-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz szente #18804 üzenetére
Olaszházi Bitumen a neve és pl. Olasz sörfőző boltjából lehet is rendelni párat a söreik közül. Szerintem ha telefonon felhívod őket vagy rájuk írsz, akkor a többiből is. Kb. 40-50 tételes a Legenda szortiment. De a Bitumen szerintem is nagyon jó, ezt és a Brutal Bitter-t az elejétől főzik.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz somasz #18909 üzenetére
Ahogy elnézem, nincs alacsony alkoholtartalmú (4%<=) sörük, de a Bécsi Ászok jó lehet, tuti ittam, de nem emlékszem :-) Ogre 5,6%-os, az hamarább összezavarja a népet :-D Egyszer pár éve, amikor a Felvonulási téren volt a Főzdefeszt (talán ez után vonultak be a Városligetbe és utoljára a Napmező vagy mi nevű tisztásra...), akkor épp volt a Rizmajernek egy esküvőre főzött egyszeri alkalmú sörük, ami szerintem szenzációsan jó volt, egy félbarna bak? ale? Szóval szerintem a szentandrásiak is főznek, ha nem szeretnél ekkora mennyiséget (bár gondolom gyakorlott vagy, ha belevágnál) de tuti bérfőznek is.
Viszont...évek óta hébe-hóba letöltöm a Drinkunion árlistáját és elidőzök a cseh hordók felett...én biztosan Primátort vennék, vinnék, egyik sörükben sem csalódtam még. A Primátor Premium évek óta kedvencem, de ha Antonin-t vinnél, az 50L-es hordó 240Ft/korsó lenne (9B, 4%). Csak egy tipp :-) Hajrá és érezzétek jól magatokat!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz proci985 #18955 üzenetére
A cseh nagyon jó ötlet, a Pardubicky Porter igazi klasszikus, szívmelengető cseh barnasör. Nem felejtem el a FK blogbejegyzését, amiben megemlíti ezt a sört; magam akkor hallottam először róla :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azt hiszem az eredeti hozzászólást én is félreértettem; azt hittem, a Baknál az a gond, hogy kiérződik belőle az alkohol, egyébként mehet a magasabb vol. De végül is az OP rákövetkező hsz-e tisztázza :-)
Dorian, szerintem a Kozel barna, ami még cseh gyártmány és nincs 4%, az igen jópofa kis sör, vizes, kicsit édes, érezni, hogy nem erjedt le benne minden cukor. Ez mindenhol elérhető. Illetve nekem régebben nagy kedvenc volt a Ferdinand barna, ez is remek sör; többek között csapolva a Ferdinand Monarchia étteremben érhető el (régebben volt egy Hospoda nevű hely is mellette az Aradi utcában, de az megszűnt sajnos).Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz perempe #18967 üzenetére
Hogy pellet vagy toboz, igazából lényegtelen (persze nem az), mivel a receptek megadják, hogy melyikre számítják (idő, mennyiség). Számít még a komló kora is, veszít az aromájából az öregebb komló. Házifőzésben szinte kizárólag pelletet látok használni, illetve páran begyűjtött vadkomlókkal is kísérleteznek. Én csak olvasok, nem főzők :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz [CsuCsu] #18973 üzenetére
Jajj de jó, itt most lehet, hogy én mondok okosat :-D
Régebben hallottam egy olyan eljárásról, mint amilyennel a Brewdog a Tactical Nuclear Penguin-t vagy az End of History-t csinálta. Szóval elkezdik hűteni a sört 0 fok köré és lényegében kifagyasztják belőle a vizet, lényegében egyre sűrűbb (kevesebb) lesz a cucc, vagyis magasabb alkohol lesz benne.
Aztán majd jön egy szaki és kijavít :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz Dorian #19084 üzenetére
A fogyasztóvédelem cikke a témában.
Szerintem ez kb. hasonlóan megosztó, mint annak a cukrász bácsinak a története pár éve; nem ugrik be a hely s név. Szóval ő is csupa retek körülmények között készítette az egyébként finom cukrászati termékeket, közben a fagyispultba berohadt régi fagyi, a nem takarított kamrában tartott ilyen-olyan gépek, amiket használt, odavezettek egy lakossági bejelentés után, hogy bezárták a helyet. Engem speciel nem zavart volna, de simán megértem, hogy mást igen és ebből akár gond is lehetett volna, annak ellenére, hogy addig nem volt, vagy legalábbis nem tudtunk róla.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
Ez a Meantime London IPA eléggé túlértékelt. Alkoholos, kevés maláta, grépfrút-hártyás keserűkomló és visszafogott hidegkomló, kevés c vitaminnal és aszpirinnel. De volt szerencsém hosszú évek után újfent egy Jam72-höz múlt héten, még a számban van az íze...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz [CsuCsu] #19098 üzenetére
Nem tudtam, hogy újrafőzték más recept alapján. Viszont ez a kicsike visszahozta a reményt; elképesztően friss, ropogós ipa, bármikor jöhetne :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #89309696 #19102 üzenetére
A Konrad 12-es is 300 Ft; eléggé Pilsnerre hajaz, jó keserű, Tescoban kapható dobozban. Az Apostel barna búzát én is kipróbáltam, ez nem azonos a Valentins-el vajon? Vagy az még létezik egyáltalán? Annakidején akciósan 200 Ft volt és el lett nevezve mosogatólének, mert kitöltve tényleg olyan :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sajnos már csak az alkoholmentes búzákat láttam, de a szerencse rámkacsintott: a hatos angol pakk fele áron volt (1500 Ft), kettőt elhoztam.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz [CsuCsu] #19155 üzenetére
Pedig NoLF topictárs mesélt hátborzongató dolgokat, miket kellett összecsapolnia, amikor brithonban dolgozott. A Guinness + akármilyen soft drink elegye mindennapos volt :-)
Ehhez képest a gyárilag bebarackozott fekete ipa eléggé hétköznapi :-DMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz [CsuCsu] #19158 üzenetére
Hát itt említi meg, de így akkor sok év távlatából rosszul emlékeztem :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hankey Bannister viszki most akciós a britishfoods.hu oldalán!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Vettem egy ilyen kütyüt, valamelyik nap majd bekeverem, mivel 23L, gondoltam, kétfelé osztom (10-10L), a másik fele másfajta (száraz)komlókat kap majd. Az alaplé marad, az eredetiben Simcoe és Cascade van, a következőkből melyikből tennétek bele?
Waimea
Summer
Galaxy
Enigma
Summit
ZYTHOSA komló legyen veletek!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz [CsuCsu] #19196 üzenetére
Amikor pár éve bejött, boldog-boldogtalan azt tett az ipájába, ezért nem vettem. Inkább AUS & NZ komlók közül válogattam :-)
Amikor armando megfőzte a százkomlós Grabancot, akkor jöttem rá, hogy a sok együtt ez nem sokszor jobb, hanem inkább semmilyen. Nagyon jó volt a sör, csak hát a száz komlónak nyoma sem volt. Mint annál a mindenféle édességgel főzött sörnél sem az édességeknek (Inzulinpumpa?). Nem volt rossz az sem. A céklás ipa sem, bár nem innám újra :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Dilikutya #19198 üzenetére
Az is volt benne :-) Teljes lista ehun.
Jhonny06: Távoli Galaxis most is király, csakhát ha már itt van ez az óriási variációs lehetőség, akkor - legalábbis házi főzés szintjén - érdemes kipróbálni. Tudom, én nem főzök, csak konzervezek, de így is lehet variálni kicsit a komlókkal :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz jookomak #19224 üzenetére
Egyszer ittunk veled és a cimboráiddal a
Budai SkálaAllee mellett valami néprendezvényen pár éve, akkor vittem Aldis keserűt (4x2 cent), betoltuk, pedig már akkor is krafter voltál :-DDD Azért a régi berögződéseket nehéz kigyomlálni. Néha még eszembe jut, hogy ha pörgök még, amikor zár a kocsma, akkor de jó lenne egy kétdekás Unicumot rácsúsztatni. Másnap meg áldom az eszem, hogy nem tettem :-D
Egyébként épp száraz novembert tartok, de eddig élvezem :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Na, ez nekem is új volt; talán kissé túl- vagy meghaladott dolog, de irányelvnek jó. Nem hosszú, pár perc alatt végigolvasható :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hátha érdekesnek találjátok...
Craft Beer & Brewing 2019 decemberMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #89309696 #19284 üzenetére
Volt a faszinak 1-2 értékelhető videója (pl. amikor sört főz), de pont tegnap néztem, amikor a Zip's-nél járt és az IPL-re azt kérdezi, hogy ez valami buziskodás? Elég suttyó megszólalás.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Lányok, fiúk, ezek a Fuller's díszdobozos izék jók? Az alapsöröket kedvelem, semmi extra, csak hátha ezek sokkal jobbak :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #89309696 #19290 üzenetére
Ne is mondd a csokit; most, hogy nézegettem a Britishstore oldalát, az édesség szekciót is átnéztem és hát állati izgi édességek vannak :-)
Tudom, a Cadbury kint olyan, mint nálunk a Boci, de életem első karamellel töltött tejcsokiját tőlük ettem és az nagyon szuper volt :-))Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Tegnap ezeket sikerült kóstolni:
Sierra Nevada Torpedo Extra
Lervig Coconuts - imádnivaló :-)
Lervig Konrad's Stout - ezt sajnáltam, pénzkidobás volt, állati száraz, jellegtelen
Stone Go To IPA
The Wild Beer Co - BABS II - ez eszméletlen, kicsit aggódtam, amikor mondták, hogy savnyás söröket készítenek, de ez a boros megközelítés egy IS-ben állati jól áll :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A B.A.B.S. II kicsit jobb árban van csapról Csakajóban, mint üvegben a Beerselection-ben (0,33 - 2990).
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szabadon fejlesztheti az OLED tévébe szánt paneljeit a Loewe
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest