Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeeterssoN
őstag
Akkor amíg lehet veszek pár bontatlan cd tokos játékot és talán 50 év mulva sokat fog érni.
Ja meg a pc met hozzácsapom. -
SaGaIn
senior tag
Hogy költsünk el 9 milliót úgy hogy semmi haszna ne legyen.
Inkább adta volna valami alapítványnak. 9 millió azért hogy az egyik polcról átkerüljön a másikra kicsit sok.
Mert hogy kibontani és használni ne fogja az biztos.Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés nincs e valami pénzmosás a háttérben, persze az esetek 99%-ában csak egy gazdag hülyegyerek cseszi el a pénzét.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
hemaka
nagyúr
Valaki jól járt. Nem nehéz kitalálni melyik fél.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
SaGaIn
senior tag
Nem tudom én úgy olvastam hogy ugyanazt kiadták más név alatt, több példányba is később, szóval nem festmény, mert abból általában egy eredeti van és nem annyi amennyit épp másolni akarunk. (értek ez alatt az eredetivel 100% ig egyező másolatot ami a festészetben nem létezik)
A Mona Lisa az Mona Lisa marad attól hogy én holnaptól Tóth Margit néven árulom.
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
Nunder
őstag
Azért abba is gondoljunk bele, hogy valószínűleg pár év múlva a vevő ugyanúgy fel fogja tenni valamelyik árverős oldalra. Szerintem vagy egy fanatikus gyűjtő vette meg, vagy pedig befektető.
Hogy miért gondolom? Lásd LaFerrari. Készült belőle 499 darab, újonnan volt több mint 1 millió euró. Nem telt el fél év, és már az egyik "vevő" (kereskedő) árulta 2,1 millióért. És van olyan aki meg is veszi, mert lemaradt, nem volt neki éppen 5 Ferrari a garázsban, hogy vehessen stb. Mindig mindenre van vevő, csak meg kell találni.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
RichieTri
senior tag
nekem még vhol megvan az EREDETI Wing Commander3 4(CD) lemezes egy példánya...
live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
-
Füleske
addikt
Én nem ilyen szemszögből nézem a dolgot : szvsz a gyémánt sem való semmire és a Mona Lisa sem. Értéket az ad nekik hogy mindkettőből kevés van. Ha a folyópart kavics helyett gyémánttal lenne tele az sem érne semmit. Hiszen az is csak egy darab kavics. Nyilván a kavicsoknak is az ad értéket hogy mennyi van belőle , pl. ha zafírból lenne a legkevesebb akkor az érne a legtöbbet.
Tehát a kavicsok értéke is hit , pláne úgy hogy sosem tudjuk meg hogy gyémántból ténylegesen kevés van vagy csak direkt keveset bányásznak hogy magas maradjon az ára. -
Füleske
addikt
válasz PeeterssoN #15 üzenetére
Ma már nem nagy kunszt mesterségesen előállítani a gyémántot .
-
Sirandrish
legenda
válasz PeeterssoN #15 üzenetére
"...Erôs legyél, ki az ütést is állja, és eljön majd, mert jönnie kell..az ÍTÉLETNAP és szabad leszel"
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
jerry311
nagyúr
Ki kell ábrándítsalak. A gyémántnak csak azért magas az ára, mert az összes gyémántbánya 2-3 családé (üzleti csoporté), akik magasan tartják az árakat.
(#18) Füleske
Ja, csak ez nem lesz olyan szép, meg nagy, mint a bányászott. Viszont ipari célokra olcsó és kiváló. Gyémánt vágókorongba úgyis gyémántpor kell, nem néhány karátos kövek[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
A mai naptól gyűjtő vagyok
kengyel
-
törölt tag
"A gyémántnak azért nagy az értéke mert kevés van belőle a Földön."
ez ebben a formában nem igaz. kereslet nélkül lehet valami nagyon ritka akkor se lesz drága. a gyémántra azért van kereslet amiért az aranyra (az iparon kívül persze).
"Az egyik tény, a másik hit."
mindkettő hit. egyikkel se tudsz párosodni vagy egyiket se tudod megenni. viszont biztos lehetsz abban, hogy holnap a gyémántért pl kapsz majd olyat amivel párosodhatsz, hasznos, vagy ehető. az aranynak az értékét is mindig a bizalom adta, hogy bárhova mész azért kapsz majd valamit.
na persze természetesen szerintem
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz #56573440 #22 üzenetére
Gyémántra leginkább mesterségesen gerjesztett kereslet van. Kb. mióta standard lett, hogy ha nem költi az ember gyémántos eljegyzési gyűrűre a pénzét, akkor nem is érdemes hozzámenni. Legalább is az USA "kultúrában" ez terjedt el nagyjából 1940-től kezdődően. Az USA piac pedig nem kicsi, tehát jelentősen megugrott a kereslet, de átszivárgott ez más országokba is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na szóval egy ritka játéktól eljutottunk odáig, hogy miért értékes a gyémánt.
Szerintem ha valami nagyon ritka és van rá kereslet, akkor nem csoda hogy ennyi pénzt kiadnak érte. Rengeteg helyen lehet ilyet látni az egész világon. Legyen szó telefonról, vagy más műszaki cikkről, vagy állatról, vagy bármiről.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
törölt tag
mindenre mesterséges a kereslet már mióta az a gyártó van elöl aki nem reagál a piacra hanem diktálja a trendet. "tudod mi az a dunyha?" tyler kérdése ugye...
egyébként ha így nem jó ott az arany, az még evidenseb példa.
csak hogy on is legyen az offban: ez valakinek egy hobbija. ahogy másnak a pc-n a játék. abba is vagyonokat öl, vga, proci hűtés ami kell, és akkor még az csak a felszín ugye, aztán azzal nincs gond. egy cockpit ennél drágább is lehet... a hobbira az ember annyit és úgy áldoz amennyit akar és tud. az meg hobbi. nem az a célja hogy mások megértsék vagy lássák benne az értéket hanem hogy boldoggá tegye azt aki csinálja. számomra egy bélyeg 5 forintot se ér, más milliókat adna érte... adjon.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Nem értem miért lenne ez nagyobb hülyeség mint megvenni 1-1 értékesebb festményt, vagy egy 2000 éves vázát. Mivel az ad többet? Azzal sem lehet se sexelni, se megenni nem lehet.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
rodrigez
senior tag
Vagy egyszerűen csak neked nincs üzleti érzéked. Amit egyszer valaki megvett ennyiért az megveszi majd tőle később más még többért. Gyűjtők mindig is voltak és mindig is lesznek. Gyűjteni üzleti megfontolásból nem csak művészeti ritkaságokat lehet, hanem mindent ami ritka és van vagy lesz rá kereslet. Szerinted megéri egy olyan bélyeget venni - amiből amúgy százezreket adtak el - csak azért mert a Madonna fordítva van rányomva? Igen 20-30db létezik abból a tévnyomatból és valami 3 millió forintért ment el legutóbb egy példánya. Pedig művészeti értéke aztán nincs egy gramm sem. Pont annyi mint a többi hibátlannak.
-
ldave
félisten
Én csak arra gondoltam az egésszel, hogy szerintem vannak dolgok, amik a természetükből fogva értékesek számunkra és van, amit mi emberek hiszünk annak.
Egy pohár tsizta ivóvíz itt Bp-en mit ér? Semmit. És a Szahara közepén vagy az tengeren egy mentőcsonakban?
Volt pár ember, akinek ez a videójáték megért ennyit, valamilyen okból. Másnak ez semmit nem ér, mert az ő értékrendjében ez csak egy műanyagdarab kis elektronikával.
A Slime draws near! Command?
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Sirandrish
legenda
-
khron78
őstag
Felesleges ezen veszekedni.
Mindennek annyi az értéke, amennyit megadnak érte az adott pillanatban.
Az, hogy kinek mennyire hasznos, vagy mire használja az a lényegen nem változtat.
Akár festmény akár videojáték, ameddig megvan egy olyan olyan közösség, aki értékeli ezt, vagy azt, addig ára is lesz.
Az más kérdés, hogy idővel valaminek megy fel az ára, valami meg egyre kevesebbet ér, attól függ, az ember milyen spirituális tartalommal ruházza fel. -
L3zl13
nagyúr
Magadat cáfolod meg.
"ugyanazt kiadták más név alatt, több példányba is később"
Tehát nem ugyanaz. Az eredeti kiadás ettől válik limitált példányszámúvá."eredetivel 100% ig egyező másolatot ami a festészetben nem létezik"
Még egy szakértő számára is csak laboratóriumi eszközökkel megkülönböztethető másolat létezhet és mégsem közelíti meg az eredeti árát. Nem attól drága az eredeti Mona Lisa, hogy csak az néz ki pontosan úgy ahogy és a másolatok kis mértékben különböznek tőle, hanem attól amit az eredeti mivolta képvisel.
- Da Vinci festette
- Több száz éves
- Az adott példány története
A 3 együtt a tárgyhoz kapcsolódó történelem
+ Limitált mennyiségben (1) elérhető és sokak által értékelt (kínálat/kereslet viszony szélsőséges esete)Nyilván egy játékra ezek közül némelyik csak korlátozott mértékben vonatkoztatható, de mégis mind ugyanúgy igaz.
Aki hülye, haljon meg!
-
exec79
tag
"A gyémántnak azért nagy az értéke mert kevés van belőle a Földön"
ez is tevedes, de ne menjunk bele jobban.
-
ldave
félisten
Szakadjunk már le erről, ez jutott hirtelen eszembe, mint általánosan, kultúrától függetlenül értékesnek tartott dolog, amit nem művész készített. Ha tévedek, akkor nyugodtan megmagyarázhatod miért, belekiáltani könnyű a nagyvilágba, hogy ez nem igaz. Elég egy hivatkozás a témára, nem muszáj neked ide leírni bármit is.
A Slime draws near! Command?
-
goodboy007
senior tag
Majd akkor néz nagyot, ha nem működik és a kiadó visszaveszi garanciában és az eredeti értékét (pár $?) levásárolhatja !
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Chapel
addikt
Most nem tudom, hogy a gyémánt napi árfolyamával kezdjem esetleg mi értelme van ennyi pénzt látszólag kidobni" vagy a "művészetnek van-e valódi értéke" esszét feszegessem.
Igazából tucat hír, hiszen nyilván pörögnek hasonló dolgok nap mint nap a világban; más részről ez játék téma, így ide fér.
Van az a bizonyos felső réteg, aki ezt megteheti, nyilván él is a lehetőséggel. Ahogy lentebb is írták, befeketetésnek sem utolsó dolog. Feltételezem, hogy a magántulajdonban lévő értékes művészeti alkotások nagy része, mindössze befektetés célt szolgál. Ami persze semmit nem von le az értékükből.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
saelin
veterán
30 év múlva felteszek egy 2000 körüli dobozos játékot amazonra, hátha jön be belőle valamennyi pénz. Igaz, nem bontatlanok, de talán szerencsém lesz és kb semmit nem veszitek.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Sirandrish
legenda
Vegyél most egy remek játékot, ne bontsd ki és tedd fel 40év múlva
-
-
banhammer
veterán
Mi abban a jo, hogy valaki vesz egy jatekot es sose bontja ki?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest