Aktív témák

  • moonlight115

    tag

    A legújabb hír pingvinekről:

    "Irodalmi óriásnak nem, de botrányosnak mindenképpen nevezhető Peter Palmer és Justin Richardson képeskönyve, az And Tango Makes Three. A mű a New York-i állatkertben élő két fiúpingvin, Roy és Silo igaz történetét meséli el. Dióhéjban: a gondozók megfigyelték, hogy a két hím madár párként viselkedik. Közösen raktak fészket, sőt, megpróbáltak kikölteni egy kődarabot. Amikor megtudták, hogy egy „heteroszexuális” pingvinpárnak két tojása is lett (ezek az állatok egyszerre csak egy utódról tudnak gondoskodni), úgy döntöttek, hogy az egyik tojást odaadják Roynak és Silónak. A meleg pingvinek felváltva költötték a tojást, mígnem megszületett Tango, az egészséges kispingvin.

    Nehéz lenne leírni, hogy pontosan mekkora botrányt okozott a képeskönyv, hiszen könnyen lehet, hogy csillagászati mértékegységeket kellene már használnunk. 2006 és 2010 között egy év kivételével ezt a kötetet jelentették fel a legtöbben. A szerzők röviden, de velősen válaszoltak a művet ért kritikákra:

    " Azért írtuk ezt a könyvet, hogy segítsünk a szülőknek megmagyarázni az azonos nemű szülőkből álló családok jelenségét gyermekeiknek. Ez a könyv pontosan annyira reklámozza a homoszexuális kapcsolatokat, mint amennyire azt, hogy a gyerekek egészben nyeljék le a halat és köveken aludjanak.”

    "Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

Aktív témák