Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Digitalpimp

    senior tag

    válasz tzimash #6687 üzenetére

    Azokból már főzhetsz egy pár liter jó csípős, de még ehető szószt. Pl. Ezt:

    "Habanero kb 5-6 db
    4 darab tv paprika
    1-2 Kaliforniai paprika
    2 fej vöröshagyma
    3-4 cikk fokhagyma
    3dl cukor (egy bögre)
    0,5dl ecet, 0,5dl olaj, (ízlés szerint citromlé/limelé)
    Ízlés szerint 1.5 evőkanál só, 1/3-ad e.kanál bors, 1/2-ed e.kanál oregáno, majoranna, 6 levél bazsalikom (lila) (maximum háromféle zöldfűszer)

    Elkészítés:
    Annyi vizet oda rakunk forrni, amennyi ellepi a Habanerokat.
    Amint felforrt a víz, beledobáljuk a négybe vágott, szár nélküli Habanerokat magostul ázni.
    Hagyjuk ázni amíg a többi hozzávalót daraboljuk.
    A paprikákat és hagymákat kisebb darabokra vágva, minden mással együtt belerakjuk egy edénybe, a Habanerokat a vízzel együtt.
    Az egészet elkezdjük főzni, vizet csak akkor adjunk hozzá, ha látjuk hogy nem elég.
    Amikor már rotyog egy kis ideje, botmixerrel vagy turmixal összeaprítjuk (ki milyen szószosra akarja).
    Ha kész, üvegekbe töltjük. A kihűlt szószt hűtőben tároljuk. Nekem már hónapok óta megvan , nagy befőttesüvegben és hibátlan ! "

    A Tv paprika Kápia, vagy kaliforniai aránnyokkal lehet szórakozni, inkább a színét befolyásolja. (Sárgább, vagy pirosabb a kész cucc.) Izlés szerint lehet hozzáadni citromlevet, mézet, koriandert. A sima cukor helyett barnát, esetleg pálmát. Én minden évben főzök belőle pár litert, barátoknak, ismerősöknek adok ajándékba.

    "...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

Új hozzászólás Aktív témák