Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"Nem tudsz belőle túlzottat bevinni, ez a mítosz már megdőlt rég,...
???
Ha a eleve túltermel a szervezet valamilyen okból, nem érdemes mértéktelenül koleszterin dús ételeket fogyasztani.
Amit leírtál az pontosan ugyan az, min a következő példa.:Ha már elhíztál, akkor nem kell foglalkozni a bevitt kalóriák mennyiségével, hiszen már elhízott vagy.
Végül is igazad van. A koleszterin szint nem számít.
Az infarktust és a stroke, az érelmeszedés következménye.
Bár az érelmeszesedés sem számít, csak azok az apró leváló darabkák, amik elzárják a vér útját, szövetelhalást okozva.
Na, az az izé darabka, nagyrészt koleszterin.Abban igazad van, nem csak az étkezés számít.
Mi folyamatosan szállítunk ki a megrendelőinknek. Jelentős számban dolgoznak nekünk, részmunkaidős nyugdíjasok. A kiszállítás fizikai terhelést jelent. Van ahol az ötödikre fel kell gyalogolni, van ahol az elromlott lift miatt 12 emelet volt a táv.
Aktív dolgozóink közül az utóbbi tíz évben egyetlen személy lett stroke áldozata.
Különösen nagy idiótasággal, amikor megkapta az első kicsi adagot, nem orvoshoz ment.
Elrepült Írországba a már kiifiztet új okán. A repülőgép út végén már rohammentő várta, de már nem tudtak segíteni rajta.
Viszont több volt kiszállítónkkal előfordult a munka abbahagyása után egy éven belül, legalább egy infarktust vagy stroke érte.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
válasz
Cathfaern #3082 üzenetére
Látom tolod a szójatejet.
Csináld magad!1. A szójababot beáztatod egy éjszára.
2. Átmosod. Majd a bab térfogatának háromszoros mennyiségével felöntöd vízzel.
3. A mixer legmagasabb fokozatával pépesíted szóját. (Kézi mixer és szűk edény előny.)
Az utolsó fázisban a leáll - indít játékkal lehet a legfinomabbra mixelni a babot.
4. Konyharuhában leszűröd a szójatejet.
5. A tejet 18 - 20 percig forralod, némi kevergetés mellett.
6. A tejet forrón üvegekbe öntöd. Hűtőszekrényben tárolva 1-2 hétig marad fogyasztható állapotban. Esetleg fogyasztás előtt fel kell rázni.Dió, mogyoró, mandula,... és zabpehely tej is hasonlóan készül.
De nem kell forralni ezeket a tejeket.
A csonthéjas magok maradéka nem szemét. Kiszárítva más ételekhez újra fel lehet használni a maradékot. A folyadék arány, változó lehet.
Ezek a tejek néhány napig tarthatóak el.
A magokat előpirítani is szabad. Ízlés szerint fűszerezve még finomabb is mint a bolti változat. És egészségesebb. Nincs homogenizálva, nincs tartósítva és minden más ízfokozó, színező, ... anyagtól mentes.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
"...a tofut bottal se piszkálnám, eléggé gusztustalan valami...
Nem néz ki rosszabbul mint a túró vagy a körözött. Néhány sajtnál kifejezetten gusztusosabb.
A füstölt változat igen hasonló a füstölt sajthoz, ízre is.Egyszer futottam gyakorlatilag ehetetlen szója termékbe.
A fragmentált szójacsírát desszertnek ajánlott. Kesernyés - savanykás íze mellett volt egy leírhatatlanul rossz mellékíz. A csíra állomány félig elfolyva barnás ragasztóanyagot képzett és méz jelleggel folyt, kissé bűzősen.
Az teljességgel elképzelhetetlen, hogy ezt bárki ebéd után, élvezetből tolja be a testbe.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
-
válasz
Cathfaern #3109 üzenetére
"mert a sima főzés meg a homogenizálást csak egy mechanikai lépés választja el"
A homogenizálás mechanikai módon történik. A tejben lévő zsírcseppeket nagy nyomással "aprítják" porlasztják. A pasztőrözés, magyarul hőkezelés eredetileg a TBC tovább terjedésének megállítására találták ki. (A tehenek kiváló szuper terjesztők.) Ma már csak élelmiszer hiigénia okán alkalmazzák. Nincs szükségszerű átfedés a két eljárás között.
Ha valaki ki akarja próbálni a főzés alapú homogenizálás hatásosságát, akkor elég egy levest megnéznie.
Több órás főzés sem fog tyúkhúsleves zsírja emulziót képezni a vízzel.
Ha kiveszel egy részt a levesből és szappanoldatot öntesz hozzá, egy kis rázás után "tejet" fogsz kapni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz
Cathfaern #3111 üzenetére
Több probléma lehetséges.
Az első, talán a legfontosabb az, hogy a tejben lévő zsírcseppek mérete nagyot csökken.
Feltételezik, hogy az emésztés hagyományos módját kikerülve közvetlenül kerülhet a vérbe a csepp. Az érrendszeri betegségekre rásegíthet. Ráadásul ez a többi tejben lévő anyag felszívódást is megváltoztathatja, ha a mikró csebben vagy annak a felületén képes átjutni a vérkeringésbe.
Ezek a kérdések viszont elméleti szinten maradnak addig, amíg jelentős mennyiségű problémával nem hozzák összefüggésbe a homogenizálást. Független kutatások nem nagyon lehetnek ebben a témában jelenleg.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz
Cathfaern #3113 üzenetére
A mehet minden nyersen is, nem teljesen igaz.
A zöldborsó tartalmaz egy emészthetetlen fehérjét. Hő hatására viszont könnyen bomlik. Forró. enyhén citromos vízbe dobva néhány másodpercre a borsót, tökéletesen emészthető válik.
A paradicsom és a (vörös)hagyma főzésközben javul egyes összetevőiben. Mind a két formában érdemes fogyasztani.
A gombafélék és a répafélék emészthetősége sokkal jobb a főzés után.
Viszont mind a kettő fajta étel fogyasztható nyersen is, kis mennyiségben. A bombák hajszálvékony szeletekben rendben vannak, megmarad friss illatuk és zamatuk az ételben.Az is egy külon fejezet lehet, mely gyümölcsök fogyaszthatóak héjastól. A kivi ez egyik ilyen gyümölcs, de sohasem tudtam rászánni magam a próbára.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz
blessbygod #3152 üzenetére
"...számomra nem derült ki, hogy a tej és a tejtermékek miért problémásak? Tudom, hogy néhány embernél okozhat gondot a laktóz, de pl. érlelt, keménysajtokban ez lebomlik. A tej akkor is káros ha legeltetett biomarhától származik?....
A laktóz csak az egyik gond. A pár ember, az némileg több. A még több tejfehérjékkel küzd emésztés közben.
A laktóz cukor. Nem bomlik a kemény sajtokban sem szobahőmérsékleten. Viszont zsírban nem oldódik, csak vízben. Ezért a gyártás folyamán a kipréselt folyadékban távozik a tejcukor nagy része.
De vannak sajtok, amiket az íz miatt visszahígítják tejjel. Ezek általában a félkemény sajtok.
A cukrot bonthatják a sajtgombák, de ez csak feltételezés. Utána kellene olvasni.A tejfehérje okozta anyagcsere zavarokat, a sajtkészítéssel sem lehet megszüntetni.
Van még egy gond a tejtermékekkel. A tej volt az első nagyüzemileg gyártott élelmiszer. Utána a sajtgyártást is optimalizálták. Haszonra.
A gyerekkoromban a trappista sajtnak sárga volt a színe és tele volt kisebb - nagyobb lyukakkal. Azóta a lyukakat "kilopták" belőle, a színnel és ízzel együtt. A minőségi sajtok drágák és kevés helyen lehet kapni.Ezeknél a diéta formáknál, ahol eléggé egyoldalú az étkezés, különösen vigyázni kellene az ételek minőségére.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...
- MSI MAG281URF Gamer Monitor!28"/4k/144hz/Rapid IPS/1ms/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/HDR400/Beszámítás!
- LG 38GN950 Ívelt Gamer monitor!38"/3840x1600/Nano IPS/160hz/1ms/Gsync-Freesync/Beszámítás
- LG 50PN450B TV eladó
- Eladó Gamer PC i5 8600K - RoG Rx580 8GB 16GB DDR4 500GB NVme
- Garanciális Corsair HS80 RGB USB