Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    Az AOD-ot használja valaki? Vagy mindenkinél tökéletes, csak nekem defektes a telefon? :)
    Nagyon sokáig halogattam a frissítést, 2 hete engedtem rá a 11-esre a 13-ast, majd a 13.1-est, de elég vegyesek az érzések. Azóta az AOD használhatatlan (ahogy a 12-esben is az volt, arról még visszamentem pánikszerűen a 11-re), mert csak kétféle fényerőn működik, de a világosabb sem látszik kültérben. A 11-esen ezzel nem volt probléma. Az alkalmazásértesítések szintén rapszodikusak AOD-n, hol van ikonjuk, hol nincs, mindenféle színben, de semmi összefüggés, mi mit jelent és mikor jelenik meg úgy (és hogyan), hogy tényleg van értesítés is.
    Egyébként pörgős a rendszer, de UHD felbontással képernyőnyitás után vannak mikro lagok, bőven több, mint 11-esen (volt teljes gyári reset frissítés előtt és utána is). Bizonyos funkciók jobbak, de néhány érthetetlen ökörséget "belefejlesztettek", pl. az egyéni jelzőhangokat csak 5mp-ig játssza le. Gondolom, hetekig ment a brainstorming a hatalmas fejlesztő csapattal, hogy ezt a projectet lefejlesszék...
    A privát alkalmazások kezelése nehézkes lett, a shelfnek már semmi értelme, még a jegyzetek sem működnek normálisan benne, nem tud többet egyszerre megjeleníteni, a műveleti jelekkel írt számokat sem összegzi automatikusan, mint régen, a parkolás funkció is eltűnt, másra meg nem használható.
    Az ikonok mérete, elrendezése fura lett, a csoportos alkalmazásoknál a csoport kinyílva fentre-középre rendez (korábban lentre tette), az egykezes használatot nehezítve, azzal is, hogy nem fel, hanem oldalra kell lapozni.
    De a legnagyobb pofára esés az a dolby atmos. Tényleg nem értem. A 11-esben működött normálisan, épp csak annyit színezett a hangon, amitől még "élőbb" lett. Most a 13-asban gagyi óvodás ábrák segítségével választhatunk a különböző sokol-rádiós hangzások közt, a hang "testét" elveszi, és egekbe tolja a közép, közép-magas, és magastartományt, konkrétan tényleg mint egy sokol rádió. Kiherélték a menüben gyorskeresést is, igazából egy rakás hasznos és jól működő funkciót nem vettek át, cserébe van néhány más újdonság, de kétes a hasznossága. A lebegő ablakokat meg már az LG G3-asom is tudta 2015-ben, igaz, az azt is, hogy addig ne zárja a kijelzőt, amíg nézem.
    Az ujjlenyomat olvasás lassabb lett, és egyáltalán, az érintések, a billentyűzet valahogy bizonytalanabb, mint a 11-esben volt.
    Messenger chatfejek alkalmazásadatok törlése után 1 napig vannak, utána visszaáll a buborékokra, de azok is lassabbak és kisebb az ablak, mint a 11-esen voltak.
    Viszont pozitív az akkuidő (bár ehhez lehet, hogy elég lett volna a 11-est resetelni), és hogy van Yettellel is 5G, meg úgy általában 5G-n semmivel sem merül jobban, mint 4G-n, de ez elég karcsú, nem lett szerethető a telefon a 13-as droiddal. A wifi is jobb lett, mind sebességben, mind csatlakozási gyorsaságban. Talán az egyetlen igazi "öröm", hogy a gmail végre folyamatosan jelez (igaz, zárolva is van).
    Kicsit az jut eszembe az egészről, mint anno egy ügyfél megjegyzése: "fiam, ami nem romlott el, azt ne szereld meg".

    A kamera egyébként elkezd akadozni melegedéskor, de ezt csak 4k60-ban próbáltam, 1080p30-ban még nem (amiben viszont vettem már fel egy teljes órát 11-es droiddal, és ott nem volt akadozás).

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák