Új hozzászólás Aktív témák

  • futo001

    senior tag

    válasz Fitzgerald #27607 üzenetére

    Én annyit látok, hogy volt egy jó telefon, majd ROM és kernelcsere történt, aztán szervizbe került, a tulaj visszakapta, próbálta rootolni először sikertelenül, majd végül sikeresen. Most pedig újraindul a telefon, ha SD vagy SIM kártya van benne.

    Nem vitatkozni akarok, de szerintem a gyári rendszer lecserélése igenis rejt veszélyeket, amik a fentihez hasonló hibákhoz vezetnek. Minnél népszerűbb egy telefon, annál többet foglalkoznak a módosításával, amit aztán egyre többen követnek. Szerintem ezért tűnhet másnak úgy, hogy a G3 esetén több a hibás készülék, hiszen mit lát az, aki idelátogat: jé, most meg valakinek csak úgy, szerviz után újraindulgat a telefonja.

    Ettől függetlenül ma én is leszedtem a TWRP-hez szükséges cuccot, igaz én csak rootolni fogom meg a teljes backupot akarom használni a recovery menüben. Kár, hogy ezt alapból nem tudják a telefonjaink.

    Félreértés ne essék, nem vagyok ellene a ROMolgatásnak, sőt jó dolognak tartom, főleg ha valaki fejlesztőként foglalkozik vele, van haszna. Figyelemre méltó, hogy ezek az eljárások mennyire biztonságosak, hiszen ahhoz képest mennyien csinálják, csekély a téglásítások száma. De tudod Murphy törvénye mit mond. Egy ír, O'Toole nevű embert idézve: "Murphy was an optimist". Ennyi. :)

    [ Szerkesztve ]

    I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

Új hozzászólás Aktív témák