Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Hieronymus #32 üzenetére
hogy ezt miért nekem írtad válasznak, nem tudom.
"Ráadásul a munka eredményét percek alatt tüntetik el nyomtalanul": aki ment már be utánam a budiba, az erősen vitatná ezt a "nyomtalanul"-t...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Somatom
veterán
Síma ügy. Lidl, vagy Aldi, üveges, készre főzött krumpli, sós lében. Beleborítod lével együtt egy edénybe és melegíted. Közben megpucolod és felkockázod a hagymát. Ha forr a víz, akkor leveszed, félrerakod (lében, hogy ne hűljön ki). Felrakod helyette a serpenyőt és megpirítod a hagymát. Ha kész, kiszeded. Öntesz még egy kis olajat a serpenyőbe és jöhet a szintén Lidl -ben vásárolható, "Mini Alpen" típusú csülök. Ez elősütött, tulképp csak át kell forgatni a forró olajban. Közben leereszted a krumpliról a vizet, megtöröd, összekevered a hagymával. Addig "megsül" a csülök, tányérra vele és mehet az egészre a frissen őrölt bors (darabos bors, örlőfejes üvegben). Ilyenből létezik pulykacomb is, az is nagyon fínom. Gondolom, a képből sejthető, hogy nem konyhában készült, hanem egy parkolóban, az autó mellett.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
aXXon
senior tag
Én, illetve mi folyóvízben mosogatunk, ha kézzel mosogatunk, az állóvizes mosogatástól a hideg ráz.
Most lesz egy éve, hogy kész a konyhafelújítás, lett szép villanysütőnk, meg mosogatógépünk, mindkettő márkás, illetve a mosogatógép az A+ energiaosztály, a sütő csak A.
Arra akartam kilyukadni, hogy a mosogatógépet egy héten átlagosan 4 alkalommal használjuk, a sütő használati szokásaink nem változtak, de itt nyilván a korábbi gázhoz képest már villannyal fűtjük.
Summa summarum és ezzel a ténnyel nehéz versenyezni: se a víz, se a villanyszámlánk nem változott a korábbiakhoz képest és nem átlagot fizetünk, hanem mindig diktálom.
Amivel több a kiadásunk, az a tabletta, plusz egyéb kiegészítők, de ennyit meg megér a komfortérzetünk, mert az eléggé megnőtt. A gép egy mosogatáshoz átlagosan 11 liter vizet használ, az nagyon baráti.
Kis háztartásokba lehet venni kisebb példányokat, ami kisebb helyett foglal, bár azt gondolom a fogyasztása nem lesz számottevően kevesebb, én oda is normál méretűt vennék - az elmúlt egy év tapasztalatai alapján.
Egyet értek veled, ha egy háztartás megengedheti magának, akkor érdemes mosogatógépet vásárolni.
Köszönöm, hogy végigolvastátok
[ Szerkesztve ]
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
Chaser
titán
nekünk kicsi van, az fért be, másik lakásba is kicsi lesz, 5cm hiányzik a boldogsághoz viszont ez is elég, van h nem teljes gőzzel indítom, csak félig-háromnegyedig van megpakolva, és ha mosogatni kell én is folyó vízben teszem, kis egy medencés mosogatónk van, másik lakásban is olyan lesz, de ahol volt nagy medencés ott is folyó vízben mosogattam, és igen, nem látszik meg a számlán, sőt, tabletta meg leolvasztva 50-55ft/db, havonta 1500ft, most finisht használunk, korrekt, a kis 10 éves candy is, még nem tört ketté bárhogy pakoltam meg :d
ha már sütő, most is emelve van magas szekrényben, másik lakásban is úgy lesz, sokkal másabb úgy sütni mint görnyedezve
de én sem akarok meggyőzni senkit, viszont hosszabb távon olcsóbb is géppel mosogatni, és nem kell tárolgatni kinn a száradó edényeket sem, este bekapcs, másnap délelőtt helyére pakol, nekem ez bejött ( :
no készül a húsleves, úgy ahogy mink' szeressük (((( : csak csirkemell és máj, többi zöldség, más húsféleséget nem rakunk bele, májat is csak miattam mert imádom, tisztítani nem annyira szerettem eleinte, de már az se gond_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Somatom
veterán
Főzés egyszemélyre. Jamie Oliver bekaphatja.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Tulképp. A lecsó házi, de lehetne akár bóti is. Tojás, hagyma, darabolt bacon helyi Lidl. A szilas, meg a bors otthoni bótból van. Ez is megvolt cirka 20 perc alatt. De, lehetett benne valami gebasz, mert nem vagyok jól (pedig, 7 tojással hígítottam). Tünetek: nehéz légzés, látóidegi problémák (lecsukódó szemhéj). Mérgezésre gyanakszom.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Ezt ismerem. Régen volt egy leveses mélytányérom, amit nagyon szerettem. Sajnos eltörött és sehol sem találtam hasonlót. Aztán kiderült, hogy rossz helyen kerestem, mert az ilyen leveses tányért salátástálnak hívják. Nem értem, hogy hogyan lehet az általános mélytányérból enni. Két falat és máris szedhet újra az ember. Az a méret nálam kb. a csonttányér.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
aXXon
senior tag
A leveses tányér, illetve a mélytányér nálam is ott kezdődik, hogy legalább 10 cm pereme legyen
De hogy ON TOPIK is legyek, egy jó sűrű levest se túl nehéz összedobni, ha nem a Masterchefben akar az ember szerepelni, egy kis zöldség, egy kis hús, egy kis tészta, pár leveskocka, de legalább gyorsan megvan
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
Somatom
veterán
Pedig egy házi húsleves az nagyon király. Pulykanyak, bőrös comb, kaparó, szív, máj, zúza, sárgarépa, egészben krumpli, hagyma, gomba. Vagy, egy csülkös bableves. Hmmm.... Lefagyasztva eltenni a levet, amiben főtt a csülök és abban készíteni a kelkáposztafőzeléket. Jááájjj... Álmodik a nyomor (-gó, szerencsétlen gasztrobűnöző kamionos).
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Chaser
titán
no nálam ilyet nem ennél ( : ellenben úgy főzöm a levest, h önmagában is jól lehet vele lakni, zöldség, hús előkészítésével elmegy fél óra, utána már csak főnek 2 óráig, pörköltbe is csak színhúst rakok, finnyásak vagyunk :d pulykát pl egyáltalan nem eszek, szagát se bírom
erről jut eszembe:
a kakas odamegy a pulykához:
- jó reggelt pulyka, boldog hálaadást!
pulyka:
- a k_rva anyádat!_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
madgie
titán
“mosogatásra szánni a drága időt”
Hogy csorgatod a jó meleg vizet a kezedre, amit közben masszíroz a finommozgás és masszázsol... izé mosogatószer elegye? Közben a csobogó víz hangja nyugtat? Ne viccelj már, más egy vagyont fizet a wellnessért, közben meg ott van a konyhában
-
gygabor88
tag
Sültkrumplival nagyon vigyázz, az már advanced level. Amikor először csináltam el kellett bújnom a saját konyhámban és utána fél napig szellőztettem meg takarítottam.
-
Chaser
titán
válasz gygabor88 #73 üzenetére
semmi extra, kicsit le kell csepegtetni, olaj forró legyen - úgy szoktam ellenőrizni, h beledabok egy darabot h lássam kezd-e sülni v még csak melegszik -, olaj bőven lepje el, ha kevés benne az olaj nem sül, hanem félig főtt lesz, aztán pedig nem szabad kevergetni, hadd süljön, végén mikor már kezd sülni, akkor esetleg összekavarom, de inkább serpenyőt szoktam megrázni
vízben jól ki kell áztatni a krumplit, vizet is többször cserélem rajta, a keményítő egy része így szépen kimegy és nem ragad le az egész
egyébként lehet kapni "olajszűrő tetőt", nem tudom mi a pontos neve, ezer ft körül láttam nemrég tescoban is, egy sűrű rács amit az edény tetejére kell rakni, így nem tud kicsapni az olaj_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Rimuru
veterán
Csokkenti az elettartalmat, meg duzzad, szarad, elobb utobb repedes lesz, es/vagy feluleterol is valnak le dolgok (maga a fa, esetleg valami bevonat ha van, repedesekben bakteriumok), igy az etelbe kerul ami pedig beled (elobbi meg valsz nem is gond, utobbiak mar rosszabb lehet), ragasztott fa pedig meg konnyebben szetvalik.
Csokkenti a mosogatogep hatekonysagat ahogy felszivja a vegyszeres vizet, ami kesobb megint csak a kajaban kothet ki.
Vagodeszka, szepen lemossa az olajos vedoreteget, minden mosogatas utan ujraolajozod?Vigyázat, csalok!
-
Chaser
titán
sok mindent manual csinálok, pl hagyma aprítást is ha nem pörköltbe megy ahová turmixolom
kezemet azért nem rakom az olajba ( :colomb2
tömör fa eszközöket használunk, csak natúr felületűeket, épp hogy kiöli a bacikat a gép, 2-3 órával kinyitás után még jön kia gőz, frissen kinyitva egyenesen dől ki, én meg mióta kitpasztaltam, hagyom egész éjszakára zárva
nincs semmilyen elváltozás a fa eszközökön, ezért nem értettrem mért mondod nem lehet gépbe rakni, kb sterilen jönnek ki a gépből, mint az újakszerk: nem tudok olajos védőrétegről, és nem hinném h felszívnák a vizet, akkor vetemedniük is kellene
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
A vetemedés létező probléma de csak akkor jön elő, ha valami nem OK.
Gyenge minőségű fából készült eszközt raksz a mosogatógépbe. Az eszköz már sérült, hajszálrepedések vannak benne.Talán Velence a legjobb példa a fa és víz kapcsolatára. Száz évnél idősebb facölöpökön is állnak házak. A cölöpök köszönik szépen, jól vannak. Nem vetemednek és nem rohadnak.
Az a faanyag ami az időjárásnak van kitéve, egyszer száraz - egyszer nedves, a rajta megtelepedő gombák, egyszerű növények és a fagyás - kiolvadás hatásainak vannak kitéve, vetemednek és tönkre mennek.
Ezen esetben hatékony az impregnálás. A legegyszerűbb megoldás a konyhában keletkező használ étolaj felhasználása. Olcsó és tovább védenek, mint a lazúrok. (Gombaölő adalékot illik belekeverni.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Chaser
titán
válasz Hieronymus #78 üzenetére
mondom nem vetemedik semmi nem is a sarki kínaiban vesszük a deszkát
kínairól jut eszembe, múltkor egyik helyen nem tudtak visszaadni, átmentem a kínaiba, na veszek valamit, ne monják h csak váltani akarok, garnier testápoló, itthon kiderült valszeg romlott, olyan avas szaga van mint az 5 éves disznózsírnak ( : gyártási dátum nuku, holnap viszem is vissza
ismerem az impregnálást, de már nagyon elkanyarodunk a témától :dMennali
valószínűleg keményfa deszkáink vannak, azért nincs velük gond a gépben
pl ha ráfolyik paprikás-zsír, lehet maszatolni kézzel, gépből úgy jön ki mintha sose lett volna rajta
kések se gagyik, de elég sűrűn élezem a húsvágót, fa deszkán szeretem a húst vágni, ez is valószínűsíti h keményfából van a deszka_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Redneck
veterán
Egyedül élek, néha barátnőmmel főzök. Levesek, tésztaételek, házi fast foodok, egytálételeket mennek a leginkább, de tepsis sültek és sütemények is előfordulnak.
Mosogatógépet használok, utálok mosogatni és neki sem hagyom, hiába akarja. Kompakt gép, általában 1-2, max 3 naponta egy A energiaosztályos programot letolok, és ennyi. Sima mosogatással sokkal több időbe kerülne és több víz elfolyna.
Ha nagy, komplexebb főzés megy, utána bedobálok mindent és meg is van a dolog.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Vesporigo
aktív tag
Míg otthon laktam, nem foglalkoztam főzéssel, meg édesanyám amúgy is remek szakács. Persze próbált meggyőzni, hogy ha elköltözök és esetleg egyedül élnék, akkor azért valamit kell majd tudnom főzni, örökké nem lehet kaját rendelni. (Ezt aláírom, baromi unalmas tud lenni a kedvenc hely is egy idő után.) Aztán amikor tényleg eljött a költözés, és elhúztam az ország másik felébe, csak spagettit tudtam főzni. Szóval maradt a telefonos segítség anyumtól. Először olyan kajákat tanultam meg, amik otthon is sűrűn voltak, pl. krumplis tészta, sült csirkemell/csirkecomb, pörköltfélék. Aztán pl. a csirkemellet lehetett kombinálni különböző fűszerezéssel, sajttal, zöldségekkel, a pörköltöket meg zöldségekkel, gombával, egyedi fűszerezéssel. Végül kialakult egy saját ízvilág, amihez azóta is ragaszkodom, és néha még jobban is sikerül, mint édesanyám főztje. (Persze ezt neki nem merem elmondani. )
Szóval engem a kényszer vitt rá a főzésre. Pár évre rá megismerkedtem a mostani párommal, szerencsére ő is jól főz, egymástól is tanultunk sokat. Soha nem néztem főzőműsorokat, néha neten rákeresek egy receptre, ha olyat még nem csináltam, és megcsinálom. -
Chaser
titán
válasz Vesporigo #83 üzenetére
Van par kozos a "karrierunkben" ( : en is felhivtam neha anyumat, aztan mindent tovabbfejlesztettem idovel, vannak etelek amik "gyarilag" nem izlettek, sajat szam ize , szerint formaltam,sok mindenbol siman jobbat fozok anyum al, persze ezt soha nem mondtam neki
Egyik kedvencem a rakott krumpli, azt megfelelo upgraddel megspekelve egyik legfinomabb etel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vesporigo
aktív tag
Mintha én írtam volna.
A rakott krumplit kifelejtettem. Az volt az az étel, amit otthon nem bírtam megenni, mert nem ízlett, itt viszont már olyan finomra sikerül, hogy mindig baromi hamar elfogy. Ahogy mondod, megfelelő upgrade...
(Egyébként a közös "karrierünkre" már a korábbi hozzászólásaid alapján felfigyeltem, van benne valami. ) -
Vesporigo
aktív tag
A recept, ahogy én csinálom: krumplit meghámozom, felkarikázom, megfőzöm. Tojást szintén megfőzöm, majd szeletelem. Lángolt kolbászt szoktam hozzá venni, ezt is felkarikázom. Tepsi aljára kis olívaolaj, majd egy sor krumpli, rá só, bors, vegeta, rá a tojás és a kolbász, ezekből jó sok, végül egy kis doboz tejföl. Erre megint egy sor krumpli, só, bors, vegeta, tojás és kolbász, 1 kis doboz tejföl. Végül az utolsó sor krumpli, só, bors, vegeta, erre már csak tejföl kerül, amire pirospaprikát szórok. Öntök még rá egy kis olívaolajat, majd közepes lángon be a sütőbe, néha ránézek, aztán érzésre veszem ki, amikor úgy szépen összeáll az egész. A lényeg az egészben, hogy egy kis tepsihez felhasználok 7-8 tojást, plusz egy szál lángolt kolbászt, meg kb 3 kis doboz tejfölt. Ha párom is itthon van, akkor csak az egyik felére kerül kolbász, a másik felén tojással és krumplival pótolom. Igazából semmi titok nincs benne, alapfűszerekkel operálok. Otthon azért nem szerettem, mert rengeteg krumplival készült, tojásból és kolbászból csak nagyon kevés került bele, utóbbiból általában valami kevésbé finom, legalábbis szerintem. Ahogy én csinálom, ott egyenlő arányban vesz részt minden hozzávaló, a fűszerezést sem viszem túlzásba, ezt pár hónap alatt kísérleteztem ki.
-
Chaser
titán
válasz Vesporigo #87 üzenetére
óóóóó, szentségtörést vélek felfedezni:d
mindig is úgy ettem a rakott krumplit, hogy hajában van főzve, nem pucolva, teljesen más az íze, állaga, nagyon sok jó ételnek alapja, napokban ettem egy nagyon jót, de azt másik napra hagyom, hátha a topikindító titokban nekiáll főzőcskézni ( :
ahogy én csinálom:
_hajában főtt_ krumplit szeletelve megy alulra, só, bors, főtt tojás szeletelve
kolbászból, vagy szalámiből csak válogatott finomat használok, pl van a picknek túrista nevű csodája, nagyon jó bele, viszont, én ezt mindig kisütöm, sütés után lecsepegtetem és papírtörlővel kb az összes zsiradékot felitatom
ez is rámegy, vegeta is mehet éppen, kedv függő rakok-e bele, van amikor én is megismétlem a rétegezést, de van h alulra rakom csak a krumplit vastagabb szeletekben, arra pedig vastagon feltét
jól nyakon vágom az egészt tejföllel, őrült paprikát nem kap, osztán' erre jön bacon elősütés nélkül - ettől lesz fergeteges íze -
be sütőbe, kb 40 percet szoktam sütni, utolsó 10 percben kap sajtot a tetejére, tapistát, néha parmezánt is, így nem fok betonra sülni és nem szárad szét
mikor szép piros a sajt is akkor kiveszem, jénai tálban szoktam sütni, abból leöntöm a baconből kisült zsiradékot, meg levet amit esetleg a tejföl eresztett - azt először összekeverem kis sóval, krémesre mintha joghurt lenne, hagyom pár percet állni és aztán kerül a feltétekre -
szóval a végeredményben nem lesz minden piros, és zsíros, én nem szeretem, viszont száraz sem, mert a bacon átitatja a krumplit, amennyit felvesz annyi elég is bőven, minden alkotóelem tökéletesen látszik és olyan ízorgia van hogy huh ( :
a sajtos verzió ismert talán francia rakott krumpli néven, ez a baconos történet nemrég ugrott be, kipróbáltuk és telitalálat
én is sok mindent rakok bele, mennyiséget direkt nem írtam, egyik kisebb jénai mi itthon van, de azt peremig rakom, nagy dobozos tejföl, 5-6 tojás, sok szalámi v kolbács, bacon belemegyszerk: írni már nem tudok azt látom, hosszú volt a nap:d
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bambano
titán
ételbe nem teszünk vegetát.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
kemotox
addikt
válasz Hieronymus #90 üzenetére
Goku azért beléphet?
-
-
madgie
titán
válasz Hieronymus #90 üzenetére
Amíg a fél gasztróvilág az unamit hajkurássza a szárított sonkákban, kemény sajtokban, addig nyugodtan mehet az a csipetnyi glutamát a kajákba. Ezt a delikát/vegeta stoppot legalább olyan erőltetettnek érzem, mint amikor a tojás, vagy disznózsír (vagy mikor épp mi) volt tiltólistán.
-
Chaser
titán
válasz Hieronymus #90 üzenetére
azzal mi a baj?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
A glutamáttal nincs bajom.
A vegeta tartalma:
Só, 15,5% szárított zöldség (sárgarépa, pasztinák, burgonya, hagyma, zeller és zellerlevél) ízfokozó szerek, cukor, fűszerek, kukorica keményítő, színezőszer.
A sótartalom 56,9%, a maradék 27,6% legnagyobb része ízfokozó anyag.Gyakorlatilag nagyon drága só, sok ízesítővel és kevés zöldséggel keverve.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
madgie
titán
válasz Hieronymus #95 üzenetére
Ez így van, de nem is kell sok belőle, vagy egy évig eltart nekünk egy zacskó delikát.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
válasz Hieronymus #95 üzenetére
Jah, draga so, en is igy latom, levest pl feldobja, ha nem is az ize miatt ami megvan nelkule is, de nekem tetszenek a mini zoldsegdarabok, ha egeszsegtelen pffffff, mindenrol kitalaljak egy ido utan h az, nem is ertem mert nem kotik fel sokan magukat, hiszen elni is egeszsegtelen ebben a vilagban ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Vesporigo
aktív tag
Az ivóvíz tele van mindenféle hormonokkal, a levegő szennyezett, a stressz és egyéb lelki problémák is negatívan befolyásolják az életünket. Nem hiszem, hogy évi pár gramm vegeta miatt kellene aggódnom.
Chaser: jó ötletet adtál, ma rakott krumplit készítek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gördeszka topic
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...