Új hozzászólás Aktív témák

  • Skel91

    csendes tag

    Sziasztok!

    A problémám egészen odáig datálódik vissza mikor a Digi mobilszolgáltatása elkezdett terjedni itthon. A telefon 2-es SIM foglalatába (párhuzamosan az egyesben egy Telenoros SIM) rakva hívást indítani, fogadni, internetet elérni lehet a Digis kártyával. Később a SIM beállításoknál a Preferred SIM míg cellular datának a Digis volt beállítva, addig calls és SMS messages-nek a Telenoros. Így minden gond nélkül tudtam hívást indítani és látszólag fogadni is a 20-as számmal, míg a mobilnet a Digis simről működött.

    Eltelt néhány hónap mire egy ismerősöm szólt hogy ugyan ilyen konfigurációban gyakran nem tudják elérni a Telenoros számon, és semmi értesítést nem kap a telefonon. Akkor esett le hogy nekem is volt 3 ilyen történetem az elmúlt hónapokban mikor esküdöztek hogy hívtak, de nem érkezett be hozzám a hívás. Említettem ezt egy harmadik személynek, aki szintén ugyanezt tapasztalta, megoldást nem találván azóta (egy éve) nincs a telefonban a Digis SIM és minden működik flottul mint régen. A probléma az, hogy mindhármunknak A2 lite-ja van és a Digi-s SIM használata közben jelentkezik ez a probléma, így nem tudni hogy a szolgáltató vagy a telefon hibája ez. Ha lenne is egy másik dual SIM-es készülékem, akkor is problémás lenne kideríteni hogy jön-e a hiba a kártyával, mert teljesen véletlenszerűen, kb. 50 hívásból egyszer fordul ez elő, de akkor az egymást követő újrahívások során végig.

    A Digi tagad, A2 lite fórumokat olvasgatva hasonló problémáról nem olvastam (lehet hogy a nem megfelelő keresőszó folytán, sajnos nem igen értek hozzá annyira).
    Ez az egész dolog így egy év múltán azért merült fel bennem, mert bíznék benne hogy az új Android 10-es frissítés talán orvosolja ezt a hibát. De ehhez tudni kéne hogy mi ez, és foglalkozik-e vele valaki.

    A kérdésem az lenne hogy látott-e már valamelyikőtök ilyet és van-e erről valami információja.

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák