Új hozzászólás Aktív témák

  • wande.rer

    lelkes újonc

    Én amúgy nem vagyok valami optimista EEA Miui 12-frissítése ügyében. A minap olvastam, hogy valamelyik 9-es Xiaomi telefonnál a global és az eea 12-es frissítés között kb. 2 hónap telt el.
    Az sem biztató, hogy csak az elmúlt 8 napban, a global 12-es kiadása óta 4 rendszeralkalmazás-frissítés érkezett a mobilomra. Ha a kanyarban lenne a Miui 12 frissítés, gondolom, nem foglalkoznának ilyenekkel, hogy a Témák meg a Képernyővideó-felvevő app frissüljön, hiszen minek szánnának rá erőforrást, ha úgyis mindjárt teljesen kicserélődik az egész?

    Én amúgy azért várom nagyon, mert kíváncsi vagyok, javítanak-e ismét a videókészítési képességeken. Nemtom, mennyire használjátok erre a telefont, én főleg emiatt vettem, és hát az első hónapokban a sok laggolás miatt egyszerűen használhatatlan volt erre a célra. Aztán tavasszal egy frissítés megoldotta majdnem teljesen, tök jó lett, nagyjából 10-ből 1 videóban volt esetleg framedrop, de a laggolás csaknem eltűnt. Aztán egy nyár eleji frissítés óta megint gyászos a helyzet, most kb. 10ből 6-7 videóban van framedrop, és 10-ből 2-3-ban laggol is. (Ezek 3 kamera váltakozó használatára értendők: alap, uw, 2x.)

    Nagy kár, mert a képminőség szerintem kimagasló. És a fotós képességek is csodásak, hiába hoz ki a DxOMark jobbnak néhány kevesebb megapixellel szerelt telefont, elég belenagyítani a képekbe, és látszik, hogy a részletesség messze elmarad a Mi Note 10-étől. (Persze, ők nem csak részletességet és vonalélességet néznek, hanem sokkal több faktort.) És hát azért a 20 mp-s nagylátószög is nagyon király, és nem terem minden készüléken, meg a 2x-es zoom is szépen fotóz, videózás dettó.

    De ha nem javítják a miui 12-vel ezt a rengeteg framedropot, sajna muszáj leszek váltani, bármennyire is szeretem amúgy ezt a telefont.

Új hozzászólás Aktív témák