Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    Ez nem úgy működik, ahogyan gondolod.

    Első körben keress valami valami szakács alapirodalmat. az olvasgatása később hasznos lesz. Egyedül a fűszerezési tanácsokat nem szabad túl komolyan venni.

    Leírom a bécsi szelet, rántott hós elkészítésének legjobb módját.

    A hús, eredeti felállásban borjúszelet, manapság csak sertés szelet. A legszárazabb hús íztelen, olyat kell választani, amin van némi zsírtartalom.
    A húst ki kell klopfolni egy kicsit. Az optimális vastagság eléréséhez kell némi tapasztalat.
    A húst lemosod. Sóval és borssal ízesíted. A bors frissen őrölt legyen.Utána mind a két oldalát megszórod liszttel.
    A nagyon nedves húsra szórod a lisztet. Nem masszírozod vagy nyomogatod. Annyi kell, amennyi a szórás után marad rajta.
    A felkevert tojásban megforgatod a lisztezett húst.
    Megszórod mind a két oldalát zsemlemorzsával. Óvatosan a széleken is megszórod a zsemlemorzsával.

    Egy nagy edénybe annyi zsiradékot töltesz, hogy bizonyosan ússzon benne a hús. Ezt felmelegíted kb 160 fokra. A vastagfalú edény jobb, mert hőtartalékot képez.

    A forró olajba beleteszed a húsokat szeletenként. Amiután az egyik oldal világos sárgás-barnásra sült, megfordítod a húst.
    A panír, ropogós lesz és részben leválik a húsról. A hús puha és szaftos marad..
    Érdemes egy picit lecsöpögtetni a maradék olajat, kb fél percig.
    Hasábburgonyával érdemes tálalni. A burgonya recepetet egy másik fejezet. Azt a franciáktól lessük el.

    A panírozás közben lehet trükközni. Őrölt mandulával vagy sajttal is megszórható a hús.
    A töltött szeletek is hasonló módon készülnek. De ez már a következő szakács szint.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák