Új hozzászólás Aktív témák

  • <Adamsky>

    nagyúr

    válasz wdx #8039 üzenetére

    "A bluetooth hangerőt pedig a "direkt hangerő", vagy direkt vezérlés működteti." - hát, nálam nagyon nem.

    Három BT-s eszközöm van, amivel tesztelni tudtam.
    1. Xiaomi BT (4.0) speaker: ez egy nagyon alap cucc. Csak bekapcsoló gomb van rajta. Itt minden OK (szép is lenne, ha nem, mert akkor nem tudnék rajta hangerőt állítani)
    2. Egy noname, de jó minőségű BT 4.1-es (mono) kínai headset. Itt a beszélgetésnél ha állítom a hangerőt, akkor a "blutooth volume" állítódik, és - úgy tűnik - szinkronban van a készülék és a headset. Mondjuk visszajelzés nincs (nem ugrik fel a volume slider). Ha zenét hallgatok róla, akkor totális az asszinkron ...
    3. Anker SoundCore 2: kínai, de abszolút nem gagyi kis bt-s hangszóró. Itt ugyanaz a helyzet, mint a "2." esetben. A média hangerő nincs szinkronban. Elvileg tud kihangosítást is, de ezt még nem teszteltem. Tartok tőle, hogy ugyanaz lenne a szitu, mint a headset-nél.
    Ez így szerintem gáz. Ja, próbálkoztam a developer options alatt a "disable absolute volume" bekapcsolásával (igaz csak az Anker-nél) de semmi.

    És, akkor, hogy tovább bonyolítsam a dolgot...
    Van egy - szintén Kínából származó - 6-os Android alapú (stock vagy ahhoz közeli) Lenovo tablet-em, amin tökéletesen (az én elképzelésem szerint) működik a hangerő állítás. Olyannyira, hogy mikor összekapcsolódnak, akkor megtörténik a "szinkron". Vagyis a hangszórón korábban beállított hangerőt veszi át a tablet. Tehát meg tudom pl. azt csinálni, hogy előbb bekapcsolom a hangszórót, lehalkítom majd csatlakoztatom a tablet-hez (így nem kezd el majd üvölteni, hiába legutóbb mondjuk max. hangerőn hallgattam)
    És, akkor van Édesanyám 5-ös Android alapú Teclast tablet-je, ami ugyanúgy viselkedik, mint a P10.

    Nem tudom, hogy egy minőségi / drága sztereó BT-s fülhallgatóval mit csinálna, de én tuti lábrázást kapnék, ha ott is így külön-külön kellene állítani a hangerőt. Valahogy mintha ez az egész bluetooth hangerő dolog nem lenne egységes. :F Kinek, mi a tapasztalata (akár más eszközzel is)?

    Más: a developer options-ban nézelődve akadt meg a szemem egy ilyen kapcsolón: "increase readability under sunlight" (alapból be van kapcsolva). Aki könnyen elő tudja hozni az utóbb sokat emlegetett "kijelző sötétedést", az esetleg nézze / próbálja meg, hogy mi történik az előbb említett kapcsoló kikapcsolására.

    Elnézést a kicsit hosszúra nyúlt monológért :R

Új hozzászólás Aktív témák