Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz aprokaroka87 #1627 üzenetére

    benne van a szabályzatukban, hogy más platformon vett javakat is használhatnak ios-en is.

    Annyi kikötés van, hogy ha "consumable item" - jelen esetben játékpénz (v-bucks), akkor mivel azzal vásárol a user az appban, így a v-bucks vásárlásra lehetőséget kell adni ios-en is. És mivel valós pénzért vásárolni csakis a platform fizetési rendszerén át szabad, ezért az iap-ot kell erre használni.

    Tehát: mivel pénzhelyettesítővel lehet a játékban vásárolni, azt a felhasználó megveheti bárhol, felhasználhatja ios-en is. Egyáltalán nem muszáj ios alatt venni vbucks-ot. De ha ios-en vesz vbucks-ot, azt kizárólag az iap-on át szabad.

    Az benne az üzleti logika, hogy bár ott a szabályos kiskapu, hogy jutalékmentesen, közvetlenül az epic webes boltjából vegyen a felhasználó vbucks-ot, de a felhasználó lusta. Ahelyett, hogy elmenne az epic weblapjára bevásárolni, inkább az appon belül nyomja meg a vásárlást - ekkor viszont 30% a platform tulajdonosának a jussa. Ha egy árban van, akkor ugye pláne nem fog a user máshová menni valós pénzt vbucksra váltani.

    Korábban még mutattam is példát arra, hogy vannak cégek, akik saját weblapon olcsóbban árulnak dolgokat, mintha közvetlenül az appban - jutalékteher mellett vennék meg. Szóval az epic a saját weblapján nyugodtan árulhatná 7 dolcsiért 10 helyett. De nem az ios appon belül, kikerülve az iap-ot.

    Bocs, hogy többször megszerkesztettem. Fogalmazásgátlót szedek :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák