Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Fiery #1684 üzenetére

    ezen a fizetési hajlandóságon én is sokat gondolkodtam már.

    Talán ez egy generációs probléma, aminek azért manapság meg kellene oldódnia. A szüleim még abból a korból valók, amikor nem volt számítógép. A szemükben valószínűleg a kétkezi munka jelenti a munkát. Emlékszem, hogy sokáig én csak "játszottam" a gép előtt, nem pedig dolgoztam, akkor is amikor már ez a munkám volt. Szóval az én gyerekkoromban fel sem merült az, hogy pénzt kérhetnék programokra vagy hasonló nem kézzelfogható dolgokra.

    Azért a mai sráck szülei már a számítógép mellett nőttek fel, de legalább is valamennyire látták, hogy bizony az munkát és pénzt is jelent. Lehet kell még egy generáció, akinek fel kell nőnie, hogy tényleg minden fejben világos legyen, hogy nem csak a kapanyelet megragadva lehet dolgozni és talán akkor a fogyasztói oldalon is többre értékelik ezt a fajta munkát.

    Probléma, hogy akinek nincs saját pénze, ő adja a fogyasztók többségét. Elsősorban a fiatalokra gondolok itt. Aztán amikor meg dolgoznak, már nincs idejük rá és kevesebb tartalmat is fogyasztanak talán, ezért lehet csökkentett a fizetési hajlandóság. Talán megérjük azt, hogy természetes legyen a gyerek számára előfizetni tartalomra, hogy ne kelljen kalózkodnia. Pesze van aki nem gyerek, nem is törekszik munkára, ő sosem fog fizetni semmiért, mert nem is becsüli más munkáját semmire, mert ő sem dolgozott sosem.

    Tudom, hogy nagyban korlátozza a lehetőségeket egy-egy ember anyagi helyzete. Nem is várom, hogy mindenki mindenért fizessen, mert rossz jövőkép lenne, ha csak pénzért lehetne kultúrához férni. De sosem fogom megérteni, hogy miért gondolják páran azt, hogy nekik minden ingyen jár és még a legminimálisabb jószándék is hiányzik belőlük, hogy legalább direkt ne tegyenek keresztbe annak, akinem a munkájából szereznek saját örömöt. Ráadásul ez a nekem minden jár és csak azért is keresztbe teszek másnak mentalitás egyenes út oda, hogy tényleg csak egy gazdagabb réteg előfizetős szórakozása legyen a kúltúra. Igaz, nem mindenki láthatja át a komplexebb rendszert a gazdaság működése mögött, de lehetne önkritikája azoknak, akik érvek nélkül dacolnak a józan észnek.

    Na, bocs, igazából csak hangosan gondolkodtam. Nem is kérdés és nem is hozzád van címezve, hanem csak kibújt belőlem az, aki meg akarja érteni az érthetetlent.

    Ez a mai nap egyébként kész vicc. Ma már volt valaki ismeretlen, aki egy előfizetéses szolgáltatáson akart potyázni és ahhoz kért, hogy legyek hozzá partner. Egy másik ember pedig szememre hányta valami kapcsán, hogy miért kell észérvekkel jönni, miért nem lehet csak szimplán felháborodni. Hihetetlen mennyire nem divat ma már gondolkodni. És ez kortalan jelenség.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák