Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajozs
aktív tag
Szia! Nekem tudnál-e mondani szép okosságot arról, hogy a Kies - miután kiírta, hogy PDA:JML / PHONE:JK5 / CSC:JM3 (TMH) - vajon miért dobta vissza a frissítést azzal, hogy: "A jelenlegi verzió nem hivatalos", ergo nem fog frissíteni? Pontosabban szólva, ilyenkor még lehet valamiként hivatalosítani, vagy sem? Kissé gyanús volt, hogy egy (zugboltban) T-Mobile-os nyári számlával újként eladott cucc vígan eszi a Vodás SIM-et, kernelverzióként meg root@DELL105 #1-et ír ki... (Itt sem tudom, mi lehet a root, mert ennek a működésben semmi jele.)
Gondolom, látszik, hogy újszülött vagyok Tab-ben; Blade-em van, gyúrom is, de az egy más világ. Most azt szeretném egyelőre tudni, hogyan lehetne gingerileg optimálisan továbblépni (a 2.2-ről), illetve van-e számomra visszaút a gari felé?
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
-
-
lajozs
aktív tag
válasz ArchElf #4972 üzenetére
Furamód nálam fordítva történik: már sokadszorra zúzta meg a Blade-em az SD-t (egyszer végérvényesen), ami után többkörös próbálkozásokkal sikerült - jó esetben - újraformázással használhatóvá tenni. Szlovák utamon más hirtelen nem lévén, a Tabbal formáztam meg. Elsőre sikerült (azóta még 2x megtettem), róla rögtön pár fontosabb progit megkaphatott a telkó, bódottág.
Talán egy ötlet: a Blade MINDIG olyankor szadizott, ha hagytam végképp lemerülni. Ha ráadásul töltőn bootoltam újra, az SD-halál kötelező volt.sbalu1: próbáld a naptár-kérdésedet a Blade-topikon feltenni. Ott volt már szó visszavarázsolásokról.
[ Szerkesztve ]
-
lajozs
aktív tag
Ha segítenétek...
JQ1 van a P1000-esemen, egy az egyben a Micso oldaláról. Minden rendben is van. hónapok óta, a gond most ugrott elô, hogy SIM-mel internetezni akartam (eddig csak wifi-n tettem ezt). Nincs adatforgalmam (engedélyezve), holott a kártya telóba téve gond nélkül teljesít.
Tudtok erre valami megoldást? (Telefonálni lehet vele.)a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
R.I.P.
-
lajozs
aktív tag
Csak a behalt fórumot katalizálandó: a Navitel új, 550182-es változata egy, a peter68.com-on fellelhető kis méretű, omp2.0 480800 jelű sminkkel teljes képernyős, stabil túra(vagy nem túra)navigációt biztosít a tab-on.
Érdemes kipróbálni!a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
válasz Indiant #6186 üzenetére
Az előző hozzászólásoddal felkeltetted az érdeklődésemet...
Hát csakugyan, a mindeddig nagy megelégedéssel használt 2.3.3-at ez a 2.3.7 rendesen kiosztja. Erős a gyanúm, hogy - ha csak nem tesz kíváncsivá ez az új HumberOS, pozitív viszajelzésekkel - ez is sokáig a tabon lesz.a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
-
lajozs
aktív tag
Hátha valaki tudja a megoldást...
2.3.7-es ROM 2.6.35.7 kernellel dolgozik már jó ideje a p1000-en, kielégítően. Már nem emlékszem, közületek lelkesedett érte valaki, ajánlva a 9.x-ek ellenében.
Nem is gondolkoznék egy esetlegesen javasolható váltáson, ha ne futottam volna bele egy makacs problémába: sehogyan sem sikerül egy deklaráltan iPad-re készült bluetooth-os QWERTY tokot a tab-bel feléleszteni. Az eddig egyéb cuccaimon bevált progival (Bluekeyboard JP) sikerül mind a Sony Tablet S-en, mind az Xperia U-n rákapcsolódni (előbbin mindig nehezen, több próbálkozás után), persze csak angol kiosztással. A GT 7 viszont maximum párosít néha (ritkán, lehet, hogy az sem valódi, mert egészen másként jelenik meg a kódkérés, mint a másik kettőn), de nem lehet kiválasztani aktív billentyűzetnek.
Angol fórumon olyan véleményt láttam, hogy csak stock kernellel van esély HID eszköz felcsatolására, de hátha van köztetek valaki, aki tud konkrétumról is beszámolni (= sikerről). Kernel, ROM, más program.Jó lenne megoldani, mert kényelmesebb a használata, mint a képernyőn maszatolni, és utazó tokként mindkét tabletet befogadja. Ráadásul olcsó, én 15 Euroért vettem.
-
lajozs
aktív tag
Ebbe belefutottam...
Hosszú ideje megelégedéssel megmaradtam a 2.3.7 mellett, de egy bluetooth-tokos beszerzés után (mely ügyes szerkezettel minden mobil és nem mobil eszközöm működött, a p1000 kivételével) az XDA-n fellelt javaslatra átnyergeltem az utolsó (?) stabil CM9-re (aug. végi dátum). Ezzel sikerült is azonnal párosítani a tab-ot, de wifi-gondok árán.
Nem látja az itthoni hálózatot (Belkin router), amelyet mindig minden cucc látott és ezzel az egy kivétellel lát most is. WPA2-PSK, 20 MHz, 13 csatorna, b/g/n. Ugyanakkor lát minden éppen elérhető nyílt hálózatot (egy valaki, gyenge jellel, illetve a mobilom megosztását - utóbbin rendben dolgozik is). Mit nem szeret? Nyilván a beállításokban valamit, de mit változtassak? Bár elég szomorú, bármit is kellene, hiszen eddig a tab is mindenevő volt.Tudtok segíteni?
-
lajozs
aktív tag
válasz Indiant #6539 üzenetére
Köszönöm az útbaigazítást!
Sajnos abban igazad volt, hogy nem könnyű HumberOS-szal találkozni. Kiegészíteném: fél napos keresés után le is mondtam róla (közben keleti hieroglifás meg jobbról induló kukacos oldalakat is böngésztem - hiába). Mivel az XDA szerint bluetooth + tethering továbbra is hibádzik a 10.1-nél, futottam egy kört a feltett 9.1 kedvéért. Eredmény: amint a routert AUTO csatornaválasztó üzembe kapcsoltam, minden tökéletes. Valamiért nem "látta" a tab fixen tartott 13-as csatornát. Hogy miért, ő tudja (mármint a 9.1, mert a 2.3.7 szerette).a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
válasz stopperos #6557 üzenetére
Akkor kerek sor.
Amire én empirikusan jutottam, Te tudományosan igazoltad. Jobb lett volna más kárán tanulni, de legalább böngésztem egy kiadósat...Amúgy nekem bejön a CM 9.1; lehet, hogy az ajánlott és fellelhetetlen ROM még egy előrelépés, de ezzel is rendben vagyok. (Ami kellemes meglepetés volt, villámgyorsan kezeli a Navitelt. Ha a Tátrában elgörbített vállamat megműtik, lehet újfent túrázni vele.)
-
lajozs
aktív tag
válasz Indiant #6564 üzenetére
Ez az, köszönöm!
Nem néztem meg a posztot, mert Drachoo-nak címezted, aki pedig éppen az általam telepített 9.1-es stabilra kérdezett rá. Még csak annyit: a link (Lassú) töltés alatt, de gondolom, gapps is illik hozzá. Van preferált? És kernel? - vagy úgy jó, ahogy van? (Már említettem, HumberOS-ban nulla vagyok, jelenleg az említett CM dolgozik; jól.)@Tim82: Persze, ezt láttam, de ez júniusi, és a kommentekből az következett, hogy a május 28-i az igazán problémamentes.
[ Szerkesztve ]
-
lajozs
aktív tag
Kellett újratelepítésére a mézeskalács, majd kernel majd telepítette a rom, de még mindig nem volt az első.
Ilyen biztató dolgokból próbálom kitalálni, mivel lépett tovább/vissza Humberto ebben az újabb ROM-ban. Sajnos brazil terepen idegen kútfőre kell támaszkodnom...a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
lajozs
aktív tag
Köszönöm kimerítő válaszod!
Kicsit azonban félreértettél. A mézeskalácsos dolgot humorként próbáltam eladni; nem ment.
Root, ext4-eken túl vagyok. Mint írtam, CM9.1 stable van fenn. Békén is hagyom egy ideig, de alternatívaként Indiant ajánlotta a májusi HumberOS-t, és a jó tapasztalatok miatt azt próbáltam volna ki - ha megtalálom. Most elmentettem; az általad ajánlott, egy héttel fiatalabbról próbálom a brazil-portugál kommentelés google-fordításából kisütni, miben módosult. Arról ugyanis ez a fórum nem lelkendezett annyit. Nos, innen (a "műfordításból") a fenti csemege.Amit továbbra is kérdezek, az a passzens gapp ill. az esetleg ajánlott kernel-flashelés.
[ Szerkesztve ]
-
lajozs
aktív tag
válasz Indiant #6572 üzenetére
Még egyszer köszönet; ezt tettem fel a meglévő CM-hez is.
Mivel a kernel dolgával nem egészítetted ki a választ, gondolom szükségtelen ráfleshelni. Csak azért kérdeztem, mert útmutatásaitokban több esetben is a telepítés részét képezte.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs