Új hozzászólás Aktív témák

  • Macika66

    addikt

    válasz PeterPH #1060 üzenetére

    Tudok az Omron fejlesztéséről. Kb. 2,5 év alatt sikerült végre olyan pontosságot elérni az órának, mire az FDA engedélyezte a forgalomba hozatalát.
    De több sebből vérzik a dolog.

    Egyrészt az akksi erejével kell parányi pici kompresszorral felfújni a szíjba épített mandzsettát. Ez komoly áramfelvétellel, fogyasztással jár. Ameddig a Li-ion technológiánál nincs nagyobb energiasűrűségü áramforrásunk, addig ez komoly kerékkötője a fejlődésnek. Ráadásul ugye a szíj nem is cserélhető ennek megfelelően.

    Másrészt a csuklón történő vérnyomásmérés ugye nem a legmegbízhatóbb, csak akkor képes viszonylag pontos értéket mérni, ha szívmagasságban van a csuklónk (ezt a csuklós vérnyomásmérőknél külön fel is tüntetik). Innentől az edzés, alvás, stb-stb. helyzetben történő mérés szinte értelmetlen, mert még csak közelítő értéket sem biztos, hogy ad.

    Harmadrészt a netto 500 USD-s ára is erőteljesen vízválasztó.

    Ennek ellenére ha valakinek nicns pénze egy huszonezres professzionális Omron felkaros vérnyomásmérőre, az nyugodtan vegyen 170.000-ért Omron vérnyomásmérős okosórát. Ha a szabályokat követve fogja használni, akkor még meg is magyarázható, hogy megérte megvenni...

Új hozzászólás Aktív témák