Új hozzászólás Aktív témák

  • Lirion

    addikt

    válasz Keeperv85 #11996 üzenetére

    Roppant szórakoztató, hogy ilyen magas lóról ugatod le az embert és még olvasnivalót is ajánlgatsz mellé, amit látszólat te se rágtál át. Idézek:

    Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg. Ennek ellenére havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni és feltölteni őket, hogy a cellák között keletkezett különbségek megszűnjenek. Ezek ugyanis hibás diagnosztikához vezethetnek, azaz például a telefon azt mutatja, hogy már csak félig van az akkumulátor, miközben még majdnem televan, vagy éppen fordítva.

    Mihez vezet a rossz diagnosztika? Ha mondjuk gyárilag (a sok állás miatt vagy ilyesmi) különböznek a cellák és emiatt gyorsabban mutatja a telefon az aksi merülését, akkor idővel (egyszer úgyis teljesen lemeríti és feltölti mindenki a telefont) helyreáll a rend és azt fogja látni a júzer, hogy tovább bírja az aksi.
    Vagy igaz lehet ennek a fordítottja is, gyárilag úgy mutatja, hogy jobban bírja, mint amennyire ténylegesen és amikor helyreáll a rend, jön a panasz, hogy gyengült az aksi. Ezek a hibák pedig egy "formázás" után múlnak el. Tehát a kolléga megállapítása nagyon is valós. A júzer szempontjából ugyanis lényegtelen, hogy hardveresen javul az aksi vagy a szoftver jelzi pontosabban, ő csak annyit lát, hogy változás következett be, ami igaz.

    De ugye egy szervizesnek mindig igaza van, mert ő aztán nagyon ért mindenhez,a júzer meg hülye.

Új hozzászólás Aktív témák