Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Tufa_ #5271 üzenetére

    Pedig egyszerű (szubjektív vélemény):

    - Szőnyegen max fokozaton érdemes használni.
    - Hideg és meleg burkolaton ha időzítetten, rendszeresen indul akkor minimum vagy közepes fokozaton.
    - Ha van légtisztító a helyiségben, és időzítetten indul akkor pedig mindig max fokozaton.

    Szőnyegnél a cél hogy minél mélyebbről szívjuk a port, egyéb burkolatnál pedig minél kevésbé kavarjuk fel a levegőt a célterületen. Utóbbira kivétel ha van légtisztító az adott légtérben, mert akkor "jól jöhet" ha száll a levegőben az a por is, amit a gép nem szippantott fel. Nálam pont így működik a földszinten:

    A zölddel jelzett területen nincs bútor, az folyosó és lépcsőfeljáró, csukott szobaajtókkal. A zöld körön van a porszívó dokkolója, a pirossal jelzett helyeken két Air Purifier légtisztító van, amik így vannak automatizálva:
    Porszívó_Timer_1:
    Start [Időpont] := "X", Repeat := Once, Cleaning mode := Turbo.
    Porszívó_Timer_2:
    Start [Időpont] := "Y", Repeat := Once, Cleaning mode := Turbo.
    AirPurifier_Automatizálás_1:
    HA [Időpont] = "X" AKKOR Switch to Favourite. (nálam az max fokozat)
    AirPurifier_Automatizálás_3:
    HA [Időpont] = "Y" AKKOR Switch to Favourite. (nálam az max fokozat)
    AirPurifier_Automatizálás_4:
    HA [Robot] = "takarítás befejezve" AKKOR Switch to Silent mode.
    AirPurifier_Automatizálás_5:
    HA [Időpont] = "Z" AKKOR Switch to Auto mode.

    A porszívó a földszinten napjában kétszer indul el, egyszer délelőtt (X) és egyszer délután (Y). A "Z" időpont ami után hazaérünk a melóból. Tapasztalatom szerint takarítási szempontból ez a lehető legoptimálisabb, főleg a mi otthonunk sajátosságait figyelembevéve. (nincs szőnyeg sehol, hideg- és melegburkolat váltja egymást, 80-150 m2-nyi takarítási terület két szinten 2 géppel, emeleten minimális bútorzat, földszinten a konyha és a nappali nagyon bútorozott, port törölni iszonyatosan lusták vagyunk).

    Nekem bevált, nagyon ritkán kell port törölni, a klasszikus porszívót főleg azért kell elővenni, mert lépcsőzni a Xiaomi nem tud, és bizonyos helyekre nem fér be. Lassan egy éve működik a rendszer, több ismerősnél állítottunk be hasonló felállást, az egész 207.000 Ft volt akciós robotokkal és akciós Purifierekkel. Egy appból vezérelhető az egész, szinkronban működnek együtt, és a párom telefonján / mihome appjára az összes cucc meg van osztva.

    Szóval biztos nagyon jó gépeik vannak más gyártóknak, de nem hiszem hogy ezt a kényelmet és hatékonyságot (Átlag 9-15 PM 2.5 porszint a levegőben, ami egy kertvárosi kertes háznál szerintem nagyon jó érték) jelenleg bárki más bármilyen más cuccal hozni tudja.
    Nem szoktunk zónázni, spot cleanelni, virtuális falazni és pont nem érdekel hogy melyik gép milyen irányból takarítja körbe a kiszóródott rizst. :D Ha hirtelen kell valamit porszívózni, kirántjuk a kazánhelyiségből az amúgy szuper, klasszikus Dysont, és azzal rámegyünk amire kell.
    Aki eddig nálunk járt és látta hogyan működik a kis "tisztító rendszerünk", végighúzza az ujját véletlenszerűen bármelyik polcon, pulton, az többnyire nem sokat vacillál azon mit vegyen, ami jó az jó. A gépeket érdemes karbantartani (portartályt pl. folyamatosan üríteni, hepát visszafelé porpisztollyal fújni, hajszálakat a hengerről 1-2 hetente levagdosni), de nagyon meghálálja a komfort érzetünk a házzal való törődést. Szóval bocsássa meg nekem mindenki ha elfogult vagyok a Xiaomi termékeivel szemben (nem csak porszívó lehet egy házban, ezért írtam ezt a bőlére eresztett posztot), de ellenpólusnak itt van Farkas kolléga is, és pár nálam porszívó témában sokkal tapasztaltabb fórumozó kolléga is (pl. ribarszki szaktárs). :)

    Ja, és a hab a tortán, hogy az emeleti gép az én hangomon, a földszinti pedig a feleségemén kiabálja a "Find my robot vacuum"-ra hogy "HÉÉÉÉÉ, Itt vagyooooook!" :P (hálás köszönet sz_gabornak érte! :R )

    [ Szerkesztve ]

    Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

Új hozzászólás Aktív témák