Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Runner_fxr #5689 üzenetére

    Van benne valami amit mondasz, sokaknak lehet az alsó fogaskerekek cserélhetőségének
    jelentősége.
    Felhasználás függő ez is.
    Nekem az alsó fogak nem téma, mert mászásnál ugye nem kell, lefelé meg 25-nél gyorsabban jövök, így nagy nyomatékot nem kap, vízszintes tekerésnél 25 leszabályozásnál egy egészséges CAD mellett (70-80) szintén nem kell a 10-es fog, de még a 12-es se feltétlen.
    Aki 40-50 fordulattal boost-al kamillázik annak más a sztori, annak kellni fog az alsó fogaskerekek cseréje. Aki meg igaziból terepezik az vegyesebben használja.

    Simán elfogadom, hogy általános felhasználásra a shimano jobb, főleg az ásványi olaj miatt, ahogy írod évekig gondozás mentesen megy. Volt shimano fékem, akkor szerettem és évekig semmit se kellett vele csinálnom az akkori felhasználásommal.
    Nálam most a fék tényleg extrém használatban van, évente cserélem a folyadékot benne, illetve többször karbantartom, tisztítom, ellenőrzöm (az életem múlik rajta), ami az ilyen felhasználás mellett benne van. Komplett szerelő kit-ek vannak, ha valami komolyabb gond lenne vele (sérülés pályán, alkatrész csere). Aláírom nem ez az átlag felhasználás, igénybevétel, nálam minden nagyon üzemórás, már a Fox 38 is túl van az első nagy szervizén nyár közepe óta.

Új hozzászólás Aktív témák