Új hozzászólás Aktív témák

  • Wucky

    senior tag

    válasz Mo Bill #1327 üzenetére

    Akkor a LI-Ion akksikról picit. Ezeknek az akksiknak nem gond a gyors töltés. Ezek nem Nimh akksik. 1C töltés nem gyors töltés. Tehát a 4200 mah akksinál a 4.2 Amper nem gyors töltés. Ha jól emlékszem 5A a 40 wattos gyorstöltés. Még arra sem mondanám hogy hogy gyors. Ezek az akksik jellemzően 5C(gyengébbek) és 15C(jó minőségű) töltéseket viselnek el évekig. RC modellezésnél használtunk olyan akkupakkokat is amelyek 50C rövid idejű leadására képesek és 20 C-vel gyors töltöttük,mer ugye ki kell bírnia a versenykörülményeket. Ezek az esetek persze kirívóak. De 2-3 évet ki kellene bírnia az akkunak. Ezek azt nem szeretik ha 100%-ra töltöd őket,és a fesz ablak alatt hasz álod. 3.3v/cella feszültségnél már merültnek tekinthető. A jó minőségűek akár 2.7Voltig is merülhetnek,de ez alatt már mélymerült az akkumulátor. Komoly töltőelektronika figyeli és szabályozza a töltést minden esetben. Több cellánál balanszírozza is az egyes cellák feszültségét. Az intelligens töltő elektronika egyébként 70-80%-ig engedi csak a full delejt,utánna vissza veszi a töltő áramot. Amennyibenn az akkupakk melegszik,úgy a töltőelektronika akár meg is szünteti a töltést. Általában 42-45 celsius körül( ez a cellákban a hő) kezdődhet egy hőmegfutás,ami az akkumulátor kigyulladásához vezethet. De ez folyamatosan és rohamosan emelkedő hővel kvázi jelzi.

    LaptopSystem: Telenor csak függő telefonokat árul. Az én ügyintézőm nem hétfőre ígérte a szállítást,hanem akkor véglegesíthetem a rendelést. Pedig 13 éve telenyomoros vagyok. Szerintem félre értetted.

    [ Szerkesztve ]

    ~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]

Új hozzászólás Aktív témák