Új hozzászólás Aktív témák

  • ricsip

    addikt

    válasz onadii #14411 üzenetére

    Érdemes már E-ARC-os választani, amivel támogatott a Dolby Atmos, stb? --> érdemesnek érdemes, de kérdéses h
    az atmos TÁMOGATÁS az csak a kodek "lekezelését" jelenti (aztán belül szónélkül lebutítja kevesebb hangszóróhoz való formátumra), vagy meg is képes szólaltatni mert van bele építve plafonsugarzó is? Mindkét esetben elvileg jogos az atmos nagy betűkkel rávésése a dobozra meg a marketing anyagba a weboldalon mint vásarlóhülyítés, csak az 1. esetnél praktikusan a vásárló meg lett szopatva, a 2. eset meg már elfogadható.
    -Mit jelent egy soundbarnál, hogy Dolby Vision támogatott? --> akarsz a TV-n kívül bármi mást a soundbar-ra kötni (pl. xbox/playstation konzol, vagy lemezes bluray lejátszó)? Ha igen, pl. az xbox-ról megy a videó és a kép is a soundbarra. Onnan a soundbar tovabb kell küldje a képet a TV-re. Ha a soundbar gyenge a videókimenet tekintetében (pl. gyengébb mint HDMI 2.1), nem fog tudni 4k kimenetet HDR-ben és dolby visionben továbbítani. Ha csak TV és soundbar van együtt, ez nem szempont.
    -Érdemes LG-nél maradni, van valami plusz, amivel így többet tudna, ha LG tv mellé LG soundbart választok? Vagy nézhetek bármilyen márkát? -> ha találsz jó áron LG soundbart, meg lehet venni, amúgy semmi jelentősége nincs. Ezek az AI meg más kamu csodák csak félrekalibrálják az eszköz hangzását. LG soundbarok (főleg a felsőkategóriás 300-400-600 ezresek) egyszerűen kihalt állatfaj a csóró magyarországon. A gyengébb olcsóbb kategóriában meg a többiek is tudják ugyanazt v. még jobbat is.

    Olvass sokat, gyere képbe mi hogy működik soundbar témában (technológiai kérdések: az optikai csatoló elavult a hdmi-hez képest, hdmi 1-2-2.1, ARC vs eARC) különben impulzusvásárlással, és a fórumtársak tök eltérő nagyotthallása miatt neked keserű szájízed lesz mikor a drága cucc más tanácsára neked nem fog tetszően szólni.

    [ Szerkesztve ]

    -

Új hozzászólás Aktív témák