Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Piosza #30862 üzenetére

    Szia,

    ha kábeles UPC-ről van szó (márpedig a csomag neve alapján gyaníthatóan arról), akkor ne a SAT-ba dugd a tévén a koax kábelt, hanem a sima koax aljzatba. És ne vegyél külön modult, mert a UPC "mediacard" néven egy eleve összepárosított modult és kártyát ad (tehát a kártyát nem is lehet külön, saját beszerzésű modulba tenni!), és ezt kell a tévé CI+ szabványú (ha van ilyen rajta) modulfogadójába bedugni.

    A tévére csatlakoztatott HDD csak a tévé saját tunerjéről tud felvételt készíteni. Ha már odáig eljutsz, hogy a koax kábelt a tévébe bedugtad, akkor először végezz egy digitális csatornakeresést a tévén. Az összes UPC-s adót meg kell találnia mediacard nélkül is, ezek közül kb. 20-25 db adó kódolatlan, ezért ezekről ki is tudod próbálni a felvételt. A mediacard pedig ahhoz kell, hogy az általad előfizetett kódolt csatornák is nézhetők legyenek, ill. azokról is lehessen felvételt készíteni. De itt jegyzem meg, hogy ha pl. egy kódolt adást rögzítesz, akkor felvétel közben nem tudsz egy másik kódoltat nézni - legalábbis a legtöbb, egyszerű, 1 db modulfogadós, 1 tuneres tévén.
    Ezért alternatív megoldásként azt is megfontolhatod, hogy kérsz egy olyan boxot a UPC-től, ami fel is tud venni. Lehetőleg Cisco-t, mert az képes egyidejűleg rögzíteni egy adást, míg egy másikat nézel. (A mostanában reklámozott Horizon box nem ilyen, az egy sz@r!)

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák