-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz (ÉN)közPONT #8789 üzenetére
Nem találkoztam vele és a hivatalos oldalon is síri csend. Remélem nem úgy csinálják, mint tavaly, hogy cca. 3 hónap alatt kettő, mert akkor már legyen inkább hat hónap alatt négy :-)
(#8790) Traxx: néztem a fogyit, de nem lehet, hogy csak akkor fogyaszt többet, ha jobban dolgozik? Ergo szép, nagy scene-t jelenít meg sok izgő mozgó bizbasszal, látványorgiával (D3-ban időnként semmit se látok, legkevésbé a kurzort :-)) és akkor a 7770 lehet, hogy maxit fogyaszt, de a teljesítménye is annyival alábbmarad. Vagyis skálázódik a dolog. Vagy ez hülyeség? Tök laikusként feltételezem a fentieket :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Bocs az offért, ezt most kaptam, eléggé besírós :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hejneken szelfi :-)
Én is felvettem már a Burger King koronát, persze játékot is kértem hozzá :-))Mindenki. Kollégám megkínált egy pálinkával néhány perce (még iszogatom) és egyszerűen nem tudom eldönteni, mi is ez igazából, miből van és izé... Egy az egyben mintha parfüm lenne, virágillatok a szájban (illatban kevésbé). Ti kóstoltatok ilyesmit?
Az összezavart igazán, amikor kiderült, egy volt kolléganőtől van, aki évekig parfümériában dolgozott :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Bjørgersson #8806 üzenetére
Volt egy dán kollégám még a kétezres évek közepén, nagyon szerettem, ahogy ő is Budapestet. Évek óta nem láttuk egymást, utoljára öt éve; a Pilvaxban tartotta a szülinapját. Kb. fele-fele dánok és svédek, úgy hatvanan. Nem hiszed el, de az öt fogás elsője után kb. 30 üres borosüveg volt az egyik asztalon, nem hittem volna el, ha nem magam látom. Még a nők is úgy ittak, mintha kötelező lett volna :-)
S a fogások között valaki mindig felpattant és a zongorához ült, eljátszott egy dalt amit mindenki énekelt :-)
Azóta sem jutottam ki Koppenhágába, de már annyira nem is szeretnék, mindenesetre megértem a vonzódásod, Észak-Európa izgalmas, úgy, ahogy van.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8817 üzenetére
Akkor mit csináljon egy kezdő belga alkoholista? :-)
Más. Úgy érzem, nem helyes ezen lovagolni, egyikünk sem született hozzáértésel; ez egyszerűen az idővel és kóstolt sörök számával érik, kerekedik, teljesedik. Amíg nincs (elég) viszonyítási alap, nyilván nem lehet pontosan körülírni. S még itt is lehetnek eltérések, ki-mit-hogyan érez, mit szeret, milyen ízekkel, illatokkal találkozott; ezerféle dolog meghatározhatja mit gondolsz egy sörről (vagy bármi másról :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A 9000-es életem egyik legnagyobb söre, jó darabig csapon volt a Snaps Galériában. Jó szívvel ajánlom azt a helyet is. Régebben 4dl belga volt 700 Ft 4 csapon, plusz üvegesek kb. Csakajósör + 10% árakon, de vagy száz féle. A székek rohadt kényelmetlenek :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Igen, azokkal tényleg nincs gond, ott meg egyszer majd elaludtam, amikor csak 10+ -os darabokat kóstolgattam. Tök céltalan dolog volt, csak ennyi volt a lényeg :-)
(#8869) Dr.Zoo: mennék én nagyon szívesen, főképp hogy Téged is szeretnélek már megismerni meg Koxx-ot plusz téged megköszönteni a házasságkötésed alkalmából :-) Amihez őszintén gratulálok, remélem személyesen is elmondhatom; ha máshol nem, a Főzdefeszten összefuthatnánk. Már egy páran ismerjük egymást :-)
(#8870) koxx: a viharba, hát tényleg, Te már régebben is javasoltad, hogy a Legendában találkozhatnánk! :-))
Kicsit azért elba**ott a kedvem, ma csinált egy kezelési tervet a fogdoki nénim és hát a lap alján szereplő összegtől megnyúlt az arcom (kb. 3 db iphone 5s ára)...Szóval (drága) sörre most nem szívesen költök, de a belgák a szívem csücskei :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A hivatalos oldalra is kikerült az infó, bár még konkrét sörök nincsenek. Hiányozni fog nagyon a Palotanegyed, nagyon szeretem a város azon részét. Egy (határozottabb) kőhajításnyira már kezdődik a nyolcker kellemetlenebbik fele, de a körúton innen...ez a szívem csücske :-)
Kis apróság, ami összezavart csak, az indítás: "Júniustól Budán iszik a paraszt!". Ami tök érdekes annak fényében, hogy Bart Dani a Corvinus Sörmesteri képzésén sörmarketinget oktat... Mindenesetre amikor a Műcsarnokban volt egy sörtörténtei bemutatója, azt nagyon élveztem, szerintem jó előadó.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8899 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek a Christmas 2013-ra, ha elhozzák. A Saison-jük nagyon tetszett, a Stout is kiváló, de nekem örök kedvenc marad a Golden Ale. Azt hiszem, valami NZ komlót használtak; jót tett neki, csodálatos. Egyszerre frissít fel és ültet le :-)
Annak viszont szívből örülök, hogy a "csakajósörös arc" ©®™ (Kővári Gergely) már nem cifrázza a komlókat (az a 19 komlós Grabanc semmivel sem lett rosszabb vagy jobb, mint a többi, plusz eredetileg - ha jól tudom - 40 komlósra tervezte...) szóval ez mindenképpen előrelépés; annak mindenesetre örülök, hogy nem ragad le egy receptnél, hanem variál. Szerinted Daneeka, mennyi az a mennyiségű (aroma)komló, amit még külön lehet érzékelés szintjén választani?[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8902 üzenetére
Ez egyébként egy komló esetén azt jelenti, hogy forraláskor és hidegkomlózáskor is ugyanazt a komlót kapja a sörlé? Mindenesetre jó tudni, hasonlóképp gondolom, mint laikus :-)
Más. Úgy 3 hete voltam az Üllőin kb. a Nagyvárad és a Klinikák között egy Zöld Macska nevű helyen, volt 1-2 darab, amit még nem ismertem. Csapon Fóti Zwickl, ezzel kezdtem, remek volt, de sikerült beválasztani egy tetszetős cimkéjű, ám rettenetesen savanyú búzát, a Bigfoot Silver Street-jét, ami ezen oldal szerint Weihenstephan élesztővel készül (mindegyikük kiváló), ám itt valami történhetett, mert nuku banános észterek, helyette remek éretlen citrom kúszott végig a torkomon az első határozott korty után. Ez nagyjából eldöntötte a meccset, hagytam pár percig szellőzni, kicsit alábbhagyott a borkősavas feeling és megcsillant némi maláta, de úgy, ahogy van, ez a sör gáz. Hogy pc legyek, az Alcatraz ízlett.
Hoppsz, úgy látom, Ogre arca lekerült a söréről, pedig az ettől is volt olyan "csehes" :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8908 üzenetére
"Bár lehet jobban járok, ha csinálok rántott húst, és kenyérrel megeszem trógerbe. Mint tavaly."
Az mekkora ötlet volt :-) Mondjuk itt mivel a rendezvény fúdendájnin is egyben, lehet, hogy kinéznek. Én mondjuk két sör után lesz**om :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hopfanatic tesztelve, friss és remek minden sör. Lidl szintúgy, a Faxe nem jó, pár Argust vettem, majd még az angolokat tesztelem :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Megvallom őszintén, nem lesz energiám végigkóstolni őket, annyi újdonság van. Meghozta a gyümölcsét a sörforradalom, egyszerűen ekkora újdonsághalmazzal még nem találkoztam. Simán van vagy húsz tétel amelyről életemben nem hallottam, pedig olvasgatok erre-arra. A bodzás ipáról szerdán hallottam először, lent a HF pubban, állítólag iszonyú mennyiségű bodza került bele. Valami teás sörrel is kísérletezett Kiss Tomi, nem tudom, megjelenik-e valamikor, eddig nem jött ki rossz sör a kezei közül, max. elég hasonló :-P
A zip's Golden Ale-nek nagyon örülök, hogy kihozzák újra, két éve ő volt a kedvencem. Egyébként a listaírással felhagytam, amit nem ismerek, azt iszom :-)(#8936) icepuck: nem ismerem, de ő benne lesz a válogatottban, gondolom utána Élesztőben csapról folytatódik a karrierje :-)
(#8937) Daneeka: igen, az elég nagy hiba, biztosítani kellene a 2dl-es adagokat is, mert akkor lehet minél többet kóstolni.
A két Lidl-es angol értékelései: Spitfire és Bishops Finger. Nincs mese, neki kell ugrani és tesztelni ezerrel :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Tényleg, igazad van
Más. Ez a lista viszont nem igazán hoz tűzbe. Egy-két cseh, belga még érdekelne, talán azt a 8%-os vintage cidert is megkóstolnám... A helyszín viszont nagy kedvenc, a nagy tömeg ellenére is csodás. Főképp ha most meghívnák a 2 Unlimited-et vagy Captain Jack-et >:>
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Én szeretnék már szombaton kimenni, remélem nem csak délután kezdenek kipakolni, szeretném hamar elkezdeni a kóstolást :-)
Apropó, Békéscsabára valaki? Érdekes tételek is vannak a sörsoron...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8948 üzenetére
Szombaton anyám szülinapját ünnepeljük, egy darabig legalábbis, szerintem hatnál előbb nem érek ki, vasárnap pedig hadd szóljon :-)
(#8949) Kergeboci: támogatom :-) Nem tudom, de volt már velem olyan (pld. régen Szigeten sokszor volt szponzor a Dreher és csapoltból csak azt meg Drehert lehetett kapni) és esküszöm, egy idő után el is felejtettem, mit iszok, annyira lefoglaltak az élmények :-)
Persze most hétvégén azt szeretném, ha a sör lenne az első, nem az ismerősök, velük úgyis találkozom bármikor :-P
Na jó, remélem találkozunk kint. Koxx-szal lebeszélve, jookomak ott lesz, remélem Énközpont is és akkor még te is.Többiek? Örömmel találkoznék veletek is!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Daneeka #8902 üzenetére
Daneeka, ne haragudj, hogy kérdezgetlek, csak nagyon kíváncsi vagyok: smash (single malt, single hop) esetén ha egy alacsony alfasavas komló a kiválasztott, akkor keserűzéshez többször annyi kell majd, mint egy eleve magas (10+) alfájú komlóból, vagy más komlót haasználnak és a smash csak az aromázás (ejj :-) esetén single?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #8955 üzenetére
Hát ez van, meg kell szokni. Remélem a budavári másik "szokását", a beléptidíjat nem veszi át a FF. Egy tízest rádobok, az elég lesz két napra, kaja meg lesz nálad :-)
Vicc nélkül, de be lehet szállni a szendvicsekbe? Ezekből a gourmand cuccokból nekem 2-3e lenne egy étkezés :-)(#8956) koxx: a nem készpénzes feltöltésre extra 200 Ft...
(#8957) jookomak: tudod mire vágyom hosszú ideje, de valahogy nem jutottam el odáig, hogy megkóstoljam? Ez a vietnámi húsos-zöldséges-tésztás leves nagyon izgatja a fantáziám...
(#8958) Jhonny06: hangover már volt csapon idén 1-2x :-)
Kártyáról is tölthetsz, az +200 Ft, kézpénzzel pedig simán, 1 az 1-be.[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Akkor érdemes lehet adster-rel konzultálnod, ha jól tudom, földid :-)
(#8961) Daneeka: jól hangzik! A maláta kivonat ezek szerint nem olyan mint a sörsűrítmény, csak komló nélkül? Valahogy azt is úgy képzelem el, hogy a kész cefrét dehidratálják, ezért nem tiszta ez a maláta kivonat dolog. De ki fogom próbálni én is, most egy Brewferm Triple érik, kb. 8-8-8g Magnum, Styrian Golding és Challenger forralva; már most kellemes nagyon, de szeretnék egy 10g Amarillot is rászórni a főerjedés végén, épp hogy csak megjelenjen.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Három embr, három vélemény. Csatlakozom, bár én kb. 7-f8 körül értem ki, akkor még sütött a nap, amikor meg besötétedett, bekapcsolták azokat az idióta ledes reflektorokat, ami nem fölülről, hanem pont szemből világít, ha úgy ülsz (~fele az embereknek). Engem csak ez zavart :-)
Talán ha felkérnek a szomszédból néhány egyetemistát tuti ezerszer jobban oldották volna meg a dolgot (tudom, nézem az Agymenőket, a fizikusok és a mérnökök között van különbség :-)
A Horizont, Ikkona és Hopaholic (első kettő) söreit kósoltam,csak pohárral. A Horizont egyes ipa lett a legjobb közülük. Ma még Hopfanatic próba és esetleg néhány, tegnap nem kóstolt darab. A helyszín szerintem nem annyira gáz (persze a Palotanegyed ötször jobb), de mondjuk a cseh sörfesztnek odaver, ott tényleg csak körbe lehet menni és nem nagyon lehet leülni.
Jó ez, így is.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Kergeboci #8993 üzenetére
Na, erre a szűretlen búzára kíváncsi leszek! A Horizont japán(?) füstös búzája is szuper, nem úgy füstös, mint a Schenkerla, csak megmutatja magát, de pont attól szuper. Viszont én is ezt a banános-észteres ízt keresem, mint amilyenek a német búzák.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mekkora ötlet: kihozzák, addig is ihatsz a sorbanállás helyett...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Jövő hét végén megyünk legénybúcsúba, hárman összedobunk némi sörre, az alábbiakat kapja a srác (árak/nevek a Csakajósörről). Igen, USA rajongó, ezért az amerikai felhozatal :-)
Mintha a SN sörök eltűntek volna, meg egyébként is jóval kevesebbnek tűnik a készlet, mint eddig...Anchor Liberty Ale
800 FtAnchor Brekley's Brown Ale
800 FtAnchor Old Foghorn
1.100 FtAnchor Porter
800 FtAnderson Valley Hop Ottin' IPA
850 FtAnderson Valley Winter Solstice
900 FtFlying Dog Horn Dog
1.100 FtFlying Dog Raging Bitch
900 FtFlying Dog Snake Dog IPA
800 FtLeft Hand Fade to Black - Vol4. - Rocky Mountain Black Ale
900 FtLeft Hand Milk Stout
850 FtMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hát az igen bizarr, mondjuk az útszéli elütött talán kicsit túlzó, mivel tengerimalac is volt köztük, az meg nem nagyon él szabadon GB-ben :-)
Lehet, rosszul emlékszem, de volt a BD-s srácok és egy német főzde között valami verseny a legmagasabb alkoholfokért és mintha a skótok jöttek volna ki nyertesnek... Az egész úgy kezdődött, hogy a német mikró akart főzni egy közöset a BD-gal, erre ők kiröhögték őket és csináltak valami kigúnyolós sört. Részemről bekaphatják, nyugodtan, csak a punkot iszom rendszeresen, meg időnként 5am, de egyébként tényleg zsenik. Vagy legalábbis őrültek és ez tök jól illeszkedik ebbe a new wave sörkultiba :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Igen, ez az, közben meg is lett a sztori :-)
(#9040) Kergeboci: csak ezért nem mennék fel, de tényleg nagyon jól hangzik, sőt, ez hangzik a legjobban az összes ott lévő multi kínálatából.
(#9003) NoLF: a képről. Nekem Acdsee csinálja, hogy az ún. veszteségmentes jpg forgatáskor lényegében marad a kép, csak letárolja a pozíciót, vagy valami ilyesmi. Vagyis csak ő tudja értelmezni. Forgasd át mással, én pld. évek óta használom a Photofiltre nevű ingyenes és egész jó cuccot.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Néha elmeditálgatok, ha kijutok az USA-ba, mely sörközéppontú egységeket látogatnám meg. Most éppen Idaho a soros :-)
Szombaton két liter - feltehetőleg remek - amerikai ale 2000 Ft-ért...
Kocsit bérelni, motelben aludni, vendéglátóegységeket látogatni; ennyi a teendő :-)
Szerintem egy hónap kijönne repjeggyel, kajával, szállással, biztosítással 1M alatt. Két éven belül valaki? :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Bjørgersson #9057 üzenetére
Akkor most hozhattok Argus Premium dobozost is, meccsekhez tökéletes és 130 Ft/doboz, egyébként 200. Üvegesekből szerintem a Maestic és a Gold egészen jók. Honey egy borzalom, nőknek is. Argus Strong - szintén aludoboz - egy állatorvosi ló. Úgy jó, hogy valahogy mégsem jó, de azért csúszik
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
"ja, egyébként ma így néztem ki az utcán egy pár percig "
Yo, handsome :-)
Apropó, lányok, fiúk, valaki rendelt már a belga-sor.hu oldalról? Itt írtatok a Kasteel Cuvée-ről és őrülten szeretném megkóstolni :-))
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hát igazán sajnálom. Közel húsz éve, hogy arra jártam. Apám Mándokon született és Kisvárdán járt suliba. '95-ben mentünk arra utoljára. Van egy-két rokon Nyíregyházán, de nem tartjuk a kapcsolatot. Azért lehet, hogy még az életben eltévedek arra :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest