Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz hito #37046 üzenetére

    Szerintem elsőnek ments le mindent a készülékről, microSD -re. A névjegyeket, lehet plö szinkronizálni a google, vagy samsung fiókjára. Esetleg megpróbálhatod, hátha futtatja az ROM a Smart Switch -et, amellyel a telepített appok, névjegyek, híváslisták, üzenetek, gyári samsung naptár bejegyzések, stb elmenthetőek.
    A nem gyári appokban tároltakat, az app -ok saját lehetőségeivel tudod elmenteni, de plö a google appok egy része, szintén tud mentést készíteni a google fiókba. Az SMS, és híváslitstát esetleg lementheted az SMS Backup & Restore Pro 7.50, vagy valami hasonlóval (is) a play -ről ...

    Utána letöltesz egy kinézett CSC -re való ROM -ot. Amennyiben plö a sammobile, vagy updato.com -ról töltesz le, akkor van lehetőség régebbi ROM letöltésére is. Általában az updato.com -ról gyorsabban lehet letölteni, regisztráció nélkül.
    A leggyorsabb letöltés SamFirm -mel lehetséges, de ez csak a kiválasztott CSC -re kiadott legfrisebb ROM -ot tudja letölteni. Én a XEH (magyar független) CSC -re kiadott, legfrisebb 6.0 -ás firmware -t tölteném le.
    SamFirm konfugurálása XEH firmware -hez:

    SM-G900F
    XEH
    ☑ Manual
    G900FXXS1CQD1 ☑ Check CRC32 ☑ Decrypt automatically
    G900FOXX1CPJ1
    G900FXXS1CQAV
    ☑ Binary nature

    majd Check Update, és miután lefutott a keresési szekvencia →Download.
    Ellenőrzöd, hogy az akku legalább 50% -on legyen, és a készüléket Download mode -ba rakod.
    Utána kicsomagolod, és kapsz 5db file-t. Odin -ba, a megfelelő mezőkbe betallózod ezeket, mindegyiket a helyére. A CSC -ből az alap CSC file -t tallózd be (!), és ne a HOME_CSC.... -t. Az Options -nél pedig kipipálod a Phone Bootloader Update -et. Ezzel lesz egy automatikus FR is, tehát előtte ezért érdemes készíteni egy mentést, ha nem akarod 0 -ról kezdeni a belakást, és a párod panaszkodását hallgatni sokáig...
    Amennyiben minden rendben, akkor Start -ot nyomsz, a leírás sezrint. Ezek után, a készülék aktív CSC -je XEO (Lengyel független) lesz, mert abban a (OXX) multi-CSC -ben, amelyben sok másikkal együtt a XEH is van .... → a XEO a default. Ezek után, erre a CSC -re fognak érkezni a frissítések OTA -n.

    A művelet után, az eslő boot az igen hosszú lehet. Akár ~6-12 percig is eltarthat, szóval ezt várd meg.

    Ajánlott Odin verzió a v3.12.3 (annak ellenére, hogy van frissebb) ... /használata/

    PiT file nem kell, mert Odin v3.10.1 óta, a CSC -ből beállít mindent.

Új hozzászólás Aktív témák