Új hozzászólás Aktív témák

  • Peee

    csendes tag

    Lassan két hónapja használom a telefont, így gondoltam leírom a tapasztalataimat.
    Először is leszögezném, hogy alapvetően szeretem a készüléket és jelen pillanatban újra megvenném ha telefonra lenne szükségem. Sima S8 arctic silver.

    1. kijelző: szép képe van, bár nekem lcd/ips után kicsit túlszaturált. Fényerővel nincs gondom, automatán szépen teszi a dolgát. Nekem nagyon bejön ez a nyújtott forma, mivel keskenyebb, könnyebben átérem és több hely is maradt pl billentyűzet felett a tartalomnak. Szóval nekem mostantól csak 18/9 képarány kell. Normális üvegfólia ugye még nem nagyon van hozzá, jelenleg mobile outfitter fólia van körbe, kompromisszumos megoldás, karcok nincsenek rajta ugyan viszont a puhább kevésbé éles tárgyak (pl. köröm) szélesebb árkokat hagynak rajta, egy idő után nem túl szép látvány kikapcsolt kijelzőnél, de működés közben nem nagyon zavaró, figyelmen kívül hagyom. Viszont a fólia előnyére váljon, hogy nem nagyon akaródzik feljönni. Két oldalt a szélén, ahol az autóstartó fogja, már elcsúszott kicsit, de nem lifeg hanem ragaszkodik a hátlaphoz. Nekem is rózsaszínes volt a kijelző, de szoftveres javítás többé-kevésbe megoldotta, macerás lett volna cserélni, mivel flottás készülék, meg nem is akartam volna várni. De mivel műszaki cikket sose adok el, nem probléma, nem értékcsökkentő számomra.

    2. Forma: azt kell mondanom, hogy ezzel a formával a samsung egész jót alkotott, amikor először kézbe vettem egyből jött a must have érzés. Bár kicsit csúszós, kicsit oda kell figyelni és akkor nem ejti el az ember (bár amúgy sem vagyok egy dobálós típus, még egyetlen telefonom se esett akkorát hogy összetörjön) . Tokot az első két hétben használtam, azóta nincs rajta, így szebb számomra, jobb kézbe venni. Lehajló kijelző rész is tökéletesedett s7e óta, azon borzalmas kezelni oldalt, gyakran a billentyűzet sem működik rendesen a széleken.

    3. akku: jól szerepel, aktív használat mellett is kibír egy napot, de volt már hogy kirándulás alatt mindenféle energiaforrás nélkül estére már aggódtam, hogy kibírja-e hazáig, bár akkor rengeteg videó, fotó, navigáció volt, de hazaértem vele. Egyébként meg sose merül le. A telefon mellé volt még pénzem / ingerenciám hogy vegyek qi töltőt munkahelyre, autóba, otthonra is, így amikor eszembe jut, csak rádobom és tölti kicsit, akár csak pár perceket is. Így gyakorlatilag nem esik 50% alá az akkutöltöttség. Pedig MINDEN mindig bekapcsolva (wifi, bt, mobilinternet, nfc mindig be, óra, headsett folyamatosan csatlakozva), nulla energiagazdálkodás. Az kicsit zavar hogy programokat rendszeresen kilő memóriából, ezért újra használatkor kicsit többet kell várni indításra / netes kapcsolódásra. Bár ennél sokkal rosszabb volt a P9, na az mindig mindent kilőtt…

    4. hardver/szoftver: csúcshardverrel felszerelt telefonról lévén szó, alapvetően nincs gond a sebességgel. DE random olyan laggolásokat tud produkálni, hogy csak lesek. Aki azt mondja, hogy neki nem akadozik, az valszeg nem használja ki a készüléket (a laggolás alapvető android feature...). Alkalmazásváltásnál simán meg lehet akasztani, de egy fényképező indítás is tudja produkálni. Ezzel a részével nem vagyok megelégedve, nem ezt vártam egy flagshiptől. Gyakran lassabb a készülék mint én vagyok, a sok programváltás megakasztja, bár hozzáteszem ha már fut egy program, azon belül nincs probléma a sebességgel soha. (lehet sok neki a kb. 207 telepített alkalmazás?) Ujjlenyomat olvasó nekem jó helyen van, kicsit szokni kellett, de egy-két nap elég volt, erre rásegített az elején a clear cover is, azzal 10/10 találati arány volt, mára meg már megszoktam a helyét. viszont a találati arányán lehetne javítani, ha nem teljesen fedi le az ujjam az érzékelőt, akkor sokszor hibázik (pl az említett P9 ebben jobb volt). Telefonkönyv nem tetszik, bár ez inkább az android 7 sajátossága, le is cseréltem egy másikra ami számomra kényelmesebb. Home gomb teszi a dolgát, nem rosszalkodik random, mint másoknak. Vízben még, csapban mosdatáson kívül nem próbáltam, majd két hét múlva teszt egyiptomban. A legutolsó frissítés óta, ha nem megy a kijelző, sokszor kikapcsolja a wifit, nem jöttem még rá a beállításra, hogy ne tegye.

    5. Kamera: alapvetően szép képeket csinál, még este kevés fénynél is vállalhatók a fotók. A vaku hatótávja egész jó. Viszont videózásnál durván fel tud forrósodni akár néhány perces 4k felvétel alatt is. Lassított videó jópofa, viszonylag kevés nappali fénynél is OK.

    Bocs ha kicsit hosszúra sikerült, még nem is írtam ki mindent magamból.
    Summa summarum, eddig elvből elutasítottam a samsung telefonokat, de nem bántam meg hogy ezt vettem, alapvetően szeretem a készüléket, megtanultam együtt élni a hibáival. Jöhet az S9! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák