Új hozzászólás Aktív témák

  • szepi23

    tag

    válasz bodorjanos #1583 üzenetére

    Szívesen!
    Fél évig Apple rendszert használtam, a "fő" telefonszámomon, a másodikon Androidot. Az AW nagyon jól integrálva van a rendszerbe. A leghasznosabb funkció -számomra- az volt, hogy nemcsak BT-n csatlakozott egymáshoz a telefon és az óra, hanem wifin is. Így a házban ha valahol leraktam a telefont, az órám jelezte a hívást a BT hatókörén kívül is (ami nálunk 1-2 szobányi), ha közös wifi hálózaton voltak. Mivel sokat vagyok készenlétes, ez számomra fontos volt, otthon nem kellett a telefont magammal hurcolnom. A Garmin FR245m nem tudta ezt, az ha a BT hatókörön belül volt, akkor jelezte a hívást. Persze az sportóra, kezdetleges okosfunkciókkal.
    Egyéb okból (munkámhoz használt szoftverek) Androidra váltottam és ezt a funkciót kerestem nagyon. A GWA2 tudja, de csak Samsung telefonnal (én s9-el használom). Ott szintén megy a wifi kapcsolat ugyanúgy, mint AW-n az iphonnal. Szerintem (de nem próbáltam) a GWA2 iphonnal csak BT kapcsolatot tud. Ahogy nem samsung telefonnal is (ezt viszont próbáltam).
    Persze mindkét órát leteszteltem fitnessz ügyben is, az a tapasztalatom, hogy a legnagyobb pontatlanság a GPS-ben rövid (3-500m) körpályán van. Többször edzek a környéki rekortán pályákon, ezek sokszor "fura alakúak, vonalvezetésűek". Hiába másodperces a GPS mintavételezés, az algoritmusuk miatt az okosórák levágják a kanyarokat vagy kibővítik, sokszor jelentős távolságokat tévedve. Van olyan rekortán pálya nálunk, ahol az AW és a GWA2 is 10%(!) körül mér alá a valós távolságnak. Persze az fák közötti nyomvonalon van, gondolom a GPS jel is kevésbé pontos. Viszont a Garmin ilyenkor is 1-2%-osan pontos. Normál futásnál, ahol sokat megy az ember egy irányba, az okosórák pontossága megfelelő, kicsit romlik magas házak között. Egy footpoddal kiegészített sportóra itt is nagyon pontos (99,5%) marad.
    Kerékpárnál, jellegénél fogva mindegyik GPS pontosabb, nincsenek gyakran szűk irányváltások, elég a ritkább mintavételezés, a korrekciós algoritmustól sem sok függ.

    Mindkét okosóra szerintem kiváló fitnesz társ, nem jársz rosszul bármelyik mellett döntesz.

    U.I.: Nekem mind a Siri, mind a Bixby csalódás volt a hanghívásos tárcsázásnál. Egyik sem működött igazán jól.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák