Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mexel

    veterán

    válasz dh66e #35527 üzenetére

    Igazad van, sajna ez van. Egyébként sikerült azért sokat csiszolnom egy-két extrém beállítással a dolgon. A fényerő 5-9 közé, a kontraszt 95, sötét színek közepes erősség, auto kontraszt magas, színek 50, és más egyéb ilyen beállítással még full sötét éjszakai szobában is ott tart hogy teljesen szemből és nem túl közelről ( mert az sem jó mert akkor nem teljesen homogén a felület, - it kb 1m-re gondolok), tehát szemből messzebbről 2-3m már ott tart hogy ha csatornát váltok és ott teljesen sötét kép van 1-2mp-ig, vagy van egy szélesvásznú film akkor igen halványan világít a fekete csík sötétszürkén - alig láthatóan, valóban halványan. Ez koromsötét szobában van, és a film részletei is látszanak. Oldalról, székből nézve ( kb 1-1,5m 45 fok, ott azért szürkül kicsit, főleg pl a felső csík, de már élvezhető). Érdekes módon ha nappal van és nappali fény jön be, redőny felhúzva, abban a pillanatban a fekete mélyfeketének tűnik, olyan mintha a fekete részeknél be sem lenne kapcsolva a képernyő, főleg szemből, oldalról igen minimálisan látszik talán hogy nem koromfekete. Olyankor is jó a kb 5-9-es fényerő, de nem árt ha 25 -re felteszem akkor kicsivel szebb, és a fekete sem romlik.
    Tehát annyit változott a dolog hogy szemből már teljesen vállalható még koromsötétben is, igaz nincs olyan feket mint az olednek vagy egy kuro vagy nagy pana plazmának, de nem rosszabb mint egy régi alap plazmának, nappal meg pláne mert a plazmának meg a fény volt az ellensége. ( kíváncsi lennék egy VA panelre, vajon az is világít kicsit koromsötétben?)

    Nincs valakinek egy VA paneles Sony vagy Samu esetleg LG-je Monor vonzáskörzetében amit engedne megtekinteni? :) Cserébe elhozom ezt megnézni tesztre őt is :D Nagyon jó lenne 14 napon belül és amíg itt vagyok döntenem a tv sorsáról. Mert az tény hogy jó minőségű adásnál csodaszépek a színek és nincs mozgással kapcsolatos gondom, nem tudom érdemes-e variálni.
    Ja, és nem megy USB hosszabbító kábellel a pendrivról a lejátszás. Másnak sem?

    Tehát ha Monor környéken szívesen látna valaki egy ilyen megtekintésre a napokban nagyon hálás lennék :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák