Hirdetés

2019. augusztus 18., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
(félisten)

Én azt nem értem, hogy a szemenkénti 640x800-as felbontásból hogyan varázsolnak 1280*800-as felbontást... Mert ha a két szem teljesen különböző képet kap, akkor az nem VR lesz, hanem kaméleon-szimulátor.

(#2) M3oH válasza TESCO-Zsömle (#1) üzenetére


M3oH
(őstag)

Biztos megvan a technikai magyarazata ennek. En az otletet jonak tartom es orulok a megvalostasnak. De kivancsi lennek, hogy napi par ora utan, mi lesz a szemeddel. Vannak ketsegeim, hogy ez "egeszseges".

(#3) TESCO-Zsömle válasza M3oH (#2) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Meg, közben már megtaláltam. Egy darab 1280*800-as kijelző van benne, amiből mindkét szem 640*800-as területet lát maximum. Ez nem azt jelenti, hogy egyik szemmel az asztal egyik felét, másikkal meg a másik felét nézed, hanem hogy a kijelző két felén majdnem ugyanaz a kép van. Így oldották meg az olcsóságot. Csak egy kijelző van a korábbi 2-kijelzős HMD-kkel szemben.

(#4) M3oH válasza TESCO-Zsömle (#3) üzenetére


M3oH
(őstag)

Vegulis logikus es egyszeru megoldas :)

(#5) TESCO-Zsömle válasza M3oH (#4) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Igazából nekem a ma kapható 2-kijelzős megoldásokkal -általában- 2 bajom van, de egyik sem a kijelzők számának tudható be. Az egyik ilyen bajom a felbontás. A másik az, amit a készülék videójában is ecsetelnek. "Egy 100"-es képet látsz 4m távolságból". Vagyis effektíve semmivel se látsz nagyobb képet, mintha a 23"-es monitorod néznéd 40 centiről...

[ Szerkesztve ]

(#6) hunbi válasza TESCO-Zsömle (#1) üzenetére


hunbi
(tag)

:D Ez jó.
De a valóságban két különböző képet látsz folyamatosan a környezetedről, (már ha két működő szemed van) csak ezt az agyad kombinálja egy összefüggő képpé + mélység információvá. A valódi három dimenziós képhez két különböző képet KELL látnod.
A két különböző kép szemekhez juttatására sokféle megoldás van, de szerintem a leg szimpatikusabb, az itt is használt, vagyis egy egy kijelző (jelen esetben kijelző fél) használata. Így ugyanis nincs a szűrésből eredő "áthallás" a jelek között és nincs vibrálás sem.

(#7) TESCO-Zsömle válasza hunbi (#6) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

ÉS ezt miért is írod te nekem?

(#8) hunbi válasza TESCO-Zsömle (#7) üzenetére


hunbi
(tag)

Nem te írtad, hogy kaméleon szimulátor?

(#9) TESCO-Zsömle válasza hunbi (#8) üzenetére


TESCO-Zsömle
(félisten)

Elolvastad te rendesen, hogy miket írtam?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.