Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisdobos1
csendes tag
Szeretnék venni egy ilyen órát, csak az lenne a kérdésem hogy bolti garisat meg szabad-e venni vagy csak samu garisat.
-
kisdobos1
csendes tag
Kinek milyen színű az órája?
-
kiskutya0
tag
Amúgy ki van a hócipőm a tegnapitól. Jött az értesítés, hogy frissíteni kell a gear managert. Lefrissít, volt már ilyen, és semmi probléma utána. Na de most! nem kapcsolódott a teló és az óra. Csak akkor volt hajlandó kommunikálni egymással, amikor az órát alapállapotba tettem. Így minden ugrott róla. Csak így tovább Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
coolmpi
aktív tag
1, Nekem is van navigator.
2, aksi nekem kb 3 napot bír. Napközben 9-10 órát használom, munkában napi 10-15 hívás. BT, összes értesítés bekapcsolva.
3, fekete
(volt korábban NEO is 2-3 hétig, annak mintha picivel jobban bírta volna az aksija +1 nap)
-
Petyus1
tag
válasz kiskutya0 #255 üzenetére
Valszeg megvan a magyarázat erre a gear navi mizériára. Az xda fórumon írt egy fejlesztő, hogy minden alkalmazásnál ki kell választani a régiót meg az országot, vagy az all-t. Valszeg itt is ez történt. Amúgy az .apk-t feltettem a telóra, mert az xda-ról letölthető, de nem akar csatlakozni az órával.
Köszönhető mindez a kiváló magyar GSM-webáruházaknak, akik mindenféle szürke importból hozzák haza a kütyüket.
Mondjuk az enyém, már az inicializálásnál is gyanús volt, mert nulláról indítva koreai írásjelekkel akart kommunikálni velem. -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Ha van a kontakthoz fénykép rendelve, akkor azt híváskor megjeleníti (mint pl. a Smartwatch1/2)?
KöszI!
Mindenki magának hülye!
-
Petyus1
tag
válasz Luser2000 #269 üzenetére
Innen vettem, és a full box-ot, magyarán full csomag, magyar nyelvű lúzer manuállal, menüvel, 1+2 év garival.
Ebből a magyar nyelvű a gari levél volt. Mint említettem, indításkor kis fejtörést okozott a pároztatás a kínai, koreai, mittomén milyen írásjeleken keresztül, de aztán átvette a telefon nyelvét, ami magyar. Tehát itt nem hazudtak.
A töltő viszont angol volt, de azt meg pont leszartam.
Tudtommal nem rootolt, én biztosan nem rootoltam, viszont nem tudom, hogy ez honnan derülhet ki igazán?
Persze tudom én, hogy a műszaki cuccok nagy része, a webáruházak döntő többségében szürke importos. Az esetek 95 %-ban ez nem is okoz gondot. Néha viszont beesik ilyen. Persze lehetnek nagyobb szívások is, mint ismerősöm okos tévéje pölö, ami amint rácsatlakozott a netre, és azon belül a magyar IP címtartományra, onnantól semmilyen okos dolgot nem volt hajlandó működtetni, csak buta tévéként működni.
Ez van. Vagy meg kell venni harmadával drágábban MM-ből, edigitalból, más "hivatalosabb" helyekről. -
Luser2000
addikt
Pfff....
Elolvastam a Vásárlási információkat és a Garanciális feltételeket.
Aki járatlan a "zsivány kereskedők trükkjei között", azt teljesen megtéveszti.Neked "HU Box" kellett volna, mert abban (vélhetőleg) minden magyar (papírok, töltő, menü). Tekintsük ezt hivatalos importőrtől érkező, magyar piacra szánt terméknek.
A "Full Box" - mint ahogyan te is írod - kamu cucc. Ha ebben a Garancia levél magyar és az a hivatalos Samsung garilevél, akkor az egyszerűen hamisítvány, vagy ha a garilevél maga nem hamisítvány (de akkor honnan is lenne nekik egy angol töltős eszközhöz???? megmaradt valahonnan? pfff....), akkor csalást követtek el. Nincs olyan eset, hogy magyar nyelvű "hivatalos" garanciajegy van egy angol töltős, hieroglifákkal kommunikáló készülék mellett!!!!
Régen vetted?
Én vissza vinném (vagy vissza veszik, vagy nem), elkérném a vásárlók könyvét (fontos: nem fenyegetőznék, nem mondanék semmit, egyszerűen csak elkérném - nem kell indokoljad miért!!!) és szépen tennék egy bejegyzést az esetről, KÉRVE a Fogyasztóvédelmi Hatóság kivizsgálását. (Az apjuk pics@ját!)
---
Egyébként egy egész iparág épül(het) erre.
Hamisítják a doboz záró címkéket, hamisítják a nyomtatottt anyagokat (leírás, garijegy, stb).
Mondjuk ez sem egy nagy kihívás, hogy "felgöngyölíted" a hivatalos előállítási láncot.
A példa kedvéért:- Megálmodod, hogy nagy biznisz van a mobiltelefonok (szürke) kereskedelmében; csinálsz egy céget.
- Mivel nem a semmiből pattant ki az agyad egyik szegletéből, hogy ez mekkora bizz' - mert már vannak ilyesmiben "utazó" haverjaid, ismersz valakiket, stb - így vannak kapcsolataid.
- Egy ártatlan pillanatban (mondjuk termékbemutató utáni fogadáson) összesmúzolsz az egyik gyártó (legyen az mondjuk a Nokia, aki itthon (is) csomagolta a termékeit) egyik kompetens vezetőjével (jellemzően középvezetővel) és a social engeenering módszerével (elsőre, vagy többedik alkalommal szépen, folyamatosan) kihúzod belőle, hogy "hol nyomják a magyar anyagokat".
- A következő lépés, hogy megkörnyékezed a nyomdát (akár itthoni cég, akár a régióban van valahol) és ugyan ezzel a gyanútlan módszerrel megkörnyékezel valakit, aki képes a nyomdagépet plusz egy ezressel "megpörgetni" (ennyivel többet kinyomni / nem tétel), némi baksisért VAGY megkörnyékezed azt a pici grafikai stúdiót, ahol a magyar változatot szerkesztették, "elcsíped" az elektronikus állományt és te magad kinyomtattatod.
- vásárolsz mondjuk az aliexpresszen 1000db EU-s töltőt, ami megtévesztésig hasonlít az eredetire.
- Behozol a cégeddel Baliról, Indiából, Indonéziából meg a t*k*m tudja honnan egy "raklap" mobiltelefont, VAGY "utazóügynökükkel" közúton, a VÁM unió területéről "becsempészel" szürke készülékeket.
- Kinyitod, kicseréled bennük a töltőt, papírokat.
- Ezt a mennyiséget tovább adod egy "rendes", magyar nagykereskedőnek, aki meg szépen adja tovább jellemzően azoknak a boltoknak, akiknek szinte soha és semmi komolyabb telefonból nincs raktárkészletük, de akár 1 órán belül ki is tudják neked Bp-en szállítani.Én valahogy így képzelem.
Nem lehet túl ördöngös a dolog.
Kell hozzá egy ügyes ember (social enginer), őt jól meg kell fizetni (főleg a hallgatását).
Kell egy nethuszár, aki jól beszél nyelveket és tud keresni is a neten. Az ő feladata lesz felkutatni a tuti készülékforrásokat. Őt megbecsülöd, de nem tömöd pénzzel. Fiatal, "alkalmazod" pár hónapig, aztán elküldöd. Jön helyette más.
Kell hozzá egy vakmerő / bevállalós / buta ember, aki külföldről (akár saját maga, a kilenc éves totálkáros A6-ával, a csomagtartóban, pár kanyarral) behozza a készülékeket.
És - persze - kell tőke is (lefizetni és megfizetni is)!Nem is szeretném tudni, hogy milyen érdek- és üzleti körök működtetik a hazai "nagykereket".
Most ez jól leírtam itt. Lehet nem is így van, de én így képzelem el. Még az is lehet, hogy ebben az iparágban mindenki makulátlan, velejéig becsületes. Miért is ne? De az is lehet, hogy nem így van...
Nézd csak meg, hogy milyen "arcokkal" (nem feltétlenül a kinézetre gondolok, előítélet lenne) találkozol GSM boltok pultjai mögött. Lerí róluk, hogy valami svindli lehet a háttérben. (Mondjuk azért sem érdemes több diplomás, "okos" embereket alkalmazni, inkább olyanokat, akik nem gondolkodnak - azok nem is kavarhatnak be nagyon).
Stb, stb. Bocsánat, hogy kiírtam magamból, de már régóta kívánkozott ki belőlem.
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
Petyus1
tag
válasz Luser2000 #271 üzenetére
Igen, sok minden okosságot mondasz, de igazából mi egyszerű geek-ek nem nagyon tudunk védekezni ez ellen. Persze látom én is, hogy nem a magyar Samsungtól jött a cucc, de én sok mindent ellenőrizni nem tudok. Az látom hogy a doboz, a fóliázás az OK. A kütyü, és a doboz gyári száma egyezik.Van egy működő magyar cégtől a egy 12 hónapos garancia levelem. Ennél többre egy átlagembertől nem lehet számítani. És ezek még a szürke webáruházak jobbik fele, mert legalább áfás számlát is adnak. Vannak hitványabbak is, akik csak adásvételi szerződést adnak és számlázásra nem is hajlandók. Megáll az eszem egyébként a bátorságukon, mert ezeket a boltokat másodpercek alatt be lehetne csukatni, jó zsíros vám és áfacsalás megalapozott gyanújával...
-
BTR
tag
Help. Kaptam ma egy Neot, de a szíj alig alig éri át a kezemet. Létezik hozzá hosszabb szíj?? Ha nem akkor félárom eladó....
-
Gaben06
tag
Üdv. A Gear 2- és a Gear 2 Neo-hoz is van hosszított szíj. A szervizes le is cseréli. Az Alle és Westend-ben lévő Samsung Márkaboltban. 14990Ft
-
rodman73
aktív tag
Nekem az utolsó pöcökben épphogy felmegy a kezemre és nagyon szorít, viselhetetlen... Ha órás boltba bemegyek akkor a sima óraszíj is jó bele?
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Megoldható lehet, hogy zárhang nélkül fotózzak és azt gyorsan el is tudjam küldeni emailben? Lehetőleg egyszerre több fotót.
Ha igen, akkor bérelnék 1-2 napra egy Geart
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
izoli76
tag
Sziasztok!
Hol lenne érdemes venni ilyen órát, hol a legolcsóbb?
Esetleg ha valaki el akarja adni! izoli76@gmail.com (csak fekete érdekel)[ Szerkesztve ]
-
kiskutya0
tag
Másfél napja a Balatonnál. Eddig beázásnak nyoma sincs. Majd hétvégén vagy jövőhéten írok.
-
maxim01
aktív tag
válasz kiskutya0 #292 üzenetére
Én még akkor sem veszem le... zuhanyozni ebben szoktam bár a Balatonban nem ezzel fürödtem. Azt viszont észre vettem, ha futok benne utána a hangszórója 2-3 órán keresztül recseg mert tele megy izzadsággal.. Ha vízzel kimosom akkor jó lesz...
[ Szerkesztve ]
Iphone 6, Samsung Galaxy S3, Google Nexus7
-
kiskutya0
tag
Megjöttem. Köszönhetően az időjárásnak, uszodában is tesztelve volt. A Balaton vizét jól bírta. A medencelében egy fél óra alatt beázott.
-
dome93
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyha vennék a T-nél egy Gear 2-őt, de az S5-ömben (független) lévő kártya Telenoros, akkor is működne-e minden, vagy csak a T-s telefonnal működik a T-nél vásárolt óra?
Samsung Galaxy S20+
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 6 classic 47mm, csere HUAWEI WATCH gt3 pro vagy Huawei WATCH gt4-re!!!
- Apple Watch 9 45MM - 2025.02.11 Garancia
- Apple Watch Series 9 Red GPS apple gari: 2025 február
- Apple Watch series10 GPS 42 mm Kozmoszfekete Alu.Tinta Sportpánttal
- !Új! Samsung Watch 7 44 mm Euronics vétel garanciás KARCMENTES
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest