Új hozzászólás Aktív témák
-
Arpee78
senior tag
válasz
Arpee78 #2014 üzenetére
valószínűleg 200 fok fölé Az olcsóbb margarinoknál ez esélyesebb, a drágábbaknál remélhetőleg kevésbé.
(#2016) havenday Igen hallottam, de neten írják így is úgy is, nem volt tiszta most melyik a valós. Tehát a zsírmentes tömeg a tuti? Akkor jó, mert én eddig azzal számoltam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Arpee78 #2014 üzenetére
"A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?"
Ez nem olaj, hanem zsír.
A margarin gyártása során, vélhetően már nem kap a zsír nagyobb hőtermelést. Az EU előírásai nem is engednék meg.
A pálmazsír gyártása során finomítják az olajat. Ha jók az információim, 235 fokra hevített gőzzel kezelik.
A keményítés során nikkelt használnak katalizátornak, amit a folyamat végén majdnem teljesen kiszűrnek.
Igen a folyamat, részleges hidrogénezés. Transzsírok keletkeznek. A margarin gyártása során már nem, ezért a gyártók kijelenthetik, hogy nem hidrogéneznek.
2012-ben jelentősen korlátozták Magyarországon, a forgalomba hozható termékekben a transzzsír tartalmat. De a csökkentett mennyiség sem tesz jót az egészségnek.Ettől függetlenül, ha valaki szereti, fogyassza egészséggel. De nem kell ráfogni, hogy egészséges étel.
Szívbarát tanúsítás.
Ehhez képest a lenolaj gyógyszer, annyira előnyös az összetétele.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...