Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    válasz spawn21 #10504 üzenetére

    Én nem az alap alkalmazást használom videóra. És ezzel jövök még sixpak-nak :B Open Camera-ban ha bekapcsoljuk a Camera2 api-t, utána Processing settings-nél élesítést és zajszűrést kikapcsoljuk, egészen máshogy viselkedik a dolog. Főleg rossz fényviszonyok között lehet megfigyelni a különbséget. Nem küldd rá olyan agresszív élesítést és a zajszűrés is mintha alacsonyabb lenne, ezzel a színek is korrektebbek lesznek. Ja és videó beállításokon belül a videó stabilizáció csodákra képes, csak picit nagyot croppol.

    Mindjárt dobok be 1-2 screenshot-ot.

    Van akinek ez a fajta képi világ nem fog tetszeni. Kevésbé éles, kicsit zajosabb. De számomra sokkal természetesebb, mint az a túlélesített, műanyag vacak, amit a legtöbb telefon kitol magából. Kivétel ez alól az iPhone, Xiaomi, HTC, de itt is telefonja válogatja. Az iPhone 8 Plus-om még mindig etalon számomra, de a Mi Mix 2S-em is brutál videót rögzített, imádtam. Még megvan a HTC U12-m is, amit szintén a jó videós készülékek közé sorolok. Amióta van 4k@60fps, kicsit jobb a helyzet. Jó fényviszonyok között minden ilyen készülék elég elfogadható eredményt produkál.

    sixpak: azért is nem írtam erről eddig, mert tudni véltem, hogy miként működik, aztán kiderült, hogy nem úgy. Eleinte is így próbálkoztam, de még rosszabb lett az eredmény, mint a gyári kamera alkalmazással. Aztán valamiért mégis elkezdett működni a dolog, azóta se tudom miért és mitől. A lényeg az, hogyha full camera2 api támogatás van, akkor a saját algoritmusa helyett a camera2 api nyers(ebb) képfeldolgozását használja. Minden olyan készüléknél működik a dolog, amin teljes hozzáférést biztosít a gyártó. De itt eléggé limitált a dolog, azért nem is olyan látványos a javulást/változás. Azt fontos tudni, hogy jelenleg nem igazán van gyártó, aki a 60fps-hez is enged hozzáférést, tehát a HFR nem működik ezen elv mentén. Ott általában marad az elcseszett gyári képi világ minden esetben. Ha megpróbáljuk mégis erre állítani, akkor szétfagy az alkalmazás. Nem csak ez, a többi is (pl. Hedge Cam 2, Snap Camera HDR, stb.).

    [ Szerkesztve ]

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák