis, az elvből sem venne ilyen sokhangszórós, subbal támogatott tejfölösdoboz- hasábokat, akit meg nem érdekel a mozi csak annyira, hogy épp, hogy észreveszi, hogy a lapos tv-k hangja már nem épp kielégítő, az meg nem fog 100+ ezret kiadni egy ilyen relatíve zsákbamacska és kiforratlan eszközért. (ami már csak az építési jellegéből adódóan is aláaknázza mindazt, amit a valódi, igényes hangzásvilág megkövetel).

    Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy igenis megvan az a réteg, akinek bőven kielégítő egy jobb soundbar hangzása, sőt, igenis létezik az a kategória, aminél már csak a végtelenségig vájtfülű és hifi-őrült emberek beszélhetnek kompromisszumos hangzásról. (mert én pl. szemrebbenés és könnyek nélkül váltottam le a komoly, fadobozos, Yamaha erősítős 5.1-es mozim egy JBL 350-re és épp ezért, ha olyan olyan anyagi helyzetben leszek, még ezt is le fogom cserélni a 450-es verzióra. Addig azonban egyelőre tökéletesen kielégít a Sony 390 az egyik, és az SB350 a másik szobában)

Új hozzászólás Aktív témák