Új hozzászólás Aktív témák

  • #86973952

    törölt tag

    válasz Raklap# #1982 üzenetére

    Hangerő - és power gombbal hosszan nyomva (egyszerre) elindítod a telefont, amíg be nem lép a BL módba. Észre fogod venni, de gondolom így nyitottad a BL -t is (ha te csináltad meg).

    Custom ROM mellett én custom recovery -t sem használok, mivel apám használja a telefont. Neki kipucoltam a telefont, aztán ha vissza kell állítani a rendszert, akkor general FW -vel visszadobom. (külföldi, nem szolgáltatós telefon)

    TWRP általában több mindent ment, viszont az updater -t kilövi. Tehát ha 3 gombossal vissza akarod tenni a gyári ROM -ot, akkor előtte vissza kell flash -elni egy másik (vagy a gyári -) recovery -t.

    CWM kevesebb dolgot ment, de ha van general FW, akkor nincs semmi gond, mert azzal mindent vissza lehet állítani. CWM -en az esetek nagy részében (99% -ban) menni szokott az updater, így a 3 gombos is.

    Természetesen OTA egyiken sem megy. Ezért ha úgy szeretnél frissíteni, akkor előtte mindenképp vissza kell rakni a gyári recovery -t.

    Én amikor új recovery csinálok és tesztelem, akkor az szokott az első lenni, hogy csinálok egy mentést az SD -re (ezt lementem gépre is, majd később írom, hogy miért). Után áthelyezgetek néhány app -ot (mert azt is menti), aztán csinálok egy restore -t (visszaállítást), és megnézem, hogy visszakerültek -e a fájlok. Tehát visszarakta -e rendesen a mentést.

    Azért nem szoktam a kettő között wipe -olni, mert ha nem teszi vissza a mentést, akkor nincs adatvesztés és egy csomó + munka.

    Amit feljebb írtam (lementem a gépre is) azért szoktam csinálni, mert találkoztam már néhány hibás recovery -vel (pl. TWRP -nél), ahol a wipe lazán kiformázta az SD kártyát is...

    Egyébként úgy tudom itt nincsenek gondok a recovery -kkel, de ezt majd más megmondja. Ugyanakkor magad is ki tudod próbálni (csak megbízható helyről). HA nem áll fel a recovery, általában vissza lehet flash -elni a régit. Csak ugye legyen meg a gyári recovery is (vagy egy másik működő).

    Remélem nem fogalmaztam bonyolultatan, vagy hülyén.

    kranazoli:
    Wipe az egy visszaállítás, reset.

    Recovery -ben van ilyen. Annyit viszont érdemes tudni, hogy mindent visszaállít a gyári állapotra, és minden felhasználói és beállítási adatot töröl. A cache partíciót is, tehát újra "szűz" lesz a telefon.

    A wipe nem nyúl hozzá a rendszerhez, tehát a legutóbbi frissítéssel együtt megmarad a jelenlegi FW verziószám. Illetve nem nyúl az SD kártyához sem (kivéve ha nem hibás a custom recovery, de gyárinál nem szokott ilyen probléma lenni). A belső tárhelyen viszont minden alaprendszeren kívüli adatot töröl.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák