Új hozzászólás Aktív témák

  • Beba Snake

    junior tag

    válasz hcl #8232 üzenetére

    " nem lett volna egyszerűbb egy winyót cserélni neki? " --- Hátizé... NEM! Egyrészt a vinyó fizikai paramétereit kézzel kellett beírni a BIOSba, másrészt meg "lopott" vinyóból is állandó hiány mutatkozott. Olyan fostalicska géppel kínlódni, ahol az alaplapi BIOS még egy ID (identify disk) parancsot sem képes kiküldeni a diszk felé... nem bejövős - hosszú szopást jósol arra az "álmos könyv" :P . Volt ilyenben részem, a pápai fiók főkönyvesénél pusztult be a gép 1990-91-ben és másfél óra teflonyozás után (teflony=telefon) derült ki, hogy megmurdelt a HDD. Telefonon kellett 4 órán belülre összeszinkronizálni a HDD cserét és azt, hogy az összes telepítő floppyval időre ott legyek. (Mondjuk, aki akkoriban hullarészegen álmából felébresztve nem tudta azonnal tökéletesen köpni a 40 MB-os Seagate MFM HDD összes fizikai paraméterét, az mehetett a mezőre kapálni a rendszergazdai állás helyett.)

    Ejjj... de jól elkanyarodtam "Matuska anyótól". :Y Voltak abban az ügyben "circum dederum" fordulatok ( circum dederum --- latin halotti ének -- 3 részeg kőmüves énekelte végig nekem meg faternak Badacsonytomajon, amikor építették muter telkén a hétvégi házat...) Naszóval, a mindenféle furmányos úton lopott hulladékokból összegányolt csodagépre telepítettem Win95-öt de közben elfogyott majdnem 1 liternyi házi törkölypálinka hajnali 4-ig. DE! Kész lett. :D Aztán Matuska anyónál prezentáltam a csodálatos végeredményt, de kénytelen voltam az ő "egereit" használni. Soros görgős egerek, az egyik csak vertikális, a másik csak horizontális irányban volt hajlandó működni. (Fasza tanítónéni, holnap is ezt énekeljük.) Tehát PS/2-es Compaq egereket is kellett lopnom a Bp.-i munkahelyemről és ezt vidékre prezentálni. (Nem volt nagy kunszt, mert a családomban az a zsák krumpli, amelyik még nem utazott 500km-t a Trabi csomagtartójában, az étkezésre még nem volt alkalmas - ergó élelmezésügyileg nem is létezett. Nem véletlen, hogy ritkán ettünk vacsorára krumplis tésztát, mert a hagymának is végig kellett járnia a saját kálváriáját. :K )
    Aztán előkerült 1-2 héttel később egy "Win95 Games" CD és végre Matuska apó tudott a gépsárkányon játszani. ÓÉNÉDESFASZOM! :Y

    Na, mire ezt megírtam, addigra elfogyott 3db Arany Fácán dobozos söröm. :(((
    ----
    Na meg a PH szervere is kihajított - Érvénytelen, töltsd újra az oldalt! - bolsevik színű üzenettel, mák, hogy a Ctrl-C Ctrl-V működik... Jáááááááájjj... :Y :W

    Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

Új hozzászólás Aktív témák