Új hozzászólás Aktív témák

  • wrrs

    tag

    válasz Apaxp #15843 üzenetére

    Mondom a valós tényeket, mert van pár ilyen ketyerém.

    Először is szerintem a Blitzwolf lencséi a legjobbak.
    [link]

    Nekem megvan mind. Amire figyelni kell, hogy a legtöbb ilyen lencse csiptető része rövid, vagyis nem fog beérni a színes kameráig. Ezzel ellentétben a Blitzwolf-nél ilyen gond nincs.

    Nem igaz, hogy a monokróm lencse kitakarásával rossz lesz a kép! Semmit nem jelent, ez a fajta fotózás nem erről szól. Felcsipteted és lehet fotózni, ennyi. Makró, mégjobb makró, halszem, telefotó és széles látószögű, stb.
    Én készítettem a Blitzwolf csiptetőre egy CPL lencsét is, amit szintén kintről vettem, GoPro kompatibilis, vagyis szépen fel lehetett tekerni a Blitz-re. Vagyis használható máshoz is.

    Amit viszont linkeltél az nem fog működni. Pont ilyen 12x-es zoom lencsém van, és láss csodát a Blitzwolf csiptető menetére rá tudtam tenni, de túl nehéz. Egyszerűen lefordul a telefonról, meg ezt már tényleg nehéz fókuszban tartani. Vannak olyan verziók, amelyekhez létezik állítható állvány, talán azok jók:

    Kifejezetten jó makró képeket lehet készíteni, sőt, lehet őket kombinálni is, ehhez azonban érdemes a teljes szettet berendelni. Nekem ez a 12x-es objektív a Blitzwolf lencséihez képest nagyon hitvány képet ad. Szépen nagyít nem mondom, de semmi extra. Torz, életlen szélek, stb.

    Ja, és még egy utolsó dolog. Az így készült képeket vágni kell majd, mert a széleknél előfordulhat, hogy kis fekete kört fogsz kapni. Nem vészes, főleg annak függvényében, hogy az elkészült képen bármilyen miniatűr dolgot fel tudsz nagyítani.

    Szóval dual kamera ide vagy oda, én azt vettem észre, hogy a makró mód részletessége és lehetősége bőven kárpótol ha esetleg pont a monokróm kamera részleteit nem látod viszont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák