Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz janeszgol #1115 üzenetére

    Mondjuk velem korrektek voltak az Edigitalban vettem egy HDMI sticket felokosítani a TV-t, nem tudtam párosítani a 640 telefonnal és nem sikerült csak az andoiddal, szó nélkül visszadták a pénzt, kb 5 percen belül, míg pl. az Aquaban, hasonló szituban 30 napot kellett várni és ezután adták vissza, pedig ott nem volt korrekt a tájékoztatás a honlapon a termékről, amit elismertek és javították is azonnal, de hát 30 nap van az ASZF-jükben.

    Az Edigital baja, hogy ők nem tudnak trükközni az adókkal, míg román társaik pl. EMAG, vagy cseh társai pl. mall.hu a 27% áfa, legalább egy részét le tudja nyelni, a hülye könynen kijátszható EU adószabályok miatt. Az EMAG szerintem teljesen letrükközi az ÁFA 90%-át.

    Ugyanaz az elv, Szlovákiából hozott cukor, olcsóbb, de ez igaz visszafele is Szlovákiában olcsóbb a magyar cukor adózási okok miatt. Persze ezek egy része csak a csomagoláson szlovák áru, lehet többszereplőn keresztül megutaztatott magyar.

    Tegyük hozzá elég nehéz ezeket elkapni, de az adóhatóság sem áll a helyzet magaslatán, mert pl. egy céghálózat akkor bukott csak le amikor egy csavargyártó cégtől importálta Szlovákia éves cukor össztermelésének a 3-szorosát egy évben papíron. Azért az elsőre is kicsit soknak tűnik, szóval nem igazán féltek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák