Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. V.

    tag

    válasz Lumicro #18892 üzenetére

    Én a 8.1-es rendszert használom rajta, akkutesztet soha nem futtattam még. Rootolt rendszer a google cuccok teljes törlésével, így 1,5x annyit bír, mint előtte.
    Nem frissítek semmit, ami még megy. (A banki program is közel 2,5 éves, már 2 verzióval újabb is létezik, de amire használom, azt a régi is tudja, amíg majd be nem tiltják, ill. rendszerátalakítást nem végeznek.) A viber is 16-os verzióval fut, ha jól tudom, már 20 körül járnak. Az új funkciókat nem használnám ki, tehát a napi/heti frissítgetés szerintem másnak is értelmetlen.

    Nálam a play sevices volt még régen, ami állandóan ette a CPU-t és a netet (napi 200MB, csak a services adatforgalma, nem az áruházé), ezáltal folyamatosan meleg volt a készülék. Google nélkül csak az megy, aminek mennie kell. Ami gogglefüggő volt, lecseréltem függetlenre (gmail-->aquamail, stb.).

    Viszont utángyártott aksival megy 1,5 éve, nálam most jött elő, hogy 20% alatt rohamosan merül, az utolsó 10% majdnem hogy 5mp-enként 1%-ot.
    Próbáltam már kalibrációt is, törölni a battstat-ot, programmal is kalibráltam, illetve direkt nem merítettem 0-ra, hanem csak 20%-ig kalibrálás alkalmával, és akkor töltöttem újra, semmi eredmény.

    1 nap használat után most még 55%, de holnap délre már merülne rohamosan, így naponta töltöm minden éjszaka.
    Sajnos sok aksi rossz széria. Egy másik készülékben 4 évet simán bírt és még az is 1 napos volt a kezdeti 3-4 helyett, de az új csereakku bár azonos teljesítményűnek kellett volna legyen, 2-3 nap volt a max.
    Szóval ki kell fogni a jó szériákat.

Új hozzászólás Aktív témák