Új hozzászólás Aktív témák

  • SAS107

    csendes tag

    Sziasztok.
    Na most már gondoltam végre én is beírok ide a sok negatív komment közé valami pozitívat.
    Immár kb 3 hete vagyok eddig boldog tulajdonosa egy Pixel 6 Pronak.
    Az elején remegő kézzel nyomtam rá a buy gombra a sok negatív komment miatt, de egyszerűen nem találtam jobb alternatívát. Ezelött samsungjaim voltak (s9+, s5 elötte kinaiak, elötte htc, a legelső androidom sony ericson x1 volt)
    A samsungal sokat szivtam a knox miatt, mivel mindig rootltam a telefonokat, és hiába raktam vissza a gyári rendszert, zártam vissza a bootloadert többé már sose ment a google pay és még sok minden mást. Szóval soha többet samsung. A kinaiakat inkább hagyjuk, a htc-ket szerettem de eljárt felettük az idő. Sony sincs már nagyon.
    Én már 36 évesen eljutottam oda, hogy már nem akarom ilyen rootolással meg baszakodással tölteni a drága időmet amikor még annyi szép látnivaló van az életben. Régebben mindenem feltört volt, még a lakatom is. De visszagondolva hogy mennyi időmet elvesztegettem ezekkel és kb sose müködtek 100%-osan ezek a dolgok, már meguntam és már inkább egy ilyen "Out of the box, just working" dolgokat preferálom. Ez az egyetlen szimpatikus az appleben, de semmi más (legalább is számomra).
    És amikor olvastam hogy ez a Pixel 6 pro csak rootal problémamentes nagyon elszomorodtam. Mert mindig így kezdődik. Azt mondják hogy a rootal minden szép és jó minden, aztán jön majd a sírás, meg a sikítás...
    Szóval megrendeltük, megjöttek a telefonok (barátnőmmel együtt rendeltük, csak én feketét ő meg valami sunny afternoont vagy mit)
    Első dolog az volt hogy felfrissítettem a legújabb verzióra a rendszert majd nekiláttam a rootnak és elvégezni a szokásos és szükséges beállításokat. Megcsináltam mindent annak rendje és modja szerint ahogy a leírásokban voltak, és cosdák csodájára első nekifutásra ment minden. Banki appok mennek, google pay megy, céges levelezés megy, VolTE megy, WoWifi megy, 5G megy (de kapásbol azzal kezdtem hogy 4g onlyra állítottam be, amikor olvastam hogy mennyire tudja meriteni az akksit, de azért mértem vele pár tesztet, majd csatolom)
    Hívások tökéletesek, tiszták, és hangosak, még sose szakadt meg semmi. Akkuidőm tökéletes.
    Most pénteken voltunk egy hosszú ott alvós esküvőn vidéken, Péntek reggel 8kor szedtem le a töltőröl a telefont és szombat délelött 10 körül raktam fel úgy hogy még volt benne 5%, úgy hogy elég heavy usage volt, volt navigálás kb 1 óra, youtube, böngészés, zenehallgatás, hotspot mode, fotozás videózás, folytonos bt kapcsolat az orával, egy watch 4-el használom.
    Melegedést minimálisan tapasztaltam amikor tényleg egyszerre ment minden, meg 5g modban, de nem volt vészes. Infra és gőz szaunába is magammal szoktam vinni olvasgatni, de ott se volt eddig semmi gond. Finn szaunában még nem voltam vele de majd oda is viszem. Én évek óta telóval járok szaunázni és még nem volt soha semmi gond.
    Mit mondhatnék még? Ja amúgy én egy virtuális flotta szolgáltatónál vagyok (Aidaco) de egyébként a pannonnak a hálózatát használja, tehát ha úgy nézzük pannonos vagyok.

    Nagyon fura dolgokat nem csinált még. 1x-2x elöszokott fordulni hogy nem reagál a kijelző, bármit nyomok, ujjlenyomat olvaso se megy olyankor. De várok 1-2 percet és helyre jön. Barátnőmnél ilyet még nem csinált.
    Üvegfoliával használjuk, hát elég vegyes a tapasztalat. Néha tök jól müködik, néha meg az istennek se akarja, pedig mindig pont ugyan oda pont olyan szögbe, pont annyira nyomom ahogy mindig is sozktam, meg feltanitottam és van amikor egyböl felnyitja, van maikor sokáig rezegteti és 1-2 másodperc alatt nyitja csak fel, van maikor egyáltalán nem. Én arra tippelek hogy talán az a nem mindegy hogy mennyire száraz vagy izzadt az ujjbegyem.
    Viszont a samsungoknál ha csak megérintettem bárhogyan a szenzort már egyböl nyitott, az 100%-os volt. És úgy hallottam a régebbi pixelekkel sem volt ez gond. Sosem értem ha van egy bevált müködő modszer akkor miért kell mindig kísérletezni. Nekem jobban bejött hogy a hátlapon volt a szenzor, na mindegy, ez van.
    Összességében nagyon elégedettek vagyunk, 303.000 ft ért vettük újonnan szállítással együtt, szerintem ennyit megért. (mind a kettő 128gigás)
    Tehát egyenlőre minden szép és jó. Csak amiatt izgulok ha majd kijön az új android verzió akkor ha feltelepítem akkor ne omoljön össze minden és ne kelljen újra feltelepítgetni mindent. Úgyhogy most le is tiltottam az automatikus frissitéseket. Most megy minden és ennél többre nincs is szükségem. Majd egy év múlva ha már minden helyröl meglett erősítve hogy a 13-assal is megy minden gond nélkül a root majd akkor felrakom. Nem kell nekem hogy mindig a legfrissebb legyen a rendszer.
    Summa summarum, én azt javaslom azoknak akiknek sok gondjuk van a telefonnal hogy tegyen egy próbát a rootal és szerintem nem fogja megbánni. Mondom ezt úgy hogy én aztán nagyon ódzkodtam tőle és egy porcikám se kívánta de nem bántam meg.
    Béke veletek testvérek :)

Új hozzászólás Aktív témák