Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jokerke86

    tag

    6. napja vagyok Q10 tulajdonos, az eddigi tapasztalataim többnyire jók, de azért van ami belerondít (közbe meg végigolvastam a fórumon a hozzászólásokat is, az összeset). Előtte E63-mas Nokiám volt 4+ évig szóval ha nem is volt új teló, de magasra rakta a lécet abban a kategóriában, amire szánták.
    A telefon gyors, a programok hamar indulnak, látszik, hogy a hardver és az oprendszer szinkronban van. Akadást néha a lezárt képernyő feloldádánál észlelek pár másodpercig (de azt sem mindig) amikor nem a tetején levő gombbal, hanem a képernyőröl oldom fel.
    Kicsit maceráns volt áttenni a telefonszámokat a régi telómról, de az üzeneteket sajnos egyáltalán nem sikerült, ennek annyira nem örülök.
    Az e-mail frissítéseknél nem mondom, hogy sokkolt, hogy idő kell amíg frissít, de azért ebben a kategóriában elvárná az ember, hogy megoldják. Két postaládát használok rajta, mindkettőnél a push be van kapcsolva, a gmail-esnél működik is, ott a frissítést emiatt manuálisra állítottam, mert úgyis egyből megkapom a leveleket, a yahoo viszont nyugisan kivárja a 15 percet amíg frissít egyet a leveleken. Ezzel szemben az E63-mason azonnal megkaptam mindent, szóval ez kicsit idegesítő.
    Az éjszaka érkező emailek értesítésre már nem ébredek meg, mióta felfedeztem az éjszakai módot (vagy csak mélyebben alszom) ez most annyira "jól" működik, hogy újabban nappal sincs hangja, ha jött egy email. Ezt nem tudom miért csinálja. Sajnos nem lehet beállítani, hogy ne szinkronizáljon este 10-től reggel 7-ig (a nokia tudta) pedig az lenne a legjobb.
    Ahogy beállítottam a fészbukot, egyből behúzta kérés nélkül az összes ismerősöm adatát a telefonkönyvbe, legalább megkérdezhetett volna, így sokan 2x szerepelnek. Ezt még nem tudtam eldönteni, hogy jó vagy rossz, de mindenképp annyi melóm lesz még vele, hogy aki 2x szerepel, azokat egybegyúrjam.
    A bilentyűzet nagyon jó, kicsit más, mit a régi E63-masomé, emiatt még lassabban tudok csak gépelni rajta, a pont, vessző, kukac azért kaphatott volna 1-1 saját gombot, hogy ne kelljen az Alt-ot használni hozza.
    A helyesírásellenőrző 3 nyelven jól működik, elég sok szót tud (csúnya szavakat is :DDD ) és külön dícséretes, hogy tud új szavakat ajánlani azokból, amiket közben megtanul. Sms-írás közben amikor elkezdtem begépelni az email címeimet, midkettőt ajánlotta az első 2-3 karakter után, ez kellemes meglepetés volt. Ezzel szemben ugyanez a két e-mailcím közül az egyiket nem akarja sehogy sem ajánlani, pl amikor emailt írok. (írtam pár próba emailt telefonról egyik címről a másikra, hogy tesztelgessem melyik mikorra érkezik meg és mikor veszi észre).
    Negatívumként említeném, hogy sajnáltak a dobozba beletenni egy bőrtokot, ami egy ilyen drága telefonnál alap kellene legyen, ugyanez van az autóstöltővel is. Emellet az akku idejével nem vagyok megelégedve, két nepot még nem sikerült kihúznom vele, pedig azon a két napon elég keveset nyomogattam. Pl most is egész éjjel a töltőn volt, reggel levettem, valamennyit használtam és most 91%-on van. Ez kevés akárki akármit mond. (ugyanilyen használat mellett újan az E63-masom 7-8 napot bírta, ez kettőt sem fogja) Na de bízom benne, hogy a szoftver vagy az akku be kell álljon vagy lesznek frissítések és akkor jobb lesz vagy akármi.
    Ha már szóba jöttek a frissítések, tegnap feltettem a 10.3.0.442-es beta szoftot a jelenlegi 10.2.1.2102 helyett (előtte backupoltam), ami változott, hogy kevesebb app volt telepítve gyárilag, picikét csiszoltak a megjelenésen, de az minimális volt, egy oldalra a 4x3 app helyett 5x3 vagy 5x4 került (az oszlopok száma biztosn 5, a sorokéban nem vagyok biztos, hogy 3 vagy 4). Emellett a képernyő oldalára 2-2x folyamatosan kiírta, hogy 0x2B9D503C, ez elég idegesítő volt és a megnyitott appokat tatralmazó oldal jele a kijelzőalján a 4 pötty helyett egy házikó volt. Egy egy elindított app-nál a bal felső sarokban megjelent a close gomb, szóval nem csak lelehetett vinni a háttérbe és onnan x-szel kilőni, hanem egyből ki lehetett kapcsolni.
    A BB Link fel sem ismetre ezt a verziót, tehát nem látta a telefont, akkor telepítettem egy frissített BB Linket, ami már ezt a evrziót is látja, de onnan nem tudtam visszaállíteni az eredeti szoftot, mert ez volt a legújabb. Így letöltöttem egy régebbit (10.2.1.1927) és azzal felülírtam. A régebbit terveztem frissíteni arra, ami a gyári volt (10.2.1.2102) de Link-nél mindkét alkalommal megszakadt a legvégén, végül direktbe a telefonról wifi-n keresztül frissítette. A backupot mikor visszatöltöttem akkor az e-mail címeknél és fészbuknál elfelejtette a jelszavakat, azt újra be kellett állítanom, illetve nem hozta valami okból a telefonszámokat, szóvalt azt két nekifutással Outlookról kellett újra feltegyem.
    A telefon minősége kifogástalan, az anyagok használata minőségi, az összeszerelés nem nagyon lehetne jobb, a kijelző (egyelőre) nem karcolódik pedig zsebben hordom, de nincs mellette se kulcs se semmi, még egy papírzsepi sem, az a zseb csak a Q10-esé), leejtve (még) nem volt emiatt azt nem tudom mennyire bírja, egy tokot tervezek venni rá mindenképp.
    Egyelőre ennyi, mert így is hosszas lett, összességében a telefon nagyon tetszik bármennyire is negtív lett az összefoglalóm, de vannak még dolgok, amiket szereném ha megoldanának a fejlesztők.

Új hozzászólás Aktív témák