Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz ozzy711 #53431 üzenetére

    A "75XG9505" megvásárlásán nem gondolkodtál el? Árban az XH9005 kategóriája.

    Én nagyon megköszönöm, ha írsz majd egy részletes beszámolót az új tévédről!

    Én is "ebben a cipőben" járok. Az 55W809c már kicsi, és szeretnék a 4K BD filmek, HDR filmek irányába is lépni, ezért szeretnék egy legalább 75 colos tévét.

    Az én szobámban még egy 100 colos is jól mutatna azon a falon, ahol lesz, de azt a méretet el kellett engednem az árazása miatt. Sajnos a 85 colos tévék is túl drágák! Legalábbis olyan technikai paraméterekkel, amelyeket én keresek.

    Számomra a kontraszt, a fekete szint, a 120 Hz-es panel, jó mozgás elengedhetetlen. A nagy fényerő, és a 10 bit-es panel, FALD háttérvilágítás pedig fontos "plusz".

    (Input lag, HDMI, csatlakozók, Smart rendszer, stb. és az esetleges "Black Crush" abszolút nem érdekel.)


    - A fentiek alapján adták magukat a TCLQ825, R635, Hisense H9H/G, U8QF tévék, de olvasom a teszteket, és nem egyértelmű, hogy minden szempontból jó választás lenne bármelyik.

    Előbbi nem FALD-os (bár Edge Lit, ami backlight bleed szempontból pozitívum). Az R635-ről az első review-k már elérhetőek a Youtube-on.

    Beszéltem pár amcsi tulajjal és nagyon-nagyon ellentmondásosak a vélemények. Némelyikük szerint az egyik legjobb tévé, amit meg lehet venni az árkategóriájában, másoknál fényszivárgás, extrém erős blooming, és rossz mozgásmegjelenítés a jellemzőek.

    - A Hisense H9 bitang jó tévé lett. Az összes tesztelő a Samsung Q9-ekkel veti össze, és sok tesztben jobbnak hozzák ki. Mindezek mellé harmad-negyed annyi az ára, mint a Samu-nak, ami elképesztő! A hírek szerint viszont soha nem fogják Európában kiadni. Egyes tesztek szerint rossz a motion is...

    - Az U8QF szintén egészen kiváló tévé; agyondícséri mindenki, aki már látta, használta. Ár/érték arányban tökéletes volna, de csak 65 colos méretben érhető el.

    Ráadásul nem valódi 10 bit-es a panelja. :( Azért ha 5 év után továbblépek egy HDR-képes tévére, akkor teljesítse a szabvány minimális feltételeit. A jó kontraszt, és magas fényerő mellett a színpaletta is fontos.

    - A Samsung palettáján a Q9 remek volna, de irreálisan drága. A "Q82R"-t szívesen elfogadnám, és pozitívum, hogy ők a jobb LCD-iket kihozzák 85 colos méretben is. Viszont a Q80T már nem szimpatikus. Utóbbi méretben pedig szintén piszok drága.

    - Mi marad? SONY XG/XH9xxx, 75 colos méretben, de jelenleg még az általam rászánt összeg feletti áron. Bár talán az XG, kifutó modellként az év végi akciókban becsúszik 500.000 alá...

    - Vagy a Panasonic 75GX942, ami a hírek szerint egészen kiváló tévé lett, de nem FALD megvilágítást kapott. Bár én folyamatosan azon tanakodom, hogy magas natív kontraszt mellett tényleg esszenciális-e a Local Dimming.

    Mi a véleményetek a fentiekről?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák