Új hozzászólás Aktív témák

  • bcl

    senior tag

    válasz Maxximus #9530 üzenetére

    Nagyon össze-vissza adatokat fogsz találni. Meg jöhetnek az összeeküvés elméletek is: igaz, amit olvasol? Melyik "oldal" írta?
    Személyes javaslatom: PubMed
    Keresés erre:
    electromagnetic fields effects
    Ettől autentikusabb forrást (peer-reviewed tudományos irodalom) nem fogsz találni.
    A személyes véleményem az, hogy annyira alacsony energiával adnak (10 mW-os nagyságrend), és olyan frekvencia-tartományban (2GHz körül), hogy érdemleges biológiai hatásuk nem hinném, hogy van.

    NEM mindenféle rezonanciákra, meg egyéb, földöntúli dolgokra gondolok, hanem egyszerű fizikai, molekuláris szerkezeti dolgokra.
    Míg pl az UV a DNS-ben tud egy-egy szerencsétlen foton betalálásával a H-H hidakból kovalens kötést létrehozni, és így mutációt, és így akár daganatot, ez a 2GHz körüli tartományban esélytelen...
    Esetleg picit melegít, mint a mikró, de ez inkább csak elméleti lehetőség: ahhoz néhány nagyságrenddel nagyobb energia kellene... :)

    Nem hinném, hogy nagyobb bajt okoznak (sőt, talán még akkorát sem), mint egy elszívott cigi, egy mellettünk elpöfögő kamion, a levegő a fűtési szezonban, egy kiadós töltött káposzta, vagy egy plusz szelet csoki, vagy éppen egy nyári leégés a strandon.
    Ez mind káros. Tudjuk. De nem egy cigitől, egy leégéstől, vagy egy plusz szelet csokitól halunk meg.
    Talán érthető, mire gondolok.

Új hozzászólás Aktív témák