Új hozzászólás Aktív témák

  • sityupityu

    veterán

    Régi, rutinos "kamera szakiktól" szeretnék kérdezni, de persze bárki véleményét szívesen veszem és megköszönöm. :R
    Ugye megvettem ezt az M10+ kamerát. A kérdésem az lenne, hogy vajon hamisítják ezt is mint anno az SJ4000-et?
    Igaz, hogy nem nagy, de van egy kis aggodalmam a vásárlás után. A vásárlás az Eustock-ban történt, ami ugye egy megbízható helynek számít.
    Eddig nem nézegettem, hogy milyen a doboza az M10+-nak, de tegnap amikor megnéztem a neten egy-két képet és videót hát kicsit azért meglepődtem. Az én dobozom kinézete nyomokban sem hasonlít azokra, mint amiket eddig feltettek az M10+-ról! Azt azért meg kell jegyezni, hogy a legtöbb kép és videó tavaly szeptember-október környéki, most meg ugye már június van.

    Elméletileg ezzel a dobozzal jött ki az M10+, legalább is tavaly még tuti, hogy így nézett ki:

    Az én dobozom ilyen, teljesen más. A doboz az oldalán természetesen tartalmazza a biztonsági kódot:

    További képek róla:
    1
    2
    3
    4

    A kamera vízálló tokjáról találtam ilyen képet is (csavarok az elején mint pl az SJ4000-nél):

    Utána találtam ilyet is:

    És végül az enyém ilyen. Ez hasonlít nagyon az előző toknak a képére, de nagyobb rajta az SJCAM felirat, és nincs belesüllyesztve a műanyagba:

    Ami magát a kamerát illeti, én úgy látom-gondolom, hogy nincs semmi gond vele. Bekapcsoláskor az indítási logo és a menü stb teljesen ugyanaz mint amilyen a youtube-os videókon található.
    A doboz oldalán található biztonsági kód alapján jelenleg nem lehet leellenőrizni az SJ cuccokat, mert valami fejlesztés történik ezzel kapcsolatban az oldalon.
    Megnéztem az oldalon, hogy a V1.8-as fw a legújabb ehhez a típushoz. Az enyémen már ez is volt gyárilag rajta.
    Mivel az előzőekben ez a doboz téma már felpiszkált, ezért nem hagyott nyugodni a dolog, és a kamerán lévő (egyébként ugyanaz a számú) fw-t lecseréltem SJCAM hivatalos oldaláról letöltött fw-re. Semmi gond nem volt, szépen elindult a kamera vele. Persze nem is változott semmi, hiszen ugyanazt tettem rá. De egyszerűen muszáj volt meggyőződnöm róla, hogy eredetei fw van e rajta.
    Akkor ezek után teljesen biztos lehetek abban, hogy eredeti a kamera, jól gondolom?

    Egyébként a mobilos wifi app-al is kipróbáltam, azzal sem volt gond, működött vele. Valahol mintha olvastam volna, hogy a fake kamerák nem tudnak csatlakozni a gyári app-hoz. Még az is lehet, hogy az SJCAM oldalán olvastam ezt.

    Tehát a lényeg, hogy a fentebb leírtak tudatában szerintetek kicsit túllihegtem ezt a doboz témát?
    Lehet, hogy csak simán az van, hogy a hónapok leforgása alatt ekkorát változtattak a dobozon, illetve a vízálló tok kinézetén? De ennyire új lenne, hogy egy kép sincs fenn erről az új dobozról ami nekem van?

    --albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

Új hozzászólás Aktív témák