Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz attilav2 #2899 üzenetére
A MIUIHU ..... 45 a vagyula
Nekem a gyalu és CM11 óta használható lett a telefon (értsd, egy nap alatt 15%-20%-ot merül készenlétben, használat közben meg óránként 20% körül. Ez kb 3x. jobb, mint amit a dobozból kivéve adott elő a készülék.)
Elképzelhető, hogy a gyalu után a vagyu is jó lett volna, de nekem igazából jobban tetszik a kommersz rendszer, mint a MIUI. Azért kíváncsi vagyok, nálad jó lesz e.Bruhe
-
őstag
Megnéztem a nyelveket és csak magyar angol meg kétféle kínai közül lehet választani, ez szerintem a vagyula ami fenn van nekem gyárilag, mert abban is ezek közül lehet választani.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
válasz attilav2 #2903 üzenetére
Lehet hogy egyszerűbb felraknom fastbootból a CWM/TWRP-t és azzal tudom gyalulni a /system-et is, mint a full kínai MiPC vel szarakodni, majd meglátom, egyelőre azon kívül hogy gyorsan merül jól működik a teló.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Flashget
félisten
Erre a valaszt Indiaban vagy Kinaban tudnak megmondani, ott adtak el tizen millios szamban redmi 1s telot. Itt a topicban nem nagyon irtak garis ugyekrol. De az teny kinabol rendelve olcsobb 36K ( ott nincs AFA) erre rajon a 27% AFA. Ha gariztatni kell papir toltogetes, postazas amit te fizetsz, megkapod a kicserelt mobilt amire ujbol AFAt xszamolnak fel. Emagnal 45K volt 2 ev garival. Ez kb. ugyanannyi mint kinabol rendelve+ AFA.
A merulo akksival kapcsolatban, minnel tobbszor van toltve annal tovabb birja az akksi. Tehat az elso 1-2 toltes utan nem birta annyi ideig mint a 10. utan.
Realme GT Master Edition
-
b.kov
senior tag
Érdekes, nálam gyári rommal (edigitalból) nem tapasztaltam hasonló problémákat. Az akksi eleinte nagyon gyorsan merült, de nekem is beállt kb 3,5 óra képernyőhasználatra. Aztán semmi gondom nincs vele perpill. Persze lekopogom, ne is legyen Médiára VLC, zenére Spotify, böngészőnek Chrome és mennyország
-
Tomi_Ohl
veterán
Gratula! Holnapután jönnek a kernel forráskódok! [link]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Flashget
félisten
-
őstag
A kínai töltőt adapterrel amit hozzáadtak az magyar/eu konnektorba, legalábbis amikben én próbáltam, nem lehet bedugni, ugyanis az eu adapter olyan széles hogy nem fér bele a konnektorba erőltetni meg nem akartam. Most Huawei 1A eu-s töltővel töltöm. Egyébként nonszensz egy hivatalosan forgalmazott eszköznél hogy kínai töltőt adnak mellé, nem is tudom hogy a hatóságok miért nem szóltak még be a wayteq-nak emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
válasz attilav2 #2913 üzenetére
Én a gyárival használom és eddig mindenhol tudtam használni,szüleimnél,anyósnál,itthon,többféle aljzattal itthon legrand van,anyáméknál mentavill,anyóséknál ha jól tudom kontállux. De tény hogy hülye megoldás,viszon egy ezresért már kapsz usb aljzatos 5 volt 1000mah töltőt ha ez nem jó.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Flashget
félisten
-
Bile Demon
őstag
Én fixen bennehagytam az elosztó/hosszabító egyik lukában egy ilyen kínai dugvilla átalakítót és abba dugom a gyári töltőfejet. Ha az amcsiknak jó ez a lapos csati, akkor nekem is jó.
A gyári átalakító nekem se ment be a helyére, a sarkok miatt nem lehet bedugni, de a másiknak 45 fokban le vannak csapva a sarkai.Bruhe
-
őstag
válasz Flashget #2919 üzenetére
Szét állnak a villák és az egyik mozog is, van az alján egy csavar majd szétszedem és megpròbálom megigazítani. De nemcsak a villák a gond ahogy észleltem
hanem az átalakítò viszonylag széles pereme ami beleütközik az aljzatban a földelt dugvilláknak kialakított vezetővájatba. Ha megpróbálnám nagyon erőltetni akkor zárlat is lehet belőle, szerintem a wayteq xiaomi megoldása életveszélyes is lehet.
Tisztességes eu töltővel kellene forgalmazniuk elvègre hivatalos forgalmazás lenne, vagy mi a fene. A talk5h nál gondoltak erre pedig a cube noname gyártò az eu töltő mégis jár. Mindegy a g300 marad tartalékba és annak jövőjével töltöm. Egyébként az eu átalakító sem szabványos mert úgy kellene kinéznie mint egy földeletlen dugvillának, az ugye sokkal keskenyebb kiállítású mint az átalakítò.[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
Hali.
Lányomnak van ilyen készüléke és most azt mondja, nincs elég tárhely a telepítéshez. Van benne sd és át lett linkelve egy csomó minden, oda meg képek videók átrakva.... Belső szabad hely 2.5GB. Ilyenkor mi van?
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
cimp
senior tag
válasz Viktor0610 #2924 üzenetére
Mit is particionáljak át?
Bass: Persze! Csak nekem Mi2-3-4-em volt eddig és nem vagyok hozzászokva ehhez az üzenethez .
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
őstag
Új bugot fedeztem fel a telón, mivel csak mtp módban hajlandó felcsatlakozni a gépre így nem látszik minden mappa a belső memóriában és az sd-n a gépre csatlakoztatva, ami a telefonon fájlkezelővel igen. A megoldásra találtam 2 appot, elsőnek ez: [link]
Ez csak a belső tárhelyet scanneli újra, de utána gépre kötve a belső tárhelyen minden mappa látszik majd ami a telefon fájlkezelőjében. KitKattel sajnos nem kompatibilis.A másik ez lenne: [link]
Itt ha az sd kártyát szeretnénk újra scannelni akkor a /storage/sdcard1/ útvonalat adjuk meg.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
cimp
senior tag
válasz Viktor0610 #2928 üzenetére
Van szabad hely. Tettem bele egy sd-t amin van 2 partíció Egy halom kép videó meg ami mozdítható át lett rakva. Link2SD-vel a 3party cuccok is át lettek mozgatva. Valóban olyan mintha a programoknak külön ki lenne számítva a hely, de ez marhaság! De ha igaz akkor az a link nagyon kellene!!
-
őstag
válasz attilav2 #2929 üzenetére
Ha az utóbbi appban [link] akarjuk újrascannelni a belső tárhelyet akkor a következőt kell beírni:
/storage/emulated/0/Ez utóbbi app már 4.4-el kompatibilis.
-
MODERÁTOR
-
-
szatomi30
tag
Sziasztok! Most tervezek egy ilyen készüléket beszerezni, milyen tokot ajánlanátok neki? Esetleg tudtok olyan magyar oldalt mutatni ahol tokokat találok? A lényeg hogy jól védje a telefont, szilikon nem tetszik, inkább a flip tokok.
-
b.kov
senior tag
Sziasztok! Gyors (és lehet hülye) kérdést szeretnék feltenni. Hogyan lehet a legegyszerűbbeb appot az sd kártyára másolni belső tárhelyről? Illetve belehet állítani valahogyan azt, hogy Google Playből automatikusan külső tárhelyre telepítsen?
-
Roxkex
senior tag
Lehet, hogy késnek a MIUI v6-ok ... De úgy tűnik lesz kernelforrásunk ! Juhéééj !
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
őstag
Ez amit találtam egy google által már elismert bug, az ő mtp implementációjukban. Azaz sok mappa nem jelenik meg MTP módban amit mass storage módban látsz, mert az android valami média adatbázis alapján generálja a mappalistát és az bugosan működik. Ezért linkeltem két appot is amivel frissíthető ez az adatbázis
és MTP módba is látható lesz minden mappa.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Ez a MiPhone manager amolyan bloatware-nak tűnik, itt van egy leírás [link] hogyan lehet az alapvetően kínai programból angolt csinálni, de nem teljesen angolosodik, csak a legalapvetőbb részek.
Nekem az sd kártyát csak részben látta, videók és képek résznél, fájlkezelőnél nem, csak a belső tárhelyet mutatta. Egy hasznos funkciója viszont van hogy ha rákötjük így a gépre a telót akkor a gép kábeles netjét használja wifi/mobilnet helyett, akiknek nincs wifije azoknak lehet hasznos.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
hacs66
tag
A lentebb részletezett problémám megoldódott (a feltöltött fastboottól kómába esett készüléké), de nem volt egyszerű és bonyodalommentes az újraélesztés, mindenféle kalandok miatt, amelyeket talán majd részletesebben is megírok, mások okulására.
Addig csak annyit, hogy a #2836-os hsz-ben szereplő linken elérhető fastboot ROM-ok közül az elsőt töltöttük le, teljesen úgy, ahogy a nagykönyvben (illetve az oldalon) le van írva, és ez téglásította a Redmit.
Senkinek nem ajánlom, hogy próbálkozzon vele.
Mert van ugyan VISSZAÚT A SEMMIBŐL, de csak a poklon keresztül (például nem könnyű nem megfelelő certifikációjú drivert telepíteni Wndows 8-asra).
[ Szerkesztve ]
-
hacs66
tag
válasz Flashget #2941 üzenetére
Ez volt fent, a multi45, és így került fel, amikor kivettem a telefont a adobozból. Csak mint lentebb írtam, a teló melegedett, aztán lefagyott, sokszor újraindult magától, akadozott, gyakorta használhatatlan volt. Ezt panaszoltam el korábban itt, és erre kaptam azt a tanácsot, amely alapján úgy jártam el, ahogy.
Illetve nem teljesen: az igazság az, hogy a karácsonyi ajándékként a feleségemnek vett, tegnap végre megérkezett telefont ütöttem ki, az enyémre végül csak a vagyula45-öt tettem fel, a lehetséges és szükséges wipe-ok mellett, úgy, ahogy az általad linkelt oldalon le van írva. Nem akarom elkiabálni, de azóta nem jelentkeztek a problémák: a RAM-ot ugyan zabálja, de a CPU nem pörög annyira, fagyás, újraindulás sem volt még, pedig multitaszkingoltam tesztképpen akkorát, hogy csak na.
(Csak az egyszerűség kedvéért írok egyes szám első személyben, valójában az öcsém végezte a műveletek nagy részét, ő hozzáértőbb, én sokszor csak a szavakat értem itt egyenként, de a mondatokat már nem, sőt...)
-
eFeMeR74
senior tag
válasz Flashget #2941 üzenetére
Vagy esetleg a saját romban lévő updaten (v.ota) keresztűl megpróbálni
De szerencse, hogy van visszaút. Még jó, hogy rengeteg lehetőség van visszahozni ezeket a kis kütyüket, elég nehéz téglát csinálni belőlük, de nem lehetetlen
Jó példa volt rá ez remélhetőleg más nem jár majd így. Gondolom ment az ideg rendessenMI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
hacs66
tag
válasz eFeMeR74 #2944 üzenetére
Harakiriközeli állapot volt. Gondolj bele: egy november 30-án megrendelt ajándéktelefon dec. 29-én végre megérkezik, és azonnal sikerül majdnem kinyírni. Na de hagyjuk is ezt, felejtsük el, végre eljött a mennyből az angyal.
Most írt az öcsém, kijavította az apróbb pontatlanságaimat. Nem hiszem, hogy megsértődne (legfeljebb a szerzői jogai ), ha idézek a méljéből:
"Nagyjából jó, amit írtál. Azt nem néztem, hogy pontosan melyik ROM-ot töltöttük le. Két link is volt, az egyikből az elsőt próbáltam. Még a nyomait is eltüntettem a gépről, nehogy véletlenül felkerüljön mégegyszer.
Driver pedig nem volt, csak unsigned. Azt is nehezen találtam meg, pedig a ..\Program files (x86)\MIphone\Qualcomm alatt is volt ilyen. Ezt volt nehéz telepíteni a Windows 8.1-re, mivel az unsigned driverek engedélyezését megváltoztatták a 8.0-ról 8.1-re frissítéssel. A probléma az volt, hogy a nem aláírt drivereket a Windows nem is találja meg, csak ha ki van kapcsolva az ellenőrzés. Én úgy tudtam, hogy ezt megcsináltam, miután a korábbi verziónál bevált scriptet futtattam.
Ma reggelre pedig a Windows update talált egy frissítést, ami egy aláírt drivert tartalmaz. De remélem, hogy erre már nem lesz szükség."[ Szerkesztve ]
-
hacs66
tag
Viszont vagy csak nagyon fáradt vagyok a tegnap éjszaka után és nem találom, vagy a vagyula45-ben tényleg nincs benne a minden beszélgetés rögzítése menüpont. A multi45-ben mintha a hangbeállítások környékén lett volna egy ilyen opció, használtam is...
-
eFeMeR74
senior tag
Egyszer és midenkorra szeretném lezárni a RAM kezelési problémákat. Ebbe a telóba bőven elég a 1GB ram csak megfelelő progikat kell felrakni + egy kicsit gyomlálni mókolni a kernelel és voálá. Nálam 10-15 alk fut egyszerre és nem tudom megakasztani (Mint többször emlitettem,csak a fogyi sok, de mit várok folyamatos wifi 2 sim mellett)
[ Szerkesztve ]
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest