Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz dnelb #3592 üzenetére

    Ebből egyedüli hitelesnek nevezhető link a Phonearena, bár azt se tartom túl sokra. A DxOmark meg egyenesen hülyeségeket ír. Ezt nem egy oldal jelezte már, és nem egy fórumon írták, hogy nagyon nem értenek vele egyet amiről írnak, és konkrét fotókkal cáfolják az eredményeit (lásd pl GSMArena). A másik: A nagyobb pixelszámot a hajadra kenheted, ha nem tudod kitartani a mobilt a gyenge fény esetében, és ezért bemozdul a kép. OIS nélkül márpedig ez van, akármilyen szenzora van. Ez tény, ezen kár vitatkozni, és itt látszik, hogy a DxOmark nincs a helyzet magaslatán, ami elég szomorú ahhoz képest, hogy minek hirdetik magukat. Ellenben a G4-el készült esti teszt fotóim, pl parlamenti képek, hídakról készült képek magasan jobbak lettek, mint 5X-el. Sajnos mikor G4-t próbáltam, akkor még 150eFt volt, így szóba sem jöhetett. És innentől kezdve pont ezért nem érdekel, hogy a DxOmark mit hazudik össze. Az androidcentral és társait meg nem is kommentálom. Az kb olyan színvonalú, mint a HVG Tech rovata :)

    Most nézem, hogy DxOmark ezt írja az LG G4-ről kinti nappali fotóra: "Blue sky saturation, moiré, fringing, and other artefacts visible on outdoor shots."

    Nah ez alapján kb egy Xiaomi Mi Note is jobbat lő nála, közben meg 83 pontot adtak? Úgy hogy ennyi súlyos hiba, mint moire, szaturációs hibákat sorol fel? Jesszusom :)

    5X: "Impressive detail preservation in low light conditions, by far the best tested to date."

    Ez meg sajnos nem igaz. Lőttem már saját kocsimról is fotót este utcai lámpánál, és minden volt, csak nem részletgazdag. Sőt. Volt olyan fotó, ami a Oneplus 2 Omnivison szenzorával volt egyenértékű. Nagyon nem tudok egyetérteni továbbra sem a DxOmarkal, ahogy nézem most az írásait.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák