Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hogy egy kicsit pontosítsam JasL válaszát az érthetőség kedvéért. XBOX-on is WindowsRuntime-ban futnak az alkalmazások maguk, a játékok nem, azok gyakorlatban egy másik OS-en, az XBOX felépítése elég speciális ilyen szempontból, de a lényeg, hogy XBox One(!)-on, futni fognak az olyan alkalmazások, amik univerzális app-nak lettek fejlesztve. (Azaz most is futnak, és igazából sok minden nem változik, de ebbe bele se megyek, mennyire a spanyol viaszt martekingeli az MS.)
Illetve még így jön be a Xbox, ami egy jó nagy faszság szerintem..
@JasL: Erre csak azt tudom mondani: Developers, developers, developers...
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Lumia telok egyre jobbak lesznek. És nem csak felső kategória kiváltsága lesz végre MS jól tervezi a jövőt.
-
JasL
senior tag
Mióta Satya a vezér, szerencsére egészen jól végigülhető egy session anélkül, hogy röhögnél
kpal: mint ahogyan a Windows sem csak jobb gépeken fut el...
Ja még eszembe jutott valami, valaki írta, hogy Windows-on fog futni az Android: nem, nem fog! Egyszerűen csak az történik, hogy egyre nagyobb fontosságúvá válnak az egyidejű multiplatformos fejlesztések és ezek fejlesztési költségi vonzata! Ezért a Micsorot a Visual Studio következő verziójában lehetővé teszi, hogy Windows Phone-os kódot átfordítson Android-os telók számára érthető futtatható kóddá, és ehhez ad egy emulátort is. Jelenleg itt járunk. Persze régóta léteznek alternatív megoldások, lásd Xamarin, de elég borsos az áruk. (Valamint ocsmány módon települnek és szemetelik a rendszert, próbáltam!)
[ Szerkesztve ]
-
kissan4
csendes tag
Ennek az egységesítésnek csak akkor lenne értelme, ha valóban ugyanaz a windows futna telefonon és pc-n. Vagyis van egy csempés telefonom, de ha bedokkolom otthon, akkor egy monitorral meg egérrel+billel már használhatom is desktop üzemmódban. Ha ez nincs meg, akkor hiába bűvészkednek a szavakkal, ugyanúgy lesz windows dekstop meg windows phone, és akkor már inkább veszek legközelebb is androidos telefont, ami százszor letisztultabb és szebb ezeknél a csempés szaroknál. Egy full egységes platformért talán meggondolnám, hogy windows-os telefont vegyek, amit pc-nek is használhatok, de ha ugyanúgy csak telefon marad a telefon, akkor felejtős a dolog.
-
Воланд
titán
-
Воланд
titán
es szerinted megis mennyi munka van egy os fejlesztessel? gondolom a fejlesztok nem csinalnak egesz nap semmit, majd a kituzott datum elott ket hettel kezdenek el kodolni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
-
Воланд
titán
válasz Plazmacucci #161 üzenetére
nem iagazan lehet osszehasonlitani az ios es a wp frissithetoseget es a ket rendszer poziciojat a szolgaltatok szempontjabol.
szerk.: arrol nem is beszelve, hogy egy hullamokban erkezo frissitesben jelentkezo hiba eseten csak le kell allitani a frissitest, nem utolag pislogni, amikor az eszkozok nagy reszen mar kint van egy hibas szoftver (lasd cyan - pfd).
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
en altalaban azt szoktam csinalni, hogy amirol nem rendelkezem eleg informacioval, vagy nem tudom, hogy hogyan mukodik, akkor ahhoz nem szolok hozza.
-
félisten
Miért akkor mivel hasonlítsam össze? Körtével? Verseny van, nyomni kell ahol csak lehet. Ahogy a kollega mondta, vásárló szemszögéből teljesen mindegy mi hogy működik. Akaratlanul is a másikhoz fogják hasonlítani. Nem kell ahhoz szakácsnak lennem, hogy el tudjam dönteni jó ízű e a fasírt.
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
legiaap
félisten
válasz Plazmacucci #165 üzenetére
Pontosan. Rég kihalt lenne ez a fórum ha csak a témához értők csacsognának itt. Meg a piac is ha csak hozzáértő emberek vásárolnának.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Воланд
titán
válasz Plazmacucci #165 üzenetére
hasonlitsd ossze mondjuk egy olyan os-el, ahol van csillio hw, oem, es a szolgaltatok nem szeretik, ha beleugatnak a tesztelesi metodosukba.
jah, amjd en kerek elnezest, hogy egy szakmai forumon nem egy egysegsugaru user szemen keresztul allok hozza a kerdesre. vegulis igazatok van, az ms direkt cseszik ki egyreszt sajat magaval, hogy egy olyan termeket, amibol bevetele van nem ad ki idoben (sot, el sem keszit idoben), masreszt a felhasznaloival is, mert nem frissit minden eszkozt esz nelkul.
-
-
gretzky77
veterán
Látom azért sikerült beleszőni,hogy szar a csempe! Gratulálok! Maradj inkább a letisztult ( nekem inkább csili-vili ) droidnál! Letisztultabb,szebb neked! Azért ez elég szubjektív dolog ám! Én tökéletesen meg vagyok elégedve a szar a csempe telefonommal és nem hiszem,hogy az általad istenített használt droid többet tud,vagy jobban kihasználod! Még szerencse,hogy neked ott az istenkirály robot!
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
aprokaroka87
nagyúr
ameddig az arm tipusú processzorok nem tudnak x86 utasitás készlet et,illetve az x86 tipusú processzorok arm utasitás készletet,addig ne beszéljünk egységesitésről.
-
vicze
félisten
Tyúk tojás az egész.
Kész API kéne a többi le van szarva az belefrissítheted a rákba, de azt nem lehet, mert minden attól függ és a 3éve szinte 20%-os készültségen kiadott WinRT miatt van ez az egész szopás már 3éve, és még mindig nincs vége. A jelenlegi helyzet úgy néz ki, hogy ez a 3év úgy kb. 10milliárd(Nokia felvásárlás + kidobott fejlesztési költség) dollárjába került az MS-nek és konkrétan 0piacuk lett vele mobil fronton.
Nagyon máshogy kellett volna csinálni, tudom utólag könnyű okoskodni, de azért elég belátható volt, hogy nem fog működni ez a stratégia. -
félisten
-
vicze
félisten
válasz Plazmacucci #173 üzenetére
Amúgy annyira amennyire szeretnék biztos nem olvastam utána...
Pont azt írtam, hogy a kevesebb több lett volna. -
legiaap
félisten
-
Pearce
aktív tag
"Mondott olyat, hogy szar a csempe?"
Á, hogy mondott volna..."és akkor már inkább veszek legközelebb is androidos telefont, ami százszor letisztultabb és szebb ezeknél a csempés szaroknál."
Mondjuk mintha az Apple topikokban olyan jól viselnétek, hogy jön valaki és elkezdi szarozni, ugye? Nem kell a duma.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Az ami számít így sincs(különösen sok böngésző van, stb.), ami meg van azzal küzd hogyan kerülgesse az API hiányosságait, és verzióként újraíródhat az egész, és dobhatják a korábbi verziók támogatását, ez állapot?
Fejlesztő lennék rég váltottam volna iOS-re inkább...Legyen szíves mindenki megkímélni attól, hogy ott az IE és nem kell más. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Ezert lovagol a pokolba a konzumer IT piac A hulye igenyek... Azt se tudod, hogy mit akarsz de az jojjon havonta frissites formajaban.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
feroooo31
tag
Ok,windows 10 meg miden!De miért nem lehet egy összetett ,működő kameraszoftvert kiadni.Panorámakép,videófelvétel közbeni zoom és fényképezés,gyorsabb mentés.Ez olyan nagy feladat egy ekkora multicégnél!Pont ettől lennének felhasználóbarátok.Vagy diktálós szövegírás,ébresztőnél leforditom a telót azt szundi.Nálam ezek alap dolgok,mint a legtöbb felhasználónak.Nem?
Samsung S8 Orchid grey S6 Edge White and A5 White - Telekom
-
Deck
titán
Jelenleg Windows 8.1-et használok teljes megelégedéssel. Biztos fogok frissíteni szuper lesz a Windows 10 De telefonon sose használnék wpt.
PS5
-
sz.balazs.95
veterán
Nem olvastam végig az összes kommentet, de azt már most látom, hogy sok a félreértés. (Mondjuk már magában a cikkben is van!)
- Nem a Lumia 1520 kapja meg elsőre (vagy legalábbis nem biztos). Csak simán ezen demózták először a Win10-et.
- A frissítésről és a licencelésről:
A kiindulási alap ugye az, hogy van egy OS, a Win10. A továbbiakban nyugodtan el lehet tekinteni a készülék típusától, mert mindegyikre egységesen igaz, hogy:
- 9" kijelzőméret alatt a Win10 ingyenesen licencelhető az OEM-ek számára.
- Kétféle módon tudja beszerezni a user a Win10-et: OEM-en keresztül, amit a gyártó rak fel a készülékre, vagy ha saját maga szerzi be, közvetlen az MS-től.
Előbbi esetben a licencet nem a felhasználó köti, hanem a hardvergyártó.
Az első év ingyenesség a licencre vonatkozik, azaz ha a gyártó beszerzi a licencet az első évben, akkor azt ingyen megkapja, de ez az usert nemá érinti különösebben, ugyanis 1 év után akkor kell fizetni, ha a felhasználó maga szerzi be az update-et, közvetlen, és nem OEM-en keresztül.Jobban nem tudom elmagyarázni, remélem a lényeg érthető belőle.
(#26) balintb:
Ha jól értem, akkor a Win10 ARM-on futó változata nélkülözi a desktop dolgokat (kivéve persze az univerzális appokat), így a dokkolható, PC-ként működő mobil még odébb van.
(#31) tomboy0013:
Az, hogy milyen gyorsan nyílik meg egy app, az nem a RAM méretén, hanem a sebességén múlik. Hiszen ha egy app mondjuk 100 MB-ot foglal le, akkor az minden esetben annyit fog lefoglalni; 1/2 GB-on és 2 GB-on is, így ilyen szempontból lényegébe véve mindegy, mennyi RAM van a mobilban. Viszont a memória sebessége már meghatározó, hiszen a gyorsabb RAM-ba nyilván gyorsabban tölt be az app is.
(#47) ArthurMiller:
Nyárra ígértek egy flagship-et.
(#83) asto:
A core OS egységes, a kernel egységes, az univerzális appok egységesek.
Ami különbség, az a processzor és a specifikus programok.De ha mobilra felraknák a "hiányzó" részeket, amik kellenének egy win32 program futtatására, még akkor sem tudná futtatni a mobil a PC programokat, de ehhez semmi köze a szoftvernek, ugyanis az ARM csak nagyon komoly teljesítményveszteséggel, emulálva tud futtatni egy X86/AMD64 programot, így nincs is értelme ilyeneket mobilon használni, így az ehhez szükséges dolgokat is kivették az OS-ből.
(#87) JasL:
Az előadáson több alkalommal is kiemelték, hogy xy app esetében pontosan ugyan az a kód fut PC-n is és mobilon is. Azaz Win10-en és Win10-en is, mert hogy ez a helyzet áll fenn itt.
(#99) alevan:
Alternatív megoldás: Kösse rá a mobilt Miracasttal nagyobb képernyőre, csatlakoztasson rá Bt egeret és billentyűzetet, és mehetne is a móka; csak ebből a Win10 esetében egyedül a Miaracast a megoldott.
Egyébként nem értem, hogy miért jönnek ilyenkor ezzel az ellenérvvel, hogy mobil kijelzőn használhatatlanok a desktop programok. Igen, azok. És? Ki mondta, hogy egy mobil esetében muszáj a saját képernyőjét használni?
Bőven lenne értelme egy ilyennek, csak a win32 a "szűk keresztmetszet", nem a képernyő.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
weberzolee
aktív tag
Ez most azt jelenti, hogy ha rendelkezem WP fejlesztő accal, akkor innentől PC-re is szabad a pálya, vagy arra is regisztrálni kell? illetve a meglévő accom örökös (mintha olvastam volna ilyet)? mert mikor vettem, még 1 évre szólt (2014 09 -ben járt volna le). azóta nem szórakoztam vele, ami kellett megírtam magamnak pár hét alatt, úgyhogy nem vagyok képben az újdonságokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Tudna valaki olyan képet videót linkelni amiben a telefonon windows 10 fut? Képeket róla?
Felkeltette az érdeklődésem
PS5
-
alevan
őstag
válasz Döglött Róka #180 üzenetére
Bölcsességed előtt leborulok. Ha megengeded, egy ideig ez lessz az alláírásom
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
gretzky77
veterán
Valóban nem azt írta,hogy szar a csempe hanem "ami százszor letisztultabb és szebb ezeknél a csempés szaroknál"! Bocs tévesen írtam bár a lényege ugyanaz! !Nem a Microsoftot védem tévedés ne essék de azért mert neki nem jön be,nem tetszik nem kell valamit leszarozni! Nem veszi meg pont,még szerencse,hogy nem vagyunk egyformák!
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
vicze
félisten
válasz sz.balazs.95 #185 üzenetére
"desktop dolgokat (kivéve persze az univerzális appokat)"
A(ARM) kizárja B(win32)-t, talán érthetőbb úgy írni, hogy a Win32-es alkalmazásokat kizárja."Nyárra ígértek egy flagship-et."
Elég nehezen tud bármilyen eszköz megjelenni, az OS előtt... Annak a megjelenési dátumáról meg kuss van. Senki se ígért semmit."A core OS egységes, a kernel egységes, az univerzális appok egységesek."
Első kettő WP8 óta egységes, második WP8.1 óta egységes, és az WinRT API-k még mindig nem egységesek. jéj..."pontosan ugyan az a kód fut PC-n is és mobilon is"
Nem egészen, a kód egy része azonos, pontosan az, ami lényegében azonos lehetett WP8 óta (na jó részben), minden eszközre és akár minden felbontásra(attól függően milyen az UI) másik GUI kell, pont mint Android esetében a Fragment API. -
FіkuszKukіsz
őstag
Romanes eunt domus
-
JasL
senior tag
válasz sz.balazs.95 #185 üzenetére
Igen, ugyanaz a programkód fut, DE lehetnek benne hardverspecifikus részek! Ezeket külön direktívákkal kell jelezni a kódban, hogy éppen milyen hardverre vonatkozik az adott kód. Lehetnek olyan alkalmazások, melyekben fontos, hogy milyen kütyün fut (pl iránytű-app), és van, ahol tök mindegy (pl Facebook). Mint ahogy Tim Heurer is elmondta, kb 95%-os az átfedés a különböző hardverek API-jai között. Ez meg a //builden volt, nem én találtam ki. Az, hogy egy újságíróknak tartott eseményen mit mondanak, az egy másik dolog.
weberzolee: most megveszed $20-ért a fejlesztői licenszet, és megkapod örökre, mindenféle platformra (az XBOX-ban nem vagyok biztos, de a többi tuti!) A regisztráltságot akkor ellenőrzi a rendszer, amikor a saját LIVE ID-dal bejelentkezel a Visual Studio-ba. Az szépen lehívja a licenszed, és mehet is a deploy tabletre, phone-ra, desktop-ra, gond egy szál sem!
vicze1: azért nem ugyanaz, mint Android! Windows esetében maga a felület adaptálódik a rendszer által, Androidnál meg te szutykolsz a vezérlők kinézetével.
Pár kép, hogy lássátok, miről is van szó:
Tehát még az osztályok száma sem egyezik meg, hogy lehetne teljesen ugyanaz a kód? A válasz az, hogy nem az, csak közelít hozzá... a szenzorok miatt pedig sosem fog megegyezni.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
komolyan én azt hiszem hogy az ms jó marketing dumát ad a semmihez,nincs windows 10 mobilra
az a baj hogy az ms nél van 3 dolog az arm vagy x86,vagy x86 és arm,na de komolyan miért kell a 2 dolgot 3-ból megoldani,basszus egy nyamvadt mobilra fejlesztett .apk akár egy asztali windowson is futni tudna,ha normálisan meglenne irva windowsra a dalvik/art runtime.
Nem értem hogy mi értelme az univerzális appoknak,az asztali x86 köröket ver a mobil x86 ra,igazábol x86 mobilfronton alig van értelme fejleszteni. -
félisten
válasz aprokaroka87 #199 üzenetére
> az asztali x86 köröket ver a mobil x86 ra
milyen ertelemben?
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest